Widok
ja ze stanikami spoko, wyjęłam po prostu wkładki no a tak poza tym, to nosze taki krój stanika, że jeszcze z pewnoscią za miesiac i za 2 będzie dobry :) ale te spodnie ... brzuszek mi wystaje, nie chcę go uciskać, więc mam na prawde niewiele ciuchów do wyboru ...
kupiłam sobie fajne spodne takie do domu ... takie niby dres, ale nie do końca :) wygodne, mięciutkie, z takim wysokim "golfem", na razie wywijam go na wierzch a jak bedzie duży brzuszek, to "golf" całego go zakryje ...
takiego swetra będe szukała, jak ty kupiłaś Ewela od jednej forumki, świetny jest ...
kupiłam sobie fajne spodne takie do domu ... takie niby dres, ale nie do końca :) wygodne, mięciutkie, z takim wysokim "golfem", na razie wywijam go na wierzch a jak bedzie duży brzuszek, to "golf" całego go zakryje ...
takiego swetra będe szukała, jak ty kupiłaś Ewela od jednej forumki, świetny jest ...
papilio1@op.pl
ja mam kilka ciuchów, które chyba 100 lat będa czekały na dobre czasy .. normalnie nosiłam M-kę, ale mam kilka ciuchów S-ek i XS-ek i jak miałąm lepsze czasy to w nie wchodziłam :) np mpje ulubione eleganckie, czarne spodnie ... próbowałam przed weekendem ... założyłam, ale zamka to już nie miałam szans zapiąć
papilio1@op.pl
nie zazdroszczę tych mdłości ... ale cóż, tak już jest, kazda z nas inaczej przechodzi ciążę :)
odkryłam cos fenomenalnego !!!!!!!!!!!!!!
az mi ślina cieknie po brodzie na samą myśl:
w maku maja stare-nowe lody :)))
do mojego ulubionego Mc Fleurry z Lionem można teraz dodac polewę toffi ... no coś przezajebistego :) gorący karmel w lodach, uwielbiam te lody, zakochałąm się od pierszego liźnięcia ... w ten weekend zjadłam ze 4-5 takich ... (a potem się dziwię, że się w spodnie nie mieszczę i na groszka zwalam) :)))
odkryłam cos fenomenalnego !!!!!!!!!!!!!!
az mi ślina cieknie po brodzie na samą myśl:
w maku maja stare-nowe lody :)))
do mojego ulubionego Mc Fleurry z Lionem można teraz dodac polewę toffi ... no coś przezajebistego :) gorący karmel w lodach, uwielbiam te lody, zakochałąm się od pierszego liźnięcia ... w ten weekend zjadłam ze 4-5 takich ... (a potem się dziwię, że się w spodnie nie mieszczę i na groszka zwalam) :)))
papilio1@op.pl
coś mi się przypomniało :))))
Agatha .. śniło mi się, że sobie taki jebitny suwaczek zrobiłaś, że mówiłyśmy ci, że rozwalasz całe forum, ze sie wogule nie da czytać przez ten twój suwak, a ty sie upierałaś, że jak nie umiemy czytac forum, to mamy nie czytać :) i że tobie się ten mega-suwak podoba :)
Agatha .. śniło mi się, że sobie taki jebitny suwaczek zrobiłaś, że mówiłyśmy ci, że rozwalasz całe forum, ze sie wogule nie da czytać przez ten twój suwak, a ty sie upierałaś, że jak nie umiemy czytac forum, to mamy nie czytać :) i że tobie się ten mega-suwak podoba :)
papilio1@op.pl
Po długiej przerwie jestem :)))
Niestety w czwartek wylądowałam w szpitalu Miejskim, zrobili zabieg, i w piątek do domku. Mimo krótkiej narkozy jestem osłabiona no i do środy stres czy z maluszkiem wszystko ok. Twierdzili że na pewno tak bo mała dawka usypiacza ale dopóki nie zobaczę to się nie uspokoję...jeszcze 2 dni

Niestety w czwartek wylądowałam w szpitalu Miejskim, zrobili zabieg, i w piątek do domku. Mimo krótkiej narkozy jestem osłabiona no i do środy stres czy z maluszkiem wszystko ok. Twierdzili że na pewno tak bo mała dawka usypiacza ale dopóki nie zobaczę to się nie uspokoję...jeszcze 2 dni

czesc kobitki :)
moj malz wreszcie skonczyl urlop, dzis polazl do roboty to moge wreszcie cos na forum napisac:)
dzis odebralam pierwsze wyniki, wszystko w normie a toxo ujemne :D
ale sie ciesze:)
poza tym czuje sie w miare dobrze, czasem senna jestem, no i nie wchodzi mi miecho, najlepiej zupy, nabial no i arbuza moglabym jesc tonami :)
moj malz wreszcie skonczyl urlop, dzis polazl do roboty to moge wreszcie cos na forum napisac:)
dzis odebralam pierwsze wyniki, wszystko w normie a toxo ujemne :D
ale sie ciesze:)
poza tym czuje sie w miare dobrze, czasem senna jestem, no i nie wchodzi mi miecho, najlepiej zupy, nabial no i arbuza moglabym jesc tonami :)
cześć dziewczyny:) pewnie teraz już nikogo nie ma... no ale wcześńiej nie udało mi się wejść:( biegaliśmy z mężem po sklepach od rana - a to bruk, a to kafelki na taras i balkon i w końcu farby do pokoju.... byłam tak wypompowana że po powrocie padłam i spałam 3 h:D wstępnie już wybraliśmy kolorek do pokoju maluszka:) a co do spodni to ja już jakiś czas mam specjalne ciążowe bo już w inne się nie mieszczę. Na początku mieściłam się tylko w jedne materiałowe biodrówki ale tak od ok 11 tc musiałam siedzieć z rozpiętym rozporkiem :P
Kasika: 08.01.09
iza28: 11.01.09
angel_83-83: 14.01.09
alycja_83: 14.01.09
wiśnia24: 02.02.09
piernik: 07.02.09
gosia78: 19.02.09
Ewela25*: 21.02.09
Nisia82: 19.02.09
Agatha: 22.02.09
tokio: 23.02.09
andzia.79: 24.02.09
Betty_174: 03.03.09
wkleiłąm naszą listę żeby się zagubiła:)
wkleiłąm naszą listę żeby się zagubiła:)
aarrkkoo: 28.01.09
aarrkkoo dodałąm Cię do listy:) Witam i gratuluję :DDD Nisia tak tak jestem jak najbardziej za żeby wklejać naszą listę zawsze na początku wątku :) a co do pokoju dla maluszka to jak będzie chłopiec to będzie kolor błękitny a jak dziewczynka to jakiś odcień pomarańczy ale nie taki wściekły tylko taki bardziej pastelowy:) najlepsze było jak mówię mężowi jakie kolory wybrałam do pokoju dla dziecka - i mówie że jak chłopak to niebieski a jak ... i nie dokończyłam nawet kiedy mąż mówi do mnie "zapomnij że pomalujemy ściany na różowo" hehe jak ja na różowo wcale nie chce :P
dobrze że na ten niebiski to przystał na jasny bo na początku to chciał ciemny ale gdzie ciemny kolor w pokoju dla dziecka...
aarrkkoo dodałąm Cię do listy:) Witam i gratuluję :DDD Nisia tak tak jestem jak najbardziej za żeby wklejać naszą listę zawsze na początku wątku :) a co do pokoju dla maluszka to jak będzie chłopiec to będzie kolor błękitny a jak dziewczynka to jakiś odcień pomarańczy ale nie taki wściekły tylko taki bardziej pastelowy:) najlepsze było jak mówię mężowi jakie kolory wybrałam do pokoju dla dziecka - i mówie że jak chłopak to niebieski a jak ... i nie dokończyłam nawet kiedy mąż mówi do mnie "zapomnij że pomalujemy ściany na różowo" hehe jak ja na różowo wcale nie chce :P
dobrze że na ten niebiski to przystał na jasny bo na początku to chciał ciemny ale gdzie ciemny kolor w pokoju dla dziecka...
uciekam już bo troszkę zgłodniałam a w lodówce mam pysznego arbuza :DD mniam!!! a wiecie jak dziś jeżdziliśmy po tych sklepach to teść zabrał nas na obiad do takiej "pracowej" restauracyjki przy Marcopolu... obiadki tam dobre i tanie mają ale było tam tak namieszane różnymi zapachami że szok!!! słabo mi się robiło jak cholera i nawet pół obiadu nie zjadłam bo już od tych zapachów było mi niedobrze:( a mąż tweirdził że nic nie czuje...
to do juterka mam nadzieję
to do juterka mam nadzieję
a my kupiliśmy wczoraj meble do salonu :)
zanim się wprowadzimy do nowego mieszkania to jeszcze ze 2 miesiące, ale meble już są :))))) chcialiśmy zdążyć przed końcem promocji, która jest do końca lipca, no i zaoszczędziliśmy tym sposobem ok 1000zł :) tylko ciężko nam się będzi efunkcjonowało między paczkami z BRW :)))
zanim się wprowadzimy do nowego mieszkania to jeszcze ze 2 miesiące, ale meble już są :))))) chcialiśmy zdążyć przed końcem promocji, która jest do końca lipca, no i zaoszczędziliśmy tym sposobem ok 1000zł :) tylko ciężko nam się będzi efunkcjonowało między paczkami z BRW :)))
papilio1@op.pl
tak sie wkradne do Waszego watku
Kasika-widze ze na urlopie szalejecie....jednak M sie zgodzil na zielony jasny??? myslalam ze nie dasz sobi z nim rady:P
tokio-nie martw sie, ja meble do pokoju zamawialam juz ponad 3 tyg temu i nadal ich nie ma u siebie, maksymalnie mamy czekac do 8-9 tygdni wiec nie masz sie co martwic ze nie bedziesz miala gdzie ich wstawic:) chyba ze wzielas cos ze sklepu? ja zamawialam do salonu z paged meble
Kasika-widze ze na urlopie szalejecie....jednak M sie zgodzil na zielony jasny??? myslalam ze nie dasz sobi z nim rady:P
tokio-nie martw sie, ja meble do pokoju zamawialam juz ponad 3 tyg temu i nadal ich nie ma u siebie, maksymalnie mamy czekac do 8-9 tygdni wiec nie masz sie co martwic ze nie bedziesz miala gdzie ich wstawic:) chyba ze wzielas cos ze sklepu? ja zamawialam do salonu z paged meble
cześć dziewczyny:)
_m_g no zgodził się ale to coś podejrzane dla mnie... pewnie będzie chciał żebym ja się zgodziłą na Władysława... ale nic z tego!!!!!:P Już wolę ciemną zieleń i Mateusza:P
ehh a dziś od samego rana hałasy u mnie przed domem:/ będą kłaść bruk i nie wiem czym ci kolesie tak tam rzucają że taki hałas jest...
miłego dnia życze i witam nową mamusię:)
_m_g no zgodził się ale to coś podejrzane dla mnie... pewnie będzie chciał żebym ja się zgodziłą na Władysława... ale nic z tego!!!!!:P Już wolę ciemną zieleń i Mateusza:P
ehh a dziś od samego rana hałasy u mnie przed domem:/ będą kłaść bruk i nie wiem czym ci kolesie tak tam rzucają że taki hałas jest...
miłego dnia życze i witam nową mamusię:)
poprawiam termin mojego porodu:
blueeyes: 19.01.09
Nisia82: 25.02.09
cześć dziewczyny:) ehh nic sobie nie pośpię w ten urlop przez robotników:/ no ale niech robią:) Nisia fajnie że u Was wszystko dobrze - czekamy na fotkę:) a wiecie wczoraj się potwierdziło że moja koleżanka z pracy będzie miałą bliźniaki:DDD termin ma na luty więc powiem jej żeby do nas dołączyła na forum:D
No to i ja się dopisuję
Agnesik: 08.01.09
Smaruj smaruj koniecznie albo balsamem albo oliwką dla dzieci - jak najczęściej, moja kuzynka w ciąży przytyła prawie 30kg i i wierzcie mi tak poharatanego ciała to w życiu nie widziałam :(( mnie na szczęście rozstępy ominęły , może dlatego że mam dość tłustą skórę, aczkolwiek widzę że w drugiej ciąży jest bardziej sucha i smarowankooooooo...:))
No i byłam dzisiaj u lekarza :)))) na 90% druga dziewczynka :)))
Tatuś ma "nosa" tylko szkoda że w toto lotka nie :]

No i byłam dzisiaj u lekarza :)))) na 90% druga dziewczynka :)))
Tatuś ma "nosa" tylko szkoda że w toto lotka nie :]

:) rozkraczyła się pięknie :)) w całej okazałości :))nie wiem po kim to ma :)
co prawda zawsze jest jeszcze granica błędu no ale sama widziałam mini wargi sromowe:))) więc na 100% się jeszcze nie nastawiam .
Zresztą mój małżonek już po pierwszej mojej wizycie u lekarza wybrał imię dla dziewczynki, zresztą z pierwszą ciąża było tak samo :)
Jakaś laska sprzedaje na forum krem mustela przeciw rozstępom - podobno bardzo dobry ( dzięki niemu mojej koleżance rozstępy zrobiły się tylko na pośladkach bo zapomniała żeby je smarować :) ) a nowy kosztuje duużo.

co prawda zawsze jest jeszcze granica błędu no ale sama widziałam mini wargi sromowe:))) więc na 100% się jeszcze nie nastawiam .
Zresztą mój małżonek już po pierwszej mojej wizycie u lekarza wybrał imię dla dziewczynki, zresztą z pierwszą ciąża było tak samo :)
Jakaś laska sprzedaje na forum krem mustela przeciw rozstępom - podobno bardzo dobry ( dzięki niemu mojej koleżance rozstępy zrobiły się tylko na pośladkach bo zapomniała żeby je smarować :) ) a nowy kosztuje duużo.

witam agnesik - widzę że mamy takie same terminy:)
Nisia piękna fasolka:) moja na zdjęciu z 9 tyg jest bardzo podobna:) szkoda że nie mam zdjęcia z 12 tyg bo bym wkleiła, ale idę do lekarza za tydz w piątek to wtedy coś wrzucę:) iza gratuluję córeczki:) ciekawe czy u mnie będzie coś widzać w następny piątek - w końcu będzie to już początek 17 tyg:) zobaczymy:)
a co do brzuszka to mnie też swędzi czasem ale tak trochę. Ale za to cycki to swędzą... dobrze że w pracy w pokoju mam samem baby to nie jest głupio jak się drapię:P
Nisia piękna fasolka:) moja na zdjęciu z 9 tyg jest bardzo podobna:) szkoda że nie mam zdjęcia z 12 tyg bo bym wkleiła, ale idę do lekarza za tydz w piątek to wtedy coś wrzucę:) iza gratuluję córeczki:) ciekawe czy u mnie będzie coś widzać w następny piątek - w końcu będzie to już początek 17 tyg:) zobaczymy:)
a co do brzuszka to mnie też swędzi czasem ale tak trochę. Ale za to cycki to swędzą... dobrze że w pracy w pokoju mam samem baby to nie jest głupio jak się drapię:P
pewnie dlatego że tam tak szybko wszystko się rozwija a prze skórę mogą się wchłonąć jakieś szkodliwe dla maluszka substancje - wiadomo jak to w kremach. Najlepiej zapytaj się swojego lekarza - ja się nigdy swojego nie pytałam w sumie, bo moja kol która też chodzi do Niego pytałą i pozwolił jej smarować się od 4 miesiąca. Jak teraz będę to zapytam co i jak z tymi balsamami.
Ja w sumie jeszcze nic nie używam... a już chyba czas najwyższy zacząć
Ja w sumie jeszcze nic nie używam... a już chyba czas najwyższy zacząć
Kasika:)))
wlasnie o fissan chodzilo-sprawdz iza28 ulotke, pisze wyraznie ze dopiero od 4 m-ca mozna stosowac, na tubce chyba tez to jest napisane...mnie upomniala Pani w aptece jak chcialam sprawdzic ceny...,,wtedy wlasnie zadzwonilam do swojego lekarza i on powiedzial ze niby mozna stosowac wzcesniej ale producenci zabezpieczaja sie wlasnie w ten sposob i nie chca ponosic konsekwencji jakby cos sie stalo
na musteli jest napisane ze mozna od poczatku
ja w kazdym badz razie zaczelam stosowac od 4 m-ca a wczesniej wklepywalam oliwke
wlasnie o fissan chodzilo-sprawdz iza28 ulotke, pisze wyraznie ze dopiero od 4 m-ca mozna stosowac, na tubce chyba tez to jest napisane...mnie upomniala Pani w aptece jak chcialam sprawdzic ceny...,,wtedy wlasnie zadzwonilam do swojego lekarza i on powiedzial ze niby mozna stosowac wzcesniej ale producenci zabezpieczaja sie wlasnie w ten sposob i nie chca ponosic konsekwencji jakby cos sie stalo
na musteli jest napisane ze mozna od poczatku
ja w kazdym badz razie zaczelam stosowac od 4 m-ca a wczesniej wklepywalam oliwke
ja się nie smaruję niczym od samego początku ciąży...balsamów nie znoszę, oliwki to już w ogóle, kupiłam sobie ziajkę i stoi, zbiera kurz na półce w łazience, póki co nie mam ani jednego rozstępu-jestem w 31 tc, uważam, że jeśli ktoś ma tendencje to choćby się smarował non stop, to i tak mu wyjdą:))ja tego nie robię z lenistwa, ale zazdroszczę wytrwałości wszystkim dziewczynom, które się smarują:))no i teraz nagadałam i pewnie wyjdą:)))))
ja nie wiem, mi sie zdarzylo byc przed ciaza i ponoc mam zeby mocne, poza tym ponoc sie zeby sypia jak sie je za malo wapna i wtedy dzidzia zabiera nam z kosci i zebow, ja pozeram pelno jogurtow i mleka wiec sie nie martwie,
wrocilam z zakupow, bede pichcic zupke pomidorowa:)
a na hali tyle warzyw i owocow ze bym najlepiej wszystko kupila, a potem patrze na to i wcale nie mam ochoty,koszmar.
wrocilam z zakupow, bede pichcic zupke pomidorowa:)
a na hali tyle warzyw i owocow ze bym najlepiej wszystko kupila, a potem patrze na to i wcale nie mam ochoty,koszmar.
:) przepraszam Tokio kobieto jak udało Ci się tyle lat uchronić przed dentystą???ewenement :) ja słabych zębów nie mam na szczęście i do tego mam jeszcze wszystkie - mimo dbania o higienę i kontrolne wizyty u dentysty zawsze jakiś mały ubytek się znajdzie :))
Przepraszam że się spytam ile liczysz sobie wiosenek???
Przepraszam że się spytam ile liczysz sobie wiosenek???
no to w szoku jestem...ja sobie nawet nie wyobrażam, nie, nie wierzę:))))
nie chcę Cię martwić, ale to, że nie widać ubytku nie oznacza, że go nie ma, czasem widać to dopiero na panoramicznym prześwietleniu. Ja regularnie jeżdżę do dentysty, sprawdzam, ściągam kamień, robię przegląd, nie wyobrażam sobie inaczej:))ale jeśli masz takie zdrowe zęby to tylko pozazdrościć
nie chcę Cię martwić, ale to, że nie widać ubytku nie oznacza, że go nie ma, czasem widać to dopiero na panoramicznym prześwietleniu. Ja regularnie jeżdżę do dentysty, sprawdzam, ściągam kamień, robię przegląd, nie wyobrażam sobie inaczej:))ale jeśli masz takie zdrowe zęby to tylko pozazdrościć
iza28 napisał(a):
> :) przepraszam Tokio kobieto jak udało Ci się tyle lat uchronić
> przed dentystą???ewenement :) ja słabych zębów nie mam na
> szczęście i do tego mam jeszcze wszystkie - mimo dbania o
> higienę i kontrolne wizyty u dentysty zawsze jakiś mały ubytek
> się znajdzie :))
> Przepraszam że się spytam ile liczysz sobie wiosenek???
27 :))))
a zęby to już takie mam, po prostu :)
@gnieszka, mam nadzieję, że tak nie jest ... ale nigdy mnie nic nie bolało, wiec nie wpadłam na to, by iść do dentysty ... kamienia jakoś nie mam ... niemam po co tam chodzić :D
> :) przepraszam Tokio kobieto jak udało Ci się tyle lat uchronić
> przed dentystą???ewenement :) ja słabych zębów nie mam na
> szczęście i do tego mam jeszcze wszystkie - mimo dbania o
> higienę i kontrolne wizyty u dentysty zawsze jakiś mały ubytek
> się znajdzie :))
> Przepraszam że się spytam ile liczysz sobie wiosenek???
27 :))))
a zęby to już takie mam, po prostu :)
@gnieszka, mam nadzieję, że tak nie jest ... ale nigdy mnie nic nie bolało, wiec nie wpadłam na to, by iść do dentysty ... kamienia jakoś nie mam ... niemam po co tam chodzić :D
papilio1@op.pl
olivka75: 15.01.09
cześć olivka:) dodałąm Cię do listy:)
olivka75: 15.01.09
cześć olivka:) dodałąm Cię do listy:)
nieee !!!!
te badania wiążą się z wysokim ryzykiem poronienia (nawet 1/10 ciaż)
więc robi się je TYLKO w przypadku gdy istnieje takie podejrzenie że dziecko ma wady rozwojowe ... jeśłi nie miałaś dziecka z Downem w rodzinie, jesli nie masz ponad 40 lat i lekarz po USG w 12-14 tc nie stwierdzi nieprawidłowości w budowie czaszki i kręgosługa dziecka no to cię tam nie skieruje
te badania wiążą się z wysokim ryzykiem poronienia (nawet 1/10 ciaż)
więc robi się je TYLKO w przypadku gdy istnieje takie podejrzenie że dziecko ma wady rozwojowe ... jeśłi nie miałaś dziecka z Downem w rodzinie, jesli nie masz ponad 40 lat i lekarz po USG w 12-14 tc nie stwierdzi nieprawidłowości w budowie czaszki i kręgosługa dziecka no to cię tam nie skieruje
papilio1@op.pl