Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 33 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no i nowy - bo tamten juz długaśny był.
A takie kolejne pytanie... czy Wasze maluszki same się kulają z brzuszka na plecki i odwrotnie?
Ania27 - jeszcze nie mam ubranka i nawet nie mam na nie pomysłu... mam takie fajny komplecik tylko koszulka ma czerwone dodatki i gaciorki są w czerwow-białą kratkę - a ostatnio się nasłuchałam, że koniecznie musi być jakieś białe wdzianko....
Czy wszystkie jesteście z Trójmiasta? czy gdzieś dalej?
Piernik - to fajnie, znaczy, że nasze Maluszki są cudowne i pięknie się rozwijają a przespane nocy - kiedyś nadejdą:) obiecuję (hahahaha)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesc,
aniu - gratuluje obrotów Mateuszka
u nas to jeszcze musimy poczekac na takie w pełni samodzielne obroty (pupa za cięzka) ;-)
wrociłysmy ze spaceru, duszno dzis bardzo
No pogoda jest okropna,jesienna kurczę,mam tylko nadzieję że do niedzieli zdąży się wypogodzić,bo mamy chrzciny i musi być ciepło.
Moja szwagierka też sobie chwaliła przychodnie na jasieniu,tylko że dla nas to jest za daleko,a na stogi mam blisko,więc muszę podpytać na forum o tamtejszych lekarzy,jestem wściekła na obecnego,ale nie chce mi sie już tym denerwować,więc koniec tematu.
Mojemu Mateuszowi strasznie spodobało się pzrewracanie z plecków na brzuszek,położę go do łóżeczka i za chwilkę siup i on już na brzuszku.Dla mnie to trochę kłopot,bo co chwię biegam i podkładam czyste pieluchy,bo wiadomo na brzuszku to i zwrot mleka,ale cieszę się że ma nowy sukces na swoim koncie.A czy Wasze dzieciaki też robią różne przewroty?
dzis pogoda znow komputerowa, kurcze, drugi dzien w domku, nie wytrzymam i chyba zrobie dzis jakis "markecik"
Aniu - kiedys znajoma mi zachwalala przychodnie Jasien, myslalam tez ze moze jest przychodnia przy szpitalu wojewodzkim, na Zaspie jest wiec moze i tu. Ja mam dzieci w przychodni we Wrzeszczu, wybralam pediatre , ktora jest od razu moim lekarzem pierwszego kontaktu- lekarzem rodzinny i do tego szefowa osrodka. Nie narzekam, jest dobrym pediatra choc jak sie cos dzieje to i tak wzywam prywatnie inna Pania Dr do domku. Jestm leniwa i nie lubie z chorymi dziecmi jezdzic po lekarzach.
Jak patrze za okno to marzy mi sie Turcja, Gracja, kurcze czemu musi byc tak kiepska pogoda.
Mimo deszczu zycze wam milego dnia :)
Nutrition mamy ale nie mogę podawać do każdego karmienia,tylko sporadycznie,bo inaczej mały ma problemy z wypróżnieniem.A przychodnię chcę zmienić na stogi,a narazie jesteśmy na jaskólczej.Mieszkam w śródmieściu,blisko starówki.
się chciałam tylko pożegnać na kilka dni... do miłego...
ja też psiowa jestem... słyszałam o rasach które nie uczulają - ale i tak się boję.
A co do chomika... to moje kochane dziecko właśnie go zgubiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I szuka go... ja pierdziu... pewnie już dawno jest pod kołami lub gdzieś w trawie.
Dzieki za info- moj co prawda jada tylko cyca, ale ja wcinam kaszki :)
szkoda tylko ze mam daleko do carrefour expres :(
Pogoda komputerowa- znowu . . . . .
Co do zwierza - moi znajomi maja kota rasy RED on podobno nie uczula, wiec jesli lubicie koty to jest nadzieja na zwierza w domku. A wiem sama ze dzieci sie inaczej chowaja jak sa zwierzeta, choc dla rodzicow to czesto duzy klopot. U mnie mieszka duzyyyy pies, a reaczej Sunia nasza kochana :)
Pozdrawiam
a u mnie właśnie zaczęło padać, ale jesteśmy już po samochodowej wyprawie, spełnieniu dobrego uczynku i ploteczkach u przyszłej mamy Chrzestnej:)
Dziś oddałam za małe ciuchy po Młodym mamie potrzebującej - fajnie jest komuś pomóc.
A moje dziecko przed chwilką wróciło dworku i przyszło z chomikiem!!! Koleżanka mu pożyczyła na noc!!!!! Skąd te dzieci biorą te pomysły... a Młody wie, że nie mamy w domku żadnego zwierzaka bo Jacek jest uczulony na sierść... ehhh te dzieci.. oczywiście buzia w podkuwkę i łzy jak grochy po polikach lecą, no ale odnieść musi.
A ha mam przed sobą ulotke z Cerrefour Express i w promocji jest trójpak kaszek Bobovita + puszka za 18,95.
to jest chyba nutriton.
miłego dnia, my szykujemy się na spacer
Aniu27 a czy probowalas ten specyfik podawac co powoduje zageszczenie pokarmu w brzuszku? ja nie pamietam nazwy ale pewnie w aptece ci podpowiedza, lub u lekarza. W jakiej dzielnicy szukasz przychodni w pediatra?
No u nas jest problem z ulewaniem i to duży,bo maluch ulewa nie tylko przy odbiciu,ale praktycznie ciągle,jak go kładę do łóżeczka,to co chwila zmieniam pieluchy,ciągle przebieram,prania całe mnóstwo.Dlatego po długim niestety czasie dostaliśmy skierowanie na usg brzuszka i musimy czekać do sierpnia,bo takie są terminy,a tą babę lekarkę myśleliśmy z mężem że udusimy.

Co do wakacji...hmm pojechało by się gdzieś,ale mąż wykorzystał urlop jak się synek urodził i pewnie już nie dostanie,więc w tym roku będziemy raczej w domku,pewnie tylko do rodzinki wyskoczymy,może w sierpniu na kilka dni.
czesc dziewczyny :-)
mało przespana noc za mną :-( jakoś dzis Natka czesto sie budzila,
rano zyczenia i prezenciki dla taty, body z napisem "kocham mojego tatę" + magnesik na lodowe z pieknym cytatem - tato wzruszony :-)

wlasnie wrocilismy z rodzinnego spaceru - zabieram sie za obiadek
co do wakacki - to my w tym roku odpuszczamy sobie
a zapomniałam napisać, że jestem zła... ostatnio kupiłam body i rampersy na 68 w biedronce... dziś próbowałam jej ubrać.... piiiiiiiiiii wszystko za małe!!!!!!! 5 rzeczy poszło od razu na kupkę do oddania/sprzedania. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
no za 40zł mamy tyle dobrego jedzonka:) trzeba się umieć targować:) chciałam napisać, że jak to w tą niedzielę to przyjdę się z Tobą zapoznać:) no ale sobie przypomniałam, że nas nie ma. Od jakiś 2-3 tygodni Mysza przesypia mi nocki (21-6 rano) choć zdarza się, że mam karmienie 3-4 w nocy ale potem nastepne dopiero o 8 rano, więc jest ok. W weekend właśnie tak było a teraz poniedziałek i dziś dopiero o 6.
Hmmmm trochę nie wiem co z tym Waszym ulewaniem, Majka też ulewa, czasami jak jej się odbije po mleczku to i z mleczkiem, no ale wycieram i już - jakoś u nas nie wiedzę w tym problemu.
Konkretnego wyjazu urlopowego nie będzie - zdecydowaliśmy, że Majka jest za mała na dłuższe wyjazdy, pewnie w przyszłym roku będzie Chorwacja (po raz 3) zakochaliśmy się w tym kraju. Teraz wyruszamy na Mazury, potem będą Bory Tucholskie - tam mamy piękne miejsce nad jeziorkiem - ale to jak Młody wróci z koloni, będzie pranie i na drugi dzień wyruszamy na tydzień, z moimi Rodzicami - do pomocy. Potem wracamy i będzie chrzest, potem znów nad jeziorko w Bory. W sierpniu Młody znów na kolonie a my jak oczywiście będzie ciepło i pogoda znów nad jeziorko. Może zdecydujemy się na wyjazd do Niemiec do rodzinki - ale zobaczymy.
Odnosnie szczepien, przypomnialo mi sie ze jest taka masc, ktora po posmarowaniu lekko znieczula miejsc wklucia. Widzialm ostanio w przychodni ze Mamuska bliznieta smarowala ale nie wpadlam aby zapisac sobie nazwe. Jesli ktoras z was by zglebila temat i przetestowala to niech da znac.
My jedziemy na wakacje pod koniec sierpnia na tydzień, w okolice Bochni. Zarezerwowałam tzw. apartament w domku z kuchnią, łazienką, na terenie ośrodka. Niedaleko Raba, miejsca do spacerków, więc mam nadzieję, że trochę odpoczniemy.
Abigejl my też myśleliśmy o wczasach za granicą, jakieś Węgry czy Chorwacja, ale jednak to trochę zadaleka wyprawa, jak dla mnie z takim maluchem. I tak się caly czas zastanawiam, jak zniesie podróż ponad 600km na południe Polski.
A tak wracając do tych pleśniawek, ja jeszcze młodemu myję całą buzię, po wieczornym jedzeniu, gazikiem zmoczonym w przegotowanej wodzie,nawiniętym na palec. Odpukać, pleśniawek nie ma (to położna mi doradziła).
No dobra, miłego dnia mamuśki, my idziemy na szczepienie niestety ;/, zamiast na długi spacer, a taka ładna pogoda dziś.
Dzis nowy temat. Czy planujecie wczasy w tym roku z bobasem?
Ja mam caly czas dylemat. Fajnie by bylo wyjechac gdzies do Osrodka wczasowego, w lesie, nad jeziorko, z wyrzywieniem co bym mogla od garow odpoczac, z placem zabaw dla Starszaka, z fajnymi trasami do jezdzenia wozkiem po lesia -ale, no wlasnie, jak treafie na deszczowa pogode to klapa, nie wyobrazam sobie siedzenia w domku nawet 2 dni. Z drugiej strony to najchetniej bym pojechala do Grecji lub Turcji- ale.. no wlasnie troszke sie boje ze jak ktores mi zachoruje to sie nie dogadam i nie dam rady. Normalnie pierwszy raz mam wczasowy dylemat, bo z jednej strony chce gdzies jechac, a z drugiej troszke sie obawiam jak to bedzie w dwojka. Czy napewno te wczasy to bedzie odpoczynek :)
Martha masz takie bogate menu za 40 zł?no my za tyle mamy rosół i schabowy,więc nie wiem dlaczego tak,ale zapytam bo muszę zadzwonić potwierdzić rezerwację,wkońcu to już w tą niedzielę.
Mateusz od wczoraj przewraca się z plecków na brzuszek.Nie mamy jeszcze na oku lekarza,tylko przychodnię inną,mam nadzieję że badziej normalną.Martha,przesypia Ci mała już całe noce?może spróbuj ją karmić przez sen o 22 lub 23.00,my tak robimy i śpi pięknie do 7.00.A dajemy na noc kaszkę.Z tymi pleśniawkami to cholery można dostać,nystatyna nie pomaga,a gencjana tylko na dwa dni,potem znów się pojawiają,myślę że to od jego ciągłego ulewania,w buzi cały czas mleko i stąd właśnie robią się pleśniawki,co prawda ma malutkie,ale są i higiena w tym nic nie pomoże,wcześniej parzyłam butelki po każdym karmieniu,teraz co drugie,trzecie,pleśniawki jak były tak są.Wiem,że jakby przestał ulewać skończył by się ten koszmar,już nie mam sił,tylko kiedy to nastąpi...może pomoże lek,który wczoraj dostaliśmy.
hej dziewczyny,
mój od soboty też upodobał sobie ssanie palców u nóg, zwłaszcza jak zbliża się pora karmienia, to ssie tak intensywnie, że nic go nie interesuje poza stopami oczywiście;]. Jeśli chodzi o wagę, to chyba ten moj to największy klops, jutro idziemy na szczepienie, to zobaczymy ile znów przybrał.
A teraz pleśniawki...mój miał w 2 miesiącu życia, ale po 2 dniach smarowania gencjaną zeszło. Poza tym butelki sterylizuje po każdym użyciu, tak samo smoczek (po całym dniu zmieniam), chociaż mój synek rzadko go sobie cuca.
miłej nocy, przespanej oczywiście;D
może trzeba teraz tabelkę z wagą maluszków zrobić (hahahahaha)
Majka też pluchy pakuję do buźki i grzebie po dziąsełkach - ale żeby to już na zęby było... hmmm chyba za wcześnie (przynajmniej u mnie)
Ania27 teraz tylko dobrego lekarza wybrać, macie już kogos na oku?
Majka narazie to zauważyła, że ma stópki... ale z tym pchaniem do buzi... to chyba jeszcze daleko, zresztą się właśnie śmiejemy z Jackiem, że naszej to brzuchol będzie przeszkadzał:)
Moja też już by stała... i siedziała - no ale za wcześnie na nią za słaby kręgosłupik jeszcze jest. Nasza nie ma pleśniawek, myślałam, że pleśniawki to tylko przy karmieniu piersią. Butelki i cała resztą są myte po każdym karmieniu i potem zalewane wrzątkiem. Nigdy nie gotowałam tego - tylko przed pierwszym użyciem.
A my powoli szykujemy się na weekendowy wyjazd, w czwartek ruszamy na Mazury - na Rajd Polski, oby tylko pogoda była:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry