Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE - 20 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
na powitanie gwiazdeczki nowy wątek :D

mroovka.o: 02.01.09
Kasika: 08.01.09 --- > chłopczyk:)
Agnesik: 08.01.09 --- > dziewczynka :)
iza28: 11.01.09
alycja_83: 14.01.09
inees: 14.01.09
olivka75: 15.01.09
blueeyes: 19.01.09 --- > dziewczynka:)
agnieszka25: 21.01.09
aarrkkoo: 28.01.09
gwiadeczka: 28.01.09 -- > chłopczyk:)
wiśnia24: 02.02.09
piernik: 07.02.09
agalu: 07.02.09
kasiek13: 09.02.09
Nisia82: 18.02.09
gosia78: 19.02.09
tokio: 20.02.09
Patita5: 20.02.09
Ewela25*: 19.02.09
Agatha: 22.02.09
andzia.79: 24.02.09
Betty_174: 03.03.

ps: nie chcę by sie Betty poczuła wyrzucona, ale skoro jest juz wiosenny wątek i u nas się nie udziela, to może usuniemy z listy?

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no raczej tak :) i tak widze ze duzo kobitek z listy sie nie udziela, ciekawe ile z nas zostanie od konca.

wow,ale sie dziewczyny rozgadaly........juz 20 watek:) a my zapisalismy sie dzis na usg 3d do dr olszewskiej na przyszla srode juz sie nie moge doczekac

A te fotki z 3d to się dostaje na płytce, czy od razu wydruk??
ja obiecuje, że bede do samago końca, a później jak maluszek da chwile odetchnąć to pewnie też cos skrobne :-)

Ja też będę do ońca z Wami a jak pójdę na zwolnienie to będę się nawet częściej udzielać bo teraz w pracy to nie zawsze mam czas :)

Ja również witam Cię gwiazdeczko :)

PS. tokio Tobie ten brzuszek to w oczach rośnie :)
U mnie już ciut większy ale dalej mi się wydaje, że słabo widać w porównaniu z innymi.
Zobaczymy jak na zdjęciach będzie wyglądał. Fotki trochę pogrubiają (niektóre).

maritiki@op.pl
A tak wracają ponownie do tematu kopania - bo to u mnie w tej chwili temat numer jeden! - dziś od samego rana cały czas trzymam się za brzuch i czuwam.

Dziś wyczuwam tak jakby drgania lekkie. Co to może być??
To coś innego niż bulgotanie w jelitach, bardziej przypomina bicie serca ale jest o wiele mniej regularne i z różnym natężeniem....

maritiki@op.pl
Ewela, za tydzien dostaniesz takiego kopsa, ze bedziesz juz pewna na 100% to " TO" jest:)

prawdopodobnie kopniaczki albo boksy rączkami:-)

Witaj gwiazdeczko:)
Mi sie wyaje, ze mozemy nawet bicie serduszka czuc, przynajmniej ja mam takie wrazenie:) Za to moj maz jakby ucha nie przykladal nic nie slyszy:D

Już nie mogę się doczekać tego kopa!!!! :))

maritiki@op.pl
Ewela to pewnie maluszek daje o sobie znać :) piernik te fotki to z 3d to sie dostaje wydruk - ja dostałam 1 w kolorze a resztę czarno - białe (w sumie chyba 10 fotek dostałam) a na płytce to masz te momenty jak dr robi zdjęcie:) więc mozna sobie rozłozyc film na klatki i miec tez fotki na kompie w kolorze:)

wiśnia fajnie ze idziesz na 3d podejrzec maluszka :) ciekawe czy bedzie tak szlał jak mój urwisek :P

kasiek13 to chyba jednak nie bicie serduszka (za małe na tym etapie jeszcze) ale na pewno jak takie miarowe stukanie słyszycie to przepływy płynów przez pępowinę ;D ja tez myślałam w 1szej ciąży że to serduszko , ale lekarz mnie uświadomił ;D
a ja tak jak już pisałam na trójmiejskich , mam bobasa odwróconego i już pierwsze siniaki na żebrach ;((( myślałam,że chociaż z jeszcze 1 msc będzie spokoju, puki co dzidzia ma sporo miejsca i urządza sobie nocne maratony a ja spać nie mogę, jak nie do kubu wstaje to dostaje kopniaki.... ach życie ;D

witajcie ja nie często tu zaglądam w ciąży mam komputero wstręt:) jestem nie na bieżąco. Znacie już płeć? Bo ja nie i ruchów wyraźnych też brak lekarz mi powiedział że tak w październiku zobaczymy:)

witajcie:)
gosiu ruchy pewnie niedługo poczujesz a co do płci to są wipisane na początku przy terminach porodów:) narzaie znane na 100% sa płcie 4 maluszków:) u mnie chłopczyk:)

Witam :) Nie dałam rady wkleić wczoraj fotek. Postaram się dzisiaj :)
Jak tam Wasze samopoczucie dzisiaj??
Pozdrowionka i miłego dnia :)

maritiki@op.pl
u mnie ok :) tylko tak mi sie wstac dzisiaj nie chciało że szok... ale juz jestem w pracy i wcinam śniadanko:)
tak właśnie patrzyłam wczoraj ze chyba musze jakies ciepłe swetry na zime kupic bo mam tylko jeden w który sie mieszcze ehh

tokio a co to był za wózek co kiedys link wklejałas?? ten taki 3 w 1 z fotelikiem ??

Mutsy Urban Rider :) taki kupujemy :D

papilio1@op.pl
dzieki tokio :) popatrze sobie na niego :)

na allegro mają niezłe oferty używanych w jednym komisie, ale teraz ci nie podeślę linka, bo nie mam dostępu do allegro w pracy, jak chcesz to po 16 ci wkleję, chyba sama będe od nich kupować, całe zestawy spzredają na wypasie za ok 1500-2000zł ...

papilio1@op.pl
o to jakas normalna cena bo z tego co pamietam to tewózki normalnie chyba ze 2500 zł kosztuja

nowe wiecej, tak do 3 tyś za zestaw 4 częściowy, czyli wózek głeboki, spacerówka, fotelik i stelaż ... dodatkowe wyposażenie to kolejne 50-150zł za każdy element ... czekajcie, zaraz skombinuję te fotki z allegro, ale to musze iść na innego kompa: tam jest w zestawie, śpiwodek, budka do spacerówki, folia przeciwdeszczowa, torba na rączkę lub plecak, parasolka i takei tam a za tak wypasiony zestaw to już grubo ponad 3 tyś.

czekajcie, skombinuje ten dostęp

papilio1@op.pl
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=44&products_id=1379&osCsid=731e19a7fa71acdb7a3292b78b40ec5f

TU JEST FAJNY ZESTAW ZA 2400 :)

hehe to już chyba wiem jaki wózek bym chciała:) musze jeszcze mężowu pokazać ale pewnie tez bedzie mu s e podobał:)

to jest "3 rider", ten na innym stelażu, też mi sie spodobał na początku, ale zdecydowaliśmy się jednak na stelaz "urbanroder" :)

ale fajny jest, fakt, jak go sprawdzisz już to napisz koniecznie jak sie prowadz i takie tam :D

papilio1@op.pl
my ten chcemy :D

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=184&products_id=1367&osCsid=b9dbbaee5d2589e79077d0ba7248ed01

koła ma duże z przodu i tylną strętną oś

papilio1@op.pl
Czesc Mamusie:) Tez zaczelismy sie powoli rozgladac za wozkami. Mi zalezy zeby byl lekki, ale przy tym stabilny i kolezanki namawiaja mnie na Nestora - ponoc jest niezniszczalny:P. Chociaz wybor wozkow jest tak ogromny,ze idzie zwariowac przy tych wszystkich dodatkowych funkcjach:)

hej,ale mialam dzis ciezki poranek:(strasznie bolal mnie brzuch takie dziwny ten bol......... kulo mnie pod zebrami jakby mi ktos igle wbijal...ale sie wystraszylam.....a teraz juz jest dobrze ale myslalam ze pojade do szpitala:(

wiśnia może dzidzia nóżkami jakoś dziwnie sie ułozyła :) nie martw sie na pewno wszystko jest ok:)

tokio ten drugi tez fajny:) ten pierwszy ma przód skrętny i te koła przednie troche mniejsze:) jak juz wypróbuje w sklepie jeden i drugi to na pewno napisze jak sie prowadzą:)
hehe ale co do wózka to widze ze juz mam problem z głowy:) tylko tak sie zastanawiam z tym fotelikiem do sam. bo ten drugi to taki jest nawet rozkładany:) nie wiem któy lepszy

witam, ale fajne temaciki sie zaczely wózeczki super,
dziś chyba ładniejsza pogoda to sobie pospaceruje, chodz od wczoraj brzuszek mi sie chyba podniosl do gory i zrobilomi sie jakos tak ciezej w poniedzialek jeszce zapinalam plaszz a wczoraj ciut za ciasno pod biustem :-)

no my też ten tylko bez fotelika:)

ale sie ciesze, dzis mam to USG super :) może jak znajdę 5 minut to wpadnę wieczorem się pochwalić czy sie groszek nie wstydził i pokazał :D

papilio1@op.pl
Kasika, niemam zdjeć, ale mam link do aukcji, zajrzyj :]
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=436607159

papilio1@op.pl
OK TOKI DZIĘKI POTEM NA PEWNO ZERKNĘ ;) a na która idziesz na to 3D?? koniecznie pochwal sie nam i wklej jakieś foteczki :)

na 17:45, wiec albo wieczorem zupełnie coś napiszę albo dopiero rano, no i zdjęcia też dopiero jutro, bo nie mam w domu dostępu do skanera :D

papilio1@op.pl
Ja unikam tematu wózka jak ognia. Przeraża mnie mnogość możliwości i te magiczne ceny pow.2 500 tys. Był taki wątek o wózkach w rozsądnej cenie i tam tez dziewczyny chwaliły niektóre tansze modele. Czy my przypadkiem nie nakręcamy się nawzajem na te droższe zakupy?? Bo w zasadzie najczesciej się rozmawia jednak o tych drogich modelach. Gdyby się nie pojawił wątek o tych tanszych, to zyłabym w przekonaniu, ze tanszych po prostu nie ma.
wozek za 2500??? no jak sie czlowiek uprze to i pewnie za 5 tys znalazł tylko pytanie-po co??? Mi sie podoba multum wózków do 1000zl i wcale nie odbiegaja wygladem i funkcjonalnoscia od tych super drogich.Nawet gdybym miala tyle kasy na wozek,to i tak bym tak drogiego nie kupila.wolalabym te kase rozlozyc na wozek i inne potrzebne rzeczy:)

no był taki wątek :) i dziewczyny zachwalały tańsze wózki i super, z pewnoscią nie trzeba za coś zaplacić 3000 żeby to ktoś bym zadowolony, niech kupują, na pewno będą chwaliły, a ja chce Mutsy, czy będzie kosztował 400zł czy 3000zł ... mam wybór i takiego dokonałam :D

papilio1@op.pl
my nie potrafimy jednoznacznie zdecydować w następujących tematach:
1. wybór wózka - zastanawiamy się pomiędzy największą Emmą (edge duo combi) a Teutonią Mistral P Sama już nie wiem...

2. pokoikiem, kolory tzn. tapety już mam a najgorsze to te mebelki. Przeważnie zestawy obejmują komodę, szafę i łóżeczko a chciałabym od razu mieć jakikolwiek pasujący regał na zabawki, książki itp. Mamy stosunkowo duży pokój, bo około 16 metrów i boję się, że te trzy rzeczy będą sprawiały wrażenie pustawego gniazdka... aha, na pewno dokupie fotel z Ikeii

3. no i powoli zaczynam oglądać ubranka - aż głowa boli, po pierwsze od różności wyboru no i momentami niestety od cen...

a tak poza tym to w piątek czeka nas usg połówkowe:) i zobaczymy naszego Antona ponownie... już się cieszę... u nas chłopiec na 100%
i trochę mi smuto, bo jeszcze nie czuję ruchów a to 21 tc....
Ja już też sie zaczęłam zastanawiać nad wózkiem. Podobają mi się oba te, które Kasika i tokio sobie wymyśliły. Chętnie bym je zobaczyła "na żywo".

Chciałam się w sobotę poszwędać po sklepach. W sumie mam cały dzień wolny bo mojego męża nie będzie aż do niedzieli. Tylko tak mi się nie chce samej jechać i nawet nie wiem gdzie bym mogła pojechać...

Może mi coś podpowiecie? Matarnia? Auchan? Coś w mieście?
Gdzie są sklepy z art dla dzieci? Kompletnie się nie znam.

maritiki@op.pl
ja za bardzo pewnie nie pomoge bo nie jestem z trojmiasta, ale za tydzien jade z mezem na ogladanie wozeczkow w mama i ja w gdansku i w rumi w bobo wózki:-) może odkocham sie w moim wymarzonym :-) chodz wątpie, ja jak sobie cos wbije do glowy to ciezko mi pozniej to wybić...

Kasika TY lepiej zdecyduj ktory wozek kupisz jak sobie nim pojezdzisz, ja wczoraj bylam w akpolu i jezdzilam wozkami:) ten co Ty wkleilas to ja bym sie nim bala jezdzic a szczegolnie spacerowka, jak zostawisz malego w wozku -spacerowce a on sie nachyli na jedna strone to wozek leci....ja odladalam x-landery i sa albo na 3 kola, albo na 4 taki rozsaw normalny jak tokio wkleila albo taki jak Ty wkelilas i Tokio wozek bardziej stabilny...ale moze to moje osobiste odczucie...musicie poprobowac same, te na 3 kola Panie sprzedawczynie nie polecaja wiec cos w tym chyba jest...a wiecie co jest najgorsze ze te foteliki samochodowe nakladane na stelarz starcza dziecku do ok 6 m-ca....az zal tyle kasy wydawac bo moze sie okazac ze wcale sobie tym nie pojezdzisz

był ten temat :) nawet na krócej starczają, jełsi dziecko jest długie, to sie męczy i nie jest bezpieczne w nim, wiec to że on jest do 13 kg ... to chyba 13kg ziemniaków, a nie dzidziusia :D

papilio1@op.pl
tokio a gdzie był temat? W naszy wątku czy w innym? Poczytałabym bo chyba mnie ominął.

maritiki@op.pl
Hello dzieczyny-dziękuję za miłe powitanie. Boże jak czytam o tych wózkach to stwierdzam, że jestem fioletowa:)koleżanka sprzedaje wózek firmy deltim czy jakoś tak, nie wiem nic na ten temat musze się zoriętować.wiem napewno ze nowego nie kupie,ale wypatrzyć i upodobać sobie można jakiś i na allegro poszukać używany-tylko trzeba wiedzieć czego się chce.ale dam sobie troche czasu.poczytam starannie wątki i mam nadzieje, że będę już prawie ekspertem w tej dziedzinie:)hihi

poszukam ci , czekaj

papilio1@op.pl
szybko poszło :)))
proszę bardzo, wątek o fotelikach

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=16&i=136953&t=136928

papilio1@op.pl
Dzięki poczytam, może się doświadczę :))

Ponawiam pytanie: gdzie mogę pojechać pooglądać wózki "na żywo" ??
Mam naprawdę baaaardzo dużo czasu w sobotę i chciałam to wykorzystać, bo nie wiem kiedy mi się trafi AŻ cały dzień wolnego :)

maritiki@op.pl
ja tez jeszcze nie ogladałam wozków, ale podobno jest na słowackiego jakiś AKPOL - i tu jest dużo rzeczy w jednym miejscu do obejrzenia, ja sie tam pewnie niebawem wybiore
i ponoć najtaniej w całym 3mieście

papilio1@op.pl
yhm, no to warto się pofatygować, łatwo tam trafic???
Więcej wózków niż w Akpolu jest w Mama i Ja

a gdzie jest mama i ja i jak kształtuje sie cenowo??
m_g na pewno wózki wypróbuje zanim kupię :) a co do fotelika to niestety no taki ich urok. Pierwszy fotelik i tak bede kupowac od 0-13 kg bo nie wsadze małego brzdaca w fotelik dla dziecka pólrocznego - zreszta pewnie nawet nie wskazane. A potem kupie wiekszy no trudno

Duzy wybor wozkow jest przy dworcu w Gdyni Glownej:)

Wiecie o co ja się martwię?? Że po porodzie, nie będę miała czasu na to aby dojść do siebie, tylko od razu taka obolała fizycznie a może i psychicznie, będę musiała stanąć na wysokości zadania i zajmować się maluszkiem. Widzę ze dziewczyny już na 2 dzien czasem wychodza do domu ze szpitala, nie wiem czy to dobrze?? Nie lepiej byłoby zostac dłuzej pod opieką lekarską ? Może panikuję i patrzę egoistycznie, ale boję się o siebie póki mogę, bo potem to o sobie trzeba zapomniec. Nie wiem jak dam radę taka porozrywana, pozszywana , zmasakrowana, ehhhh...
piernik damy rade:) ja mam nadzieje ze maz weznie urlop i mi troche pomoze a jak nie to mame sprowadze do nas na 2 tyg:D

No musimy dac radę :) ale obawa jest. Ja mam strasznie słabą psychike jeśli chodzi o szpitale, szwy, krew, zastrzyki - to te klimaty zawsze wprowadzaja mnie w zły nastrój, paniczne nastawienie, na samą myśl słabnę. Ja to nawet pobrania krwi nie umiem przejść bez uronienia łezki - stara baba , a takie numery :)
Dziewczyny damy rade:) Nie my pierwsze:) W koncu noworodek duzo spi, wiec mozemy brac z niego przyklad:)

mam te same obawy ... że zamiast dojśc do siebie w spokoju maluszkiem tzreb asie zająć ... nie wiem jak ja dam radę, R. powiedział, ze on wszytsko będzie robił, ale wiadomo jak jest ...

papilio1@op.pl
Akpol - sklep z artykułami dla dzieci, ceny przystępne aczkolwiek trzeba sprawdzać np ceny kaszek i innych art. żywność - tańsze są w hipermarketach .Gdynia, Gdańsk
Mama i ja dużo wózków i bardzo różnych cenach od 1tyś do...... , reszta artykułów dość droga - na przeciw media markt Gdańsk.
Przyjemny sklep z wózkami w Gdyni Głównej na przeciw Stacji SKM, ceny bardzo przystępne( mutsy i emmaljungi chyba tam nie znajdziecie)
Aha no i w Gdyni na Jana z Kolna jest jeszcze jedna "hurtownia" Vitalia ale jakoś nigdy tam nic nie kupiłam oprócz patyczków do uszu :)
Co chciałabym Wam podpowiedzieć to jak będziecie kupowały fotelik samochodowy, zwróćcie uwagę żeby miał wkładkę dla noworodka i żeby był dość szeroki w pleckach-ramionkach - bo dzidzia w kombinezonie czy w kurtce będzie się gniotła.
Ja kupiłam pierwszy dość wąski na szczęście zima nie była sroga więc obyło się bez dużych i grubych kurtek natomiast nie ukrywam że miała córcia dość wąsko ://
Mam Ramatti w tygryski - śliczny i niedrogi :) no ale drugiego teraz specjalnie nie będę kupować :) Kubuś te kilka razy w aucie da radę :) potem zrzucimy kurtki :))
image
image
4 godziny do USG :DDDDDDDDD nie usiedzę :D

papilio1@op.pl
tokio, masz dziś poznac płucie????
no na to liczę :))) dlatego się umówiłam na 3 labo 4 D (nawet nie wiem) jak się nie odwróci pupą to poznamy :D

jak to już wcześniej pisałam ... kupiłam niebieskie body, więc już groszek nie ma wyjścia, musi być chłopcem :D

papilio1@op.pl
u mnie na Twoim etapie nie było widac dokładnie, musze czekać do 21 tygodnia, a tez juz nie moge się doczekać :)
Właśnie wróciłam z USG :)

Prawdopodobnie będzie synek :)

kurcze, szybkie rozpoznanie
Chyba typowe... Już trzy tygodnie temu lekarz obiecywał, że będziemy zaglądać maluchowi miedzy nóżki, ale wtedy małe wstydliwie się skuliło i spało :)

To wstawię nową listę:

iza28: 11.01.09
gwiadeczka: 28.01.09 -- > chłopczyk:)
Agatha: 22.02.09 --- > chłopczyk

Ale oczywiście to jeszcze nie jest pewne na 100%, jednak mam nadzieję, że nie będzie aktualizacji (bo w weekend ruszam po niebieskie ciuszki i nikt mnie nie zatrzyma!!!!)

sorki , że sie wtracam ale chciałam zapytac czemu wybieracie wózki takie jak Urban rider - czy one nie sa z tych sztywnych w których nawet nie da się dziecka pobujac ...............??? Bardzo podobny miała moja kolezanka zapłaciła 4 lata temu 2500 i klęła na czym swiat stoi ze sztywny, prowadzi sie jakby przyczepe od samochodu pchała , ze dziecka nie pobuja w sumie była zła , ze taki wybrała i bardzo szybko go sprzedała. ja nie potrafiłam tym jej wózkiem jechac....... .koszmar jakis. W spacerówce mała zsuwała jej sie na dół .......
Ale może mi sie tylko tak zdaje i te nie sa juz takie sztywne ...???...... pytam tak z ciekawosci .
pozdrawiam,
Ja akurat wprost przeciwnie - chciałabym wózek najlepiej na 4 kółkach (nie na 3) i bardzo kołyśny, zeby właśnie móc bujać dzidzię. No i żeby miał pompowane koła, żeby był leciutki, ale zarazem stabilny. Skąd taki wziąć? Musze szczególowo poprzeglądać wszystkie oferty i może w końcu coś znajdę.

maritiki@op.pl
no to gratulujemy chłopaka ;d kolejny forumowy urwis będzie ;D

Dzięki :) Ale chyba idzie wojna - w rodzinie i u znajomych prawie sami chłopcy...

eeeee tam ;D będzie dobrze a jakie imię dla urwisa wybrane?? my pewnie się do porodu nie dowiemy ;p

Gratulacje Aghata syna! :)

maritiki@op.pl
Agatha,

Gratuluje synka

a ja wlasnie urodzilam sie, gdzie tego dnia bylo 8 chlopcow i ja jako jedyna dziewczynka i na moj pierwszy roczek wybuchl stan wojenny, wiec chyba jak duzo chlopcow to jakies wojny wisza w powietrzu...
aj dziewczyny, nie krakajcie nam tu będzie dobrze ;D a wojny są na całym świecie cały czas, lepiej się cieszcie brzuszkami i maluchami w nich a nie myślcie o wojnach ;D teoretycznie od kilku lat rodzi się mnóstwo chłopców, czasem nawet rocznie więcej niż dziewczynek ;D

Oj tam z tą wojną, to tylko takie ludowe porzekadło :D

Dzięki za gratulacje :)

Imiona mieliśmy dawno wybrane - Helena i Stanisław. Więc będzie Staś...

Agatha gratuluje synka:)
jejku dziewczyny jak mi sie dzis w głowie kręci... normalnie chodze slalomem i pościanach prawie - nie wiem co sie dzieje:(

gratulacje Agatha !!

papilio1@op.pl
gratulacje synka:)
wiecie co do szybkiego wyjścia ze szpitala to zobaczycie jak szybko bedziecie stamtąd uciekac,tam to dopiero człowiek sie źle czuje, rano obchód kilka par oczu gapi ci się w krocze jak sie goi itp, nie śpisz w swoim łózku itp,a co do pomocy położnych to tak bardzo aż na nią nie liczcie, różnie bywa, czasem pomagają ,ale bez przesady, ja jak urodziłam kacpra to on dużo tam płakał i już sie tylko modliłam kiedy będę w domu, w swoim łóżku, przy swoich bliskich i wtedy dopiero się uspokoiłam, mały był bardzo absorbujący, plakał dużo itp,ale nie każde dzieci tak mają, jednak pomoc kogoś bliskiego w domu wskazana:)

ehh weszłąm na chwile zeby spr czy sa jakies wiesci od tokio ale jeszcze cisza :(

jejku a mnie te zawroty głowy męczą no chodze jak pijana - nie wiem co jest grane... a do tego jeszcze kość ogonowa mnie boli :( też tak macie?? i czsem tak dziwnie czuje jakby mały kopał mnie tam z tyłu w tą kość... ale ta kość jest dość nisko i tak sie zastanawiam czy on tam moze dosięgnąc

jejkuja na prawde czuje ze mały tam na dole przy kosci mnie stuka!!! ale czy oby nie za nisko on tam siedzi?????? jeju az sie boje :((((

Kasika-bóle kosci ogonowej to norma juz na pewnym etapie:)
Tez jestem ciekawa co tam u tokio sie pokazalo-chlopaczek czy dziewuszka:D

u tokio stawiam na dziewczynkę :-)))
u nas tez od początku niby chłopak miał być - przekonani bylismy na 99,9% , a tu (miła ) niespodzianka

no tez mi sie cos wydaje ze tokio ma dziewuszke...A ona chcieć chlopca:D

Kasika - mi też takie zawroty w głowie sie zdarzają

Hej :) Miałam Wam pokazać moje maleństwo dawno, dawno temu, ale jakoś nie było kiedy. Dziś się pobawię fotkami. Zobaczymy co z tego wyjdzie....

Oto moja kochana Kruszynka miesiąc temu:

image

maritiki@op.pl
na 80% dziewczynka ... :) no cóż, teściowa wymodliła ...

papilio1@op.pl
no to gratulacje:-)

a niebieskie body przyda sie i tak...
a jednak:D gratulacje:)

Ale masz wiadomość :))) No przykro mi że nie chłopak ale cieszę się za Ciebie jeszcze bardziej niż podwójnie bo ja sama chcę dziewczynkę i chyba dlatego :))
A jak zdróweczko maleństwa? Opowiadaj! Ile waży, ile mierzy? :)

maritiki@op.pl
Super gratulki dziewczyny :)))) w sumie czy chłopak czy dziewczynka . Byle zdrowe.
Dobranoc :) idę spać bo moja kluska od wczoraj rana gorączkowała i cały wczorajszy dzionek+noc do d... dzisiaj już jest ok i mam nadzieję że pośpię w nocy o ile z kolei synek nie będzie się wiercił za dużo, bo wczoraj to chyba wyczuł że coś inaczej i też nie spał w nocy ;///
To ja wstawię jeszcze nowszą listę :) :

iza28: 11.01.09 --- > chłopczyk (Jakub) :)
gwiadeczka: 28.01.09 --- > chłopczyk:)
Agatha: 22.02.09 --- > chłopczyk
A to jeszcze ja :) 19 tydzień - dzisiejsza fota :)

image

maritiki@op.pl
tokio a coś więcej? jak tam to usg? fajnie widać? jak fotki?

Tokio pewnie sie i cieszysz i nie, ja aż boje się pomyslec ze moja Nadusia mogła by byc chlopcem, wiem wiem aby zdrowe ale ..... za tydzien w czwartek bedzie na 99 %

no coż...i ja sie tego troszke obawiam,bo nie chce ,zeby moja Sarka nagle okazala sie facetem;P. Jeszcze 4 dni i mam nadzieje,ze tak jak ostatnio sie potwierdzi,ze wciaż jest dziewczynką:)

Gratuluję, Tokio!

Teraz będziesz potrzebowała troszkę czasu na przyzwyczajenie się, co? Ja też :) W sumie było mi "wszystko jedno, byle zdrowe", ale od lat żartowaliśmy na temat naszej córci - "wrednej Helenki" (po mamusi) - lekko pękatej, obrażalskiej królewny (dalej po mnie:)) Nawet nie zdawałam sobie sprawy, jak przyzwyczaiłam się do myśli o tej naszej "Helce from hell" :D

Hej Tokio!!
To jedziemy na tym samym wózku-ja też dziś u Olszewskiego i to samo-na 80% dziewczynka:)))
Cieszymy się choć imię mieliśmy tylko męskie wybrane- szkoda tylko tej niepewności-wiesz 80% to nie 100%.
Pozdrawiam.

zobaczysz tokio jak szybciutko sie przestawisz i pewnie zaczniesz kupować różowe ciuszki:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry