Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 34****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy

Abigejl - 19.01. Janek zwany Johny, 7.01.2005 Jakub zwany Broj
blueeyes - 26.01 Natalia
Ania27 - 30.01 Mateusz
mr1983 - 30.01. Rafał
Martha - 15.02 Maja
piernik - 15.02 Wiktoria
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dwoje dzieci rodzilam w wojewodzkim, moim lekarzem byl dr J. Fiutowski w obu ciazach chodzilam do niego prywatnie. Pierwszy porod mialam naturalny z komplikacjami, drugi mialam CC. I powiem jedno- na patologii jest super personel, na porodowce jest "zmeczony personel", na poporodywym jest fajny personel ( 40% przychodzi do pracy za kare, reszta jest SUPER). Ja na opieke nie narzekam, moze tez dlatego iz bylam protegowana mojego dr.
Ja zawsze uwazalam, ze aby miec super porod, trzeba miec wlasna polozna, a szpital wybierac ze wzgledu na lekarza do ktorego sie idzie prywatnie w ciazy, i ze wzgledu na dobra opieke po porodzie, szczegolnie jesli ktos planuje karmic piersia.

PS
moze uda mi sie w koncu wkleic suwaczek

czesc,
ania a co z tym wojewódzkim? co było nie tak?
mnie tam trzymali prawie 10 dni ale było suma sumarum ok
Ojej a dlaczego ja trochę żałuję wojewódzkiego,bo miałam rodzić na zaspie ale w ostatniej chwili zrezygnowałam,po tym jak mnie potraktowała lekarka z tamtąd.
ja na klinicznej i żałuję tego wyboru...
No oby tylko nie padało...bo dziś siedzieliśmy w domu.Moje dziecko dziś pierwszy raz zasnęło sobie na brzuszku,ale i tak go przed chwilą przewróciłam bo przez te jego ulewania boję się go tak zostawić na noc.
Z moimi gnatami już coraz lepiej,no już od tygodnia ledwo co łazę,może wkońcu koniec?

mr1983 zawsze się chciałam Ciebie zapytać,bo mamy dzieci w tym samym wieku,w którym szpitalu rodziłaś i o której?może w tym samym bo ja w wojewódzkim.
Syneczek śpi, szybko odpadł, bo nawet 21 nie było. Dziś też próba z kaszką na noc - smaczny sen Bobovita z bananami, jadł z łyżeczki i zjadł tylko 80ml, popił wodą i nic więcej nie chciał (z butli kaszek nie chce w ogóle jeść). Zobaczymy czy wytrzyma tak, jak na mleczku do 6:30.
Miłego wieczoru, ja idę zrobić sobie gorącą kąpiel z musującą kulką, jakaś maseczka i może panokcie pomaluję. Dziś poszaleję, w końcu mi też się coś od czasu do czasu należy ;]
To przespanej nocki i udanej niedzieli Dziewczyny.
Mój też się turla, unosi pupkę i próbuje się przesuwać. Strasznie go to złości,że prawie nie rusza się z miejsca.
Mnie dziś też coś połamało, plecy mnie bolą i kolana, prawie chodzić nie moge. Nasmarowałam się maścią rozgrzewającą i nic nie działa;/
To chyba po wczorajszym 6-godzinnym spacerze nad morzem.

ja jak Natke zostawiam na macie to ona też turla sie w te i z powrotem, no i już zaczyna raczkować, po przekręceniu sie z plecków na brzuch podkurcza nóżki i pełznie do tyłu :-)
A dziękuję już trochę lepiej,mam nadzieję że mi przejdzie i będę mogła chodzić bez problemu na spacery z młodym.A mój Mateusz właśnie szaleje w łóżeczku zamiast spać hehe.Czy Wasze dzieci też tak ładnie się turlają?Ja rozkładam koc na podłodze i mały się turla aż koc się kończy,pięknie aż pediatra go ostatnio pochwaliła.
ania jak tam Twoje korzonki?
witam się piątkowo,
mr podziwiam Twoj zapał do tego gotowania, ja się zbieram i zbieram zeby Małej cos przyrządzić ale jakoś zawsze "lądujemy" na słoikach ;-)

nareszcie ładna pogoda :-) wczoraj wróciłyśmy mokre ze spaceru..
miłego dzionka
zapomniałam wczoraj napisać, że dodaję jeszcze łyżeczkę do trzech masła fińskiego lub osełki górskiej, albo oliwę z oliwek,w zalezności od porcji jakie gotuję. Ogolnie wszystkiego na oko;], nie bawię się w odmierzanie 5-10g mięsa na jeden obiadek, jedynie stosuję się do ilości glutenu w porcji
miłego dnia
my dziś jedziemy na spacer nad morze, mam nadzieję, że nie będzie padać
az sie glodna zrobilam jak przeczytalam :)
mnie to czeka dopiero za miesiac :) bo moj Jasio tylko cyc :)
zazwyczaj gotuje w parowarze jarzynki: marchewka, ziemniak, pietruszka, seler, trochę natki pietruszki do smaku, w różnych proporcjach raz więcej ziemniaka, raz marchewki, z brokułem lub kalafiorkiem, oddzielnie teraz gotuję miesko, bo potem wywar mam do zupy dla siebie:D (cielęcina, kurczak wiejski, królik, indyka moj synek nie chce jesc), oddzielnie gotuje kaszke manną ok 300ml wody i wtedy 6 łyżeczek kaszki, wcześniej dodawałam kilka łyżeczek kleiku misiowy ogródek - z brokułami lub z groszkiem i marchewką, teraz tylko manna. Na samym początku jak mu wprowadzałam zupkę to dawałam miarkę mleka, żeby go do nowych smaków przyzwyczaić.
Ogolnie gotuję więcej i potem sobie mroże, zaznaczam tylko karteczkami z jakim mięskiem i jakie warzywa przeważają, żeby nie jadł codziennietego samego.
czasem dostaje też słoiczek dynia z zniemniakiem, który uwielbia i w sumie zjada 2 słoiczki na jeden raz;]
miłego wieczoru
mr1983 zdradz nam przepis na zupki dla dziecka.Ja np.wprowadzam teraz do diety warzywa więc narazie zupki odpadają,ale jak wprowadzę mięsko(za miesiąc)to będe gotowac zupki,a więc cenne rady przydadzą mi się.
piernik-ja też jak zaczynam wprowadzać jakieś nowe warzywko czy owoc to też mam słoiczek na 3 dni,a tak to na dwa.Nie przesadzajmy z tym jednym dniem,chyba nic się nie stanie a wyrzucić pieniądze do kosza to trochę szkoda.
tu chodzi o namnażającce się bakterie, tak samo zalecają mleko uht w kartonie trzymac 48h, a czasem 3 dni się trzyma.im dlużej otwarty tym bakterii wiecej, mozesz zobaczyć czy dziecku nic nie będzie. Ogólnie małe brzuszki są delikatniejsze niż nasze.
mi słoiczek owocówe na 2 razy wystarcza, a zupki gotuje sama i mroze porcje po 150ml
pozdrawiam
dziewczyny, a na ile wystarcza wam jeden słoiczek z deserkiem lub zupką? Bo u nas wystarczyłby na 3 razy, ale wszędzie jest napisane że po otwarciu trzymac 48 godzin, wiec trzeciego dnia zawsze wyrzucam 1/3 słoiczka, ale może nie ma co przesadzać z trzymaniem się sztywno tych 48 h? chyba jedzonko się nie zepsuje, jak sądzicie??
uff, moj też w końcu zasnął, nie chciał zupki, zrobił aferę i zakończyło się mlekiem. Soczek wypił, potem jeszcze dostanie trochę owocków, bo z zupki to raczej dziś nici.
Fakt pogoda dziś beznadziejna, też bylam umówiona z koleżanką i jej bąblem na spacer w Sopocie i nie wyszło, siedzimy w domu.
Dzieci chyba tez reagują na pogodę, bo mój wyjątkowo dziś marudny.
Jedyną dobrą stroną tej pogody jest to, że zrobilam sobie porządki w mieszkaniu.
Martha ja też Ci życzę słoneczka i udanego odpoczynku.
Dobrze Cię zrozumiałam,tylko może ja żle się wyraziłam,jak dla mnie to odbicie dziecka musi być na stojąco,ale to tylko moje zdanie.
chyba źle mnie zrozumiałaś, to ja siedzę a Majka jest w pionie:) Moja za szybko się obudziła i nie zdąrzyłam nas wszystkich spakować... teraz marudzi już na macie... zaraz jakiś słoiczek pójdzie w ruch. Muszę jeszcze zakupy zrobić... to ja chyba kończę swoją działalność na dziś do... za tydzień!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry