Widok
**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 33 ****
no i nowy - bo tamten juz długaśny był.
A takie kolejne pytanie... czy Wasze maluszki same się kulają z brzuszka na plecki i odwrotnie?
Ania27 - jeszcze nie mam ubranka i nawet nie mam na nie pomysłu... mam takie fajny komplecik tylko koszulka ma czerwone dodatki i gaciorki są w czerwow-białą kratkę - a ostatnio się nasłuchałam, że koniecznie musi być jakieś białe wdzianko....
Czy wszystkie jesteście z Trójmiasta? czy gdzieś dalej?
Piernik - to fajnie, znaczy, że nasze Maluszki są cudowne i pięknie się rozwijają a przespane nocy - kiedyś nadejdą:) obiecuję (hahahaha)
A takie kolejne pytanie... czy Wasze maluszki same się kulają z brzuszka na plecki i odwrotnie?
Ania27 - jeszcze nie mam ubranka i nawet nie mam na nie pomysłu... mam takie fajny komplecik tylko koszulka ma czerwone dodatki i gaciorki są w czerwow-białą kratkę - a ostatnio się nasłuchałam, że koniecznie musi być jakieś białe wdzianko....
Czy wszystkie jesteście z Trójmiasta? czy gdzieś dalej?
Piernik - to fajnie, znaczy, że nasze Maluszki są cudowne i pięknie się rozwijają a przespane nocy - kiedyś nadejdą:) obiecuję (hahahaha)
tak sobie wymysliłam - była lista z terminem wg OM + co wyjdzie, więc teraz do uzupełnienia kiedy był poród i co wyszło:) ja juz swoje zmieniłam:) u mnie minus oznacza 3 dni przed terminem, więc te które po niech dadzą + i ilość dni.
mroovka.o: 02.01.09
Kasika: 08.01.09 --- > chłopczyk:)
Agnesik: 08.01.09 --- > dziewczynka :)
iza28: 11.01.09 --- > chłopczyk (Jakub) :)
alycja_83: 14.01.09 -- > dziewczynka (Nadia) :-)
inees: 14.01.09 -- > chłopiec Mateuszek:)
olivka75: 15.01.09
ania27: 18.01.09
blueeyes: 19.01.09 --- > dziewczynka:)
poziomca: 23.01.09 ---- > chłopiec :)
agnieszka25: 21.01.09
aarrkkoo: 28.01.09 --- > chłopiec Antoś:)
gwiadeczka: 28.01.09 --- > chłopczyk:)
wiśnia24: 30.01.09---- >dziewczynka Zosia:)
czarnula25: 05.02.09 ---> chłopczyk Bartuś:)
piernik: 07.02.09-------> dziewczynka :)
agalu: 07.02.09
iwek: 08.02.09------>dziewczynka:)
kasiek13: 09.02.09
Nisia82: 18.02.09----->dziewczynka (Paulinka)
gosia78: 18.02.09----->dziewczynka (Zuzanna)
tokio: 20.02.09 ---->dziewczynka (Patrycja)
Patita5: 20.02.09 ---->dziewczynka :)
Agatha: 22.02.09 ---->chłopczyk
Ewela25*: 23.02.09 ---- > dziewczynka (Iza)
andzia.79: 24.02.09----- > Chłopczyk :-)
blondi_aga 20.02.09------>dziewczynka(Karolinka)
Martha 18.02.09 -----> dziewczynka (Maja) -------> 15.02 Maja(-3)
naliczyłam 28 babeczek a teraz na aktywnych na forum może 10...
blueeyes: 19.01.09 --- > dziewczynka:)
naliczyłam 28 babeczek a teraz na aktywnych na forum może 10...
blueeyes: 19.01.09 --- > dziewczynka :) ------>26.I Natalia (+7)
blueeyes: 19.01.09 --- > dziewczynka :) ------>26.I Natalia (+7)
Natalia jeszcze w pełni samodzielnie sie nie przekręca, odrobine trzeba jej pomóc (za ciezka pupa) :-)
a co do tego ze białe trzeba mieć na chrzcie -to raczej dotyczy tej szatki- ma być biała na znak oczyszczenia i narodzenia do nowego życia
a ubranko to już kwestia wyboru rodziców (kolorowe dodatki napewno w niczym nie przeszkadzają)
a co do tego ze białe trzeba mieć na chrzcie -to raczej dotyczy tej szatki- ma być biała na znak oczyszczenia i narodzenia do nowego życia
a ubranko to już kwestia wyboru rodziców (kolorowe dodatki napewno w niczym nie przeszkadzają)
Johny kula sie z brzuszka na plecy, z plecow ciezko mu idzie, tylko na boki raczej, no chyba ze mu sie raczki poprawi to wychodzi. Mnie martwi jego ped do siadania, juz glowe podnosi w foteliku i w pozycji pol lezacej az sie rwie aby mu podac raczki i unosic - dla niego Swiat jest piekniejszy z siadu, a ja mam glowe pelna zmarwien ze jeszcze za szybko.
Dziewczyny, nie szalejcie z Chrztem, Grunt aby dzieci wygladaly w naszych oczach pieknie! Kolor Biel?- e tam, moje byly w garniturach jasny braz, a starszy w czarnym i wygladali elegancko, tak jak Mamusia chciala :)
Ja mam juz to z glowy, moge wam tylko polecic fajne zestawy z allegro : swieca + szatka z wyhaftowanym Imieniem i data - super sprawa.
Dziewczyny, nie szalejcie z Chrztem, Grunt aby dzieci wygladaly w naszych oczach pieknie! Kolor Biel?- e tam, moje byly w garniturach jasny braz, a starszy w czarnym i wygladali elegancko, tak jak Mamusia chciala :)
Ja mam juz to z glowy, moge wam tylko polecic fajne zestawy z allegro : swieca + szatka z wyhaftowanym Imieniem i data - super sprawa.
mój termin był na 28.01., a synek Rafałek urodził się 30.01.
Mój mały też się rwie do siadania, jest bardzo silny, kula się na boczki, z plecków na brzuszek, z brzuszka na plecki.
Z plecków na brzuszek jeszcze nie zawsze mu wychodzi, rączka pod brzuszkiem zostaje, więc muszę mu pomagać. Sam sobie najlepiej radzi, jak telewizję chce pooglądać mały urwis - wtedy obraca się bez problemu.
Na brzuszku bardzo lubi leżeć i od kilku dni kombinuje jak unieść pupkę i się przesunąć do przodu.
Miłego wieczoru dziewczyny
Mój mały też się rwie do siadania, jest bardzo silny, kula się na boczki, z plecków na brzuszek, z brzuszka na plecki.
Z plecków na brzuszek jeszcze nie zawsze mu wychodzi, rączka pod brzuszkiem zostaje, więc muszę mu pomagać. Sam sobie najlepiej radzi, jak telewizję chce pooglądać mały urwis - wtedy obraca się bez problemu.
Na brzuszku bardzo lubi leżeć i od kilku dni kombinuje jak unieść pupkę i się przesunąć do przodu.
Miłego wieczoru dziewczyny
u mnie wyszla dziewczynka Wiktoria 15 lutego czyli 8 dni po terminie
Mała na razie obraca się tylko z plecków na boki. Główkę do siadu trzyma już od prawie 2 miesięcy, więc od kilku tygoDni sadzam ją sobie na kolanach bo już nie chce leżeć. DNo i nie wiem teraz czy to nie za wcześnie, ale skoro trzyma głowę to chyba spoko.
Mała na razie obraca się tylko z plecków na boki. Główkę do siadu trzyma już od prawie 2 miesięcy, więc od kilku tygoDni sadzam ją sobie na kolanach bo już nie chce leżeć. DNo i nie wiem teraz czy to nie za wcześnie, ale skoro trzyma głowę to chyba spoko.
ja wczoraj byłam w swojej firmie... i macierzyński kończy mi się 4 lipca dochodzi jeszcze zaległy z 2008 i wiekszość z 2009 wypoczynkowego i do roboty wracam 24 sierpnia.... tragedia... Najgorsze jest to, że nie wracam na to samo stanowisko... a na nowe... nie wiem czy sobie poradzę. Zobaczymy, narazie jestem "załamana" chociaż nie, to za mocne słowo - boje się i już. Teraz tylko muszę przestać o tym myśleć i nie nastawiać się negatywnie. Zobaczymy jak to będzie.
Rzeczywiście dziś znów barowo - komputerowo, oby tylko nie padało to spacerek jakiś będzie.
No i kolejne pytanie - czy Maluszki śpią na brzuszku?
Rzeczywiście dziś znów barowo - komputerowo, oby tylko nie padało to spacerek jakiś będzie.
No i kolejne pytanie - czy Maluszki śpią na brzuszku?
Witam.Ja urodziłam 12 dni po terminie,tj.30.01 a termin miałam na 18.01.Dziewczyny jak czytam,że Wy idziecie do pracy,trochę wam zazdroszcze bo ja nie mam żadnej roboty,tylko że z drugiej strony jak bym gdzieś poszła pracować to nie miałabym co zrobić z dzieckiem,bo na żłobek wiadomo ile się czeka a opikunce oddałabym pewnie większość pensji i zostaje na dojazdy.
Ach,ciężkie jest życie w Polsce,zero kasy na dzieci nawet na głupie rodzinne trzeba spełniać kryteria dochodowe,śmiech jakie.
Wasze dzieci obracają się tak ładnie z plecków na brzuszek i odwrotnie,podnoszą do siadu a mój synek nie,noi co mam o tym myśleć?Ja Mateusza nigdy na brzuszku do zaśniecia nie kładłam,nawet wątpię żeby zasnął w tej pozycji.
Ach,ciężkie jest życie w Polsce,zero kasy na dzieci nawet na głupie rodzinne trzeba spełniać kryteria dochodowe,śmiech jakie.
Wasze dzieci obracają się tak ładnie z plecków na brzuszek i odwrotnie,podnoszą do siadu a mój synek nie,noi co mam o tym myśleć?Ja Mateusza nigdy na brzuszku do zaśniecia nie kładłam,nawet wątpię żeby zasnął w tej pozycji.
czesc,
bylismy dziś na usg brzuszka, wszystko ok :-)
ania nie przejmuj sie ze Mały jeszcze nie robi tego czy owego, dzieci sa tak rózne ze nie ma co porównywac jeszcze na tym etapie. mojej kolezanki córeczka pierwsze obroty z plecków na brzuszek wykonała w 8 miesiącu!!! normalnie sie rozwija i pediatrzy nie widza u niej żadnych nieprawidłowości. Ania - głowa do góry! nie martw sie - wszystko w swoim czasie.
Natalka nie zasypia na brzuszku, tak normalnie długo wytrzymuje w tej pozycji ale spac woli na pleckach
bylismy dziś na usg brzuszka, wszystko ok :-)
ania nie przejmuj sie ze Mały jeszcze nie robi tego czy owego, dzieci sa tak rózne ze nie ma co porównywac jeszcze na tym etapie. mojej kolezanki córeczka pierwsze obroty z plecków na brzuszek wykonała w 8 miesiącu!!! normalnie sie rozwija i pediatrzy nie widza u niej żadnych nieprawidłowości. Ania - głowa do góry! nie martw sie - wszystko w swoim czasie.
Natalka nie zasypia na brzuszku, tak normalnie długo wytrzymuje w tej pozycji ale spac woli na pleckach
właśnie Ania - nie przejmuj się, nie ma sensu, każde dzieciątko inaczej się rozwija i już, bez sensu jest panikować, że któreś tam dziecko jest młodsze i robi coś a Twój Maluszek starszy i nic z tego. Widzę, że często na forum zadajesz właśnie pytania z tym związane - po co... Mati ma swój rytm i jestem pewna, że świetnie się rozwija. Widocznie potrzebuje więcej czasu na podnoszenie główki, siadanie, raczowanie itd:):) głowa do góry!!
Dziś byliśmy na odetkaniu kanalika w oczku,bałam się jego płaczu,ale na szczęście to było tylko jedno oczko i trwało dosłownie pół minuty,ale krzyk był.
Dziewczyny,wy też czasem nie macie sił na to wszystko tzn. przychodzicie do domu,a tu jak by tornado przeszło,wszedzie ciuchy i inne pierdoły sprzątnąć trzega,nakarmić dziecko,zrobić zakupy a póżniej obiad,mi często doby jest za mało,a o świcie nie wstanę,nawet nie ma mowy.
My dziś siedzimy w domu,sprzątamy bo teściowa przyjeżdza a jedzie z daleka(200km) noi musi błyszczeć!same wiecie jak to jest:)
Dziewczyny,wy też czasem nie macie sił na to wszystko tzn. przychodzicie do domu,a tu jak by tornado przeszło,wszedzie ciuchy i inne pierdoły sprzątnąć trzega,nakarmić dziecko,zrobić zakupy a póżniej obiad,mi często doby jest za mało,a o świcie nie wstanę,nawet nie ma mowy.
My dziś siedzimy w domu,sprzątamy bo teściowa przyjeżdza a jedzie z daleka(200km) noi musi błyszczeć!same wiecie jak to jest:)
hmmmmm czy ja tak mam chyba nie. W domku jest ok, mam czas na neta i forum, mam czas dla siebie, mam czas dla domu np. wczoraj prasowanie. Zresztą ja mam wielką pomoc w Jacku, nawet jak mam dzień, że Mała mało mi da zrobić przy sobie czy w domku to on to zrobi bez jakichkolwiek wymówek, świetnie gotuję i nie sprawia mu to trudności, zresztą lubi to robić. Jacek jest świetny w mięsach a ja w zupach i sałatkach. I tak jakoś się w kuchni uzupełniamy.
Bardziej brakuje mi takiego czasu sam na sam z Jackiem, bo kiedy on przychodzi z pracy to jest obiadek, a potem trzeba troszkę z Młodym posiedzieć, sprawdzić lekcje, pogadać, pobawić się z nim zaraz potem już jest czas na kolację, mycie Dzieciaczków, szybko przychodzi 21-22 i oboje padamy na poduchę, chwilke pogadamy i odpływamy. Ale niedługo Młody wyjeżdza na kolonię, więc może będzie więcej czasu:)
No tak teściowa:) To teraz wyłącz komputer i do sprzątania:) Ja na swoja nie narzekam jest super:)
Bardziej brakuje mi takiego czasu sam na sam z Jackiem, bo kiedy on przychodzi z pracy to jest obiadek, a potem trzeba troszkę z Młodym posiedzieć, sprawdzić lekcje, pogadać, pobawić się z nim zaraz potem już jest czas na kolację, mycie Dzieciaczków, szybko przychodzi 21-22 i oboje padamy na poduchę, chwilke pogadamy i odpływamy. Ale niedługo Młody wyjeżdza na kolonię, więc może będzie więcej czasu:)
No tak teściowa:) To teraz wyłącz komputer i do sprzątania:) Ja na swoja nie narzekam jest super:)