Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 33 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no i nowy - bo tamten juz długaśny był.
A takie kolejne pytanie... czy Wasze maluszki same się kulają z brzuszka na plecki i odwrotnie?
Ania27 - jeszcze nie mam ubranka i nawet nie mam na nie pomysłu... mam takie fajny komplecik tylko koszulka ma czerwone dodatki i gaciorki są w czerwow-białą kratkę - a ostatnio się nasłuchałam, że koniecznie musi być jakieś białe wdzianko....
Czy wszystkie jesteście z Trójmiasta? czy gdzieś dalej?
Piernik - to fajnie, znaczy, że nasze Maluszki są cudowne i pięknie się rozwijają a przespane nocy - kiedyś nadejdą:) obiecuję (hahahaha)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapraszam do nowego wątku - założyłam
u nas chyba zęby zaczną rosnąć, mały nie chce jesc nic poza mlekiem, zanim zabiera sie do jedzenia to smokiem dziąsła sobie masuje, mi palce u rąk próbuje gryźć, zjada cały czas gryzak,właśnie idzimy po żel na ząbkowanie. Marudny do tego.
miłego dnia
Ale Wam zazdroszcze,spotkania ze znajomymi,albo wyjście gdzieś z mężem bez dziecka.Ja jestem całymi dniami sama z dzieckiem,mąż pracuje,a rodzinka daleko...Znajomi?Nie bardzo mamy,bo pochodzimy z innego miasta,noi tyle co gdzieś z pracy się kogoś poznało,ale nie utrzymuje się takich kontaktów,zresztą wszyscy zapracowani.
aa, co za gapa ze mnie , zjadłam jedną godzinę, o 9:30 mleko, choć dziś jakoś mu kaszka zasmakowała, wieć jutro znowu próba. Jak pisałam wcześniej synek siedział ze mną przy kompie:D

Jeśli chodzi o Gdynię, to ja wczoraj wieczorem byłam na plotach z kumpelami i powiem jedno, nie ma gdzie parkować, więc z samochodu raczej zrezygnować, ludzi mnóstwo, a turyści chodzą, jak święte krowy. W skrócie ludzi jak mrówek.
a u mnie w 90% dni jest tak:
6-7: 120ml mleczka
9-10: 120-150ml mleczka
12-13: 120-150ml mleczka
15-16: słoiczek (dziś np. pół sloiczka jabłuszek) + 100-120ml mleczka
18-19: 120ml mleczka
21: 150ml kaszki

Czasem się zdarzy jeszcze karmienie w nocy, dziś było o 2:30, kolejne po 8 i potem co 3 godziny. Ostatnio też dłużej mi usypia, marudzi, kręci się. Teraz jak jest ciepło to wypija mi do 50-100ml herbatki -ale to w ciągu całego dnia. Dziś znów miałam cyrk na spacerze, w połowie się obudziła i w gondoli był ryk, na siedząco lub na rękach ok, co ja ją do gondoli to ryk... ehhhh jutro chyba wypróbujemy spacerówkę. Kurcze mała jest do tej spacerówki, ale co zrobić, w gondoli jak się obudzi to się nudzi. Zresztą jutro tą spacerówkę to dziadkowie będą próbować:) Majka zostaje sprzedana a my do Sopotu na rajd:) może Gdynie i żaglowce jeszcze uda się zaliczyć, zobaczymy.
mr a co on jada między tą 6:00 a 12:30?
mój je 5 razy na dobę:
5:30-6:00 mleko 200ml (w zależności jak się obudzi)
12:30-13:30 zupka, soczek (to tak mniej więcej jak zaczyna rmafrudzić to dostaje),zjada 130ml i 100ml soku
16:30 mleko 220ml
20:00 mleko 220ml
teraz w upaly je mniej ok 150-180ml, duzo pije, zupki nie chce zjada 5łyzeczek i koniec, je tez 4 razy, bo ma dl;uzsze przerwy miedzy jedzeniem,jakos nie ma apetytu
ania wspólczuje Ci tego ząbkowania, u nas jeszcze nic się nie dzieje z ząbkami...
u nas menu Natalki kształtuje się tak:
5-6 - mleko 150
9-10 - deser (owoce np jabłko lub np morele) + mleko 150 (czasami zje wszystko a czasami zostawia połowe mleka)
13-14- obiad (dynia z ziemniakiem, lub marchew, lub zupka jarzynowa)
17-18 - mleko 150
przed 21:00 - kaszka na noc 180

no i miedzy posiłkami picie (sok jabłkowy), np po powrocie ze spaceru, picia daje okolo 50, czasmi wypija wszystko czasami część zostawia
Uff jak gorąco i uff że Mati zasnął.Dziś miałam ciężki dzień.Już poranek był niełatwy.Małego dziąsła swędzą.Obudził się około 6.00 dostał mleko i już nie chciał zasnąć wogóle,bo tak to godzinę się pobawi i zasypia,przy czym marudził okropnie i cwaniak dopiero jak go położyłam na swoją poduszkę koło ojca to był spokój i zasnął po wielu próbach go uśpienia a potem uspokajania(bobodent oczywiście ruszył do akcji i uśmierzył swędzenie).Spał krótko,a kiedy mąż wyszedł do pracy ja miałam znowu cyrk,płacz.Ja mu mleko daję a on nie chce,usypiam bo był na maksa zmęczony a ten ryczy,no dobra poszliśmy na spacer,ale też nie chciał usnąć,więc wróciliśmy i zjadł po 7 godzinach nic nie jedzenia.Mało tego nie chce mi nic pić,pomimo upałów.Byliśmy na dłuższym spacerze w największym upale a ten nawet łyka nie wziął.W domu zjadł i usnął,teraz pewnie pośpi do 19.00.Czy u Was są określone pory innych pokarmów niż mleko?A ile na dobę razy piją dzieciaki Wam mleczko?I po ile ml?
przy ul. Marynarki Polskiej jak jedzie się w stronę Nowego Portu to za mostem trzeba skręcić w lewo, hurtownia nazywa się Inter Szyk.
Czy my się spotykamy czy nie?
czesc,
ania- ja naleze do przychodni w Sopocie, na Chrobrego
martha- ja takie bodziaki kupowałam na allegro za 10 zl, a gdzie ta hurtownia?
byłam dziś w hurtowni z ciuszkami i kupiłam małej fajne body z krótkim z napisami "kocham mojego tatę" o "kocham babcię" były też o dziadku, mamie i że jestem fajną siostrą i bratem za 14 zł.
A gdzie jest taka fajna przychodnia?
czesc dziewczyny,

ania - ja od jakiegos miesiąca może półtora daje jej to bebiko, NIC SIE NIE DZIEJE! :-) moze ona juz sobie poradzila z tą skazą...

co do pielegniarek i wogóle to w naszej przychodni jest super! nigdy nie czekamy, piguły miłe i do rany przyłóż, wszystko tłumaczą - cieszę sie ze tam trafiliśmy
a jednak zalało Suchanino... szok:) Ania miałaś rację:) Majka przez ten gorąc marudzi mi strasznie przy zasypianiu, dziś karmienie było o 6:40 a zasnęła dopiero 8:15, co ja ją do łóżeczka to ona w ryk... ehhhh wymęczyła mnie ta Mała. A na spacerek po tym karmieniu pójdę i chyba dziś w samej pieluszce... bo duchota okropna.
no on ogólnie lub jeśc;], więc żeby go trochę oszukać, daję płyny:). Mnie to nie dziwi, że ma apetyt, skoro urodził się ponad 4 kg.
Od paru dni ma mniejszy apetyt, zupek nie chce jesc mleka też mało zjada,pewnie przez pogodę.

Dziś mój mały sam sobie usiadł! Był oparty o poduszki w pozycji półsiedzącej w łóżeczu, chciał sobie karuzelę sięgnąć, patrzę a on siedzi podparty rączkami i się uśmiecha.Szok!!!!
miłego spacerowania, bo dziś znów ładna pogoda się zapowiada.
mr1983 to sporo Ci dziecię pije,a mój łobuziak jak wypije na cały dzień 40 ml to jest bardzo dobrze.
Suchanino zalało? Kto takich głupot nagadał:):):) Przecież ja na górce i wszystko na dół spływa:):):) Majka dziś wykonczyła brokuły - a miało jeszcze zostać na jutro:) Chyba jej zasmakowały. Ale po tym i tak 120ml mleczka - dziwne, powinna mieć pełny brzuszek (no prawie pełny)
mój wypija herbatki tak ze 100-200ml
wody tez ok 100ml, na napc po mleku woda i nad anem teraz jak sie kręci to daje na spiocha wody tak ok 5:00, a soczku 100ml wypija, więcej nie daję, bo w schemacie tak doradzają:)
A dużo Ci tego soczku wypija?Mój nie chce nic pić ani wody ani herbatki więc i z wprowadzaniem soczków odpuściliśmy sobie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry