Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE****2***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
rozpoczynam nowy ;)))

jakos nie mam czasu zajrzec na forum ... a o dluzszym pisaniu nie ma mowy :/

monia z biodrekami dalyscie rade to i z refluksem dacie ;)

moja Kornelka tydzien temu ważyła 4660 -przypomne ze przy urodzeniu wazyla 2475 :))) rośnie jaak na drożdzach :)uporałam sie juz z wszystkimi krostkami ;)
monia a jak u Ciebie z mlekiem w piersiach?? ile wypija Lena za jednym razem,,,moja niunia tak ok 100-120 ml-wiem bo zciągalam do butli na wyjscie ;)
grubasek sie z niej zrobił:) rozglada sie już wszedzie i ma ,,oczy ciekawe swiata,,
potrafi miec zadowolona mine gdy sie do niej mowi;) i marszczy tez brwi-po tatusiu :)
podobna jest do męza :)

wszytskie juz sie rozdwoily- szybko zleciało:)

mi przyplatało sie popołogowe zakażenie macicy :( biore antybiotyk i globulki az 3 rodzaje i masc -zalamk!a!!!!!
kobitki jak traktujecie ciemieniuchę?? małej dopiero sie zaczeła i ciekawa jestem jak dlugo trwa z reguly...smaruje oliwka i wuczesuje-wkurza mnie to bo Kornelka ma duzo wlosow i sa tłuste:/po oliwce

wkleje kilka fotek Kornelki :)))
image
image
image
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć dziewczyny :)
Po długim czasie znowu na forum, jakoś ostatnio brakuje mi czasu na wszystko.
Musiałam zrezygnować z karmienia piersią i przeszliśmy na mleko modyfikowane, mała nie chciała jeść mojego mleka i traciła na wadze.
Zaczęliśmy od Humany, po trzech dniach dostała zaparć i strasznie się męczy, musieliśmy zmienić mleko na bebilon i dalej nic.
W nocy się męczy i pręży, nie mogę na to patrzeć.
czy wiecie w który dzień w wyborczej są zdjęcia naszych maluszków??? w dzienniku bałtyckim sa dziś, a nie pamiętam kiedy są wyborczej.
iza
kup w aptece czopki glicerynowe dla dzieci, powinny pomóc. Nataszka po Nutramigenie też miała podobne problemy, tyle że nie były to zaparcia, bo jak zrobiła w końcu kupkę to była normalnej konsystencji, tylko z jelitek nie chciało schodzić. Dziecko na mleku modyfikowanym powinno załatwiać się raz dziennie, więc nic dziwnego, że po 3 czy 4 dniach zaczyna już cierpieć :(

tylko ona wczoraj zrobiła kupkę, nawet dwie, ale wieczorem była bardzo twarda.
Sama już nie wiem od czego to jest i jak mam jej pomóc :(
Iza a dlaczego nie mozesz karmic swoim mlekiem?nietolerancja czy inne przyczyny?....ja dzis odkryłam ze mała źle toleruje jabłka;(eliza a Tobie dziekuje za "namiary"na kisiele;)

izka - moja po humanie też strasznie się męczyła i kupki były mało luźne...
w szpitalu dokarmiana była nan active, w domu siostra dała humane nie wiem czemu... wróciłam po dniu do nan active bo pediatra zalecił by nie zmieniać jak już w szpitalu dostawała nana...
jelitka potrzebują kilka dni by się przestawić... więc troszku musisz jej pomóc masażami etc...
no i ważne byś dopajała małą - herbatka hipp rumiankowa lub z kopru włoskiego, 100 ml na dobę - najlepiej zapodać nieco przed mleczkiem

wiem, że poza nanem bardzo dobrze tolerowany jest bebilon - ale generalnie dobrze by było skonsultowac sprawę mlekczka z pediatrą

dlaczego nie karmisz piersią?? pytam bo sama jestem mama butelkowa i mam straszne wyrzuty sumienia... choć wiem, że natury nie przeskoczę i nie ja jestem winna, że cycki puste...
monia
nie ma sprawy, trzymam kciuki za poprawę samopoczucia Lenki!!! Swoją drogą, to jabłka są zaliczane do jednych z bezpieczniejszych owoców, więc kurcze nie pomyślałabym, że mogą nie służyć zdrówku.

no ja też myślałam ze co jak co ale jablka...no i duszone w dodatku...ale mała dzis słabo spała wstawała 23,1,4,6,8 wiec sobie nie pospałam tymbardziej ze o 1 posżłam spac myslałam ze jak 2 dni spała po 7 godzin to teraz tez a tu taka akcja:)no ale przynajmniej z piersi sciagneła i laktacja bedzie ok:)teraz sobie lezy i sie smieje:)wiec do niej wracam:)miłej niedzieli dziewczyny!:)jak Wasze maluchy?

Moje dzidzie:)Pozdrawiamy
image

hej,a poniżej moja Ania, która rośnie jak na drożdżach, ale moja córcia - bzdurcia potrafi zjeść. Zaczęłam ja ubierać w ciuchy na rozm.62 a jak się urodziła miała 53 cm.

Moja w nocy budzi się dwa razy i zauważyłam, że ma już pewien schemat dnia, np.zasypia ok 11 i śpi do 14 - to jest nasz czas na spacer!

A oto moja tygrysica....

image

ale superaska majls:)

moja jeszcze nie ma programu dnia - moze poza tym, ze jak sie wyspi to marudzi i sie skreca - chyba trafilo mi sie kolkowe dziecko a nie chce byc tylko na wodzie bo mleko z czegos musze produkowac - i tak czuje ze chyba zęby mi osłabiło:(

image

image
Asia, moja Ania nie ma kolek a nie jestem na samej wodzie, gotowane mięsko, rybki, ziemniaki, ryż, marchewka,buraczki, kanapeczki z wędlinką drobiową, delikatna herbata i rozcieńczony sok jabłkowy. Zasada: ja chudnę a mała niech tyje i rośnie ha ha ha

majls ale fajna Ania a jaki kombinezonik bajer:)

mały drapieżnik, hihi, ale jaki słodziutki i milusi...cudna!

świetna jest Ania;)
a Lenka znowu spała cała noc a ja z megaprzepełnionymi piersiami wstalam ale z jednej mała wyjadła a z drugiej sciagnełam tak połowe(około 50 ml)i potem na kolejne karmienie mala przystawiłam jak juz sie ponowanie napełniła:)..boje sie jednak ze zaburzy sie u mnie proces laktacji jak mała w nocy nie bedzie jadła a mi sie wstawac nie bedzie chciało o 2-3 zeby odciagac;)jak zmeczona bede hehe...no ale od porodu 3 noce przespane a mała nawet 2 miesiecy nie skonczyła wiec jest dobrze:)

moja kruszynka to ma jeszcze duze wahania w tych godzinach snu.
jednej nocy potrafi przespac 5h bez karmienia a innej (jak dzis) budzila sie co 2,5h...

najsmieszniejsze jest to, ze w nocy nie marudzi i nie spina sie a w dzien jakby staje sie inna osoba-szaleje z nozkami i ulewa...
takze nie wiem na ile to moja dieta a na ile to jej lapczywe jedzenie i polykanie powietrza gra role w tych kolkach....

monia a ty tez stosujesz tak restrykcyjna diete jak maljs?

image

image
oj Asiu podejrzewam ze jeszcze bardziej bo ja raczej kura,marchewka,jablka(teraz juz nie) i kanapki z wedlinka i dzemami,czasami rosół bo juz znudził sie..teraz zaczynam probowac roznych rzeczy ,wczoraj surowki z czerwonej,białej i pekinskiej :)wiem duzo na raz ale było super mała zniosła,kisiele zaczynam jesc i tez mała spoko:),wczesniej po skonczeniu 1 miesiaca wprowadziłam produkty mleczne i niby było ok,ale po kilku dniach mała dopstala wysypki i choc pediatra mowi ze to nie skaza a inne uczulenie to znowu odstawiłam,chce sprawdzic czy to pomoze,teraz jem tez paróweczki,banany,wczesniej jadłam tez duszone puplpety bez przypraw(odrobine soli tylko)w wywarze warzywnym i buraczki gotowane bez przypraw....ja sie troszke ograniczałam bo od poczatku mam z mała problemy a czesto refluks wspolistnieje z alergiami pokarmowymi,skaza białkowa....

hej
Ania tej nocy ciut się męczyła z brzuszkiem, najpierw mi głośno jelita pracowały, a potem ona miała to samo i ciągle puszczała bączki, robiła kupkę i ciągle jej się odbijało lekko przeszkadzało w spaniu. Teraz jest ok, ale od czego miałyśmy takie przeboje żołądkowe to pojęcia nie mam.

Miałyśmy iść na spacer, to rozpadało się na dobre. Teraz kiedy ona śpi snem kamiennym i się za 30 minut obudzi to oczywiście słońce wyszło. Mam nadzieje, że po południu pogoda będzie taka sama, to sobie na spacerek pójdziemy razem z tatusiem, który dziś ma imieniny.

w środę idziemy do lekarza, ważyć Aneczkę! A mój mąż ma katar......omijamy go szerokim łukiem.

no mysmy tez poszly na spacer i zlapal nas sniegodeszcz-brrrr

image

image
dziewczyny co zrobic zeby pokarmu bylo wiecej????
mój synek jutro kończy 2 tygodnie, a ja mam chyba zbyt mało pokarmu bo synek sie nie najada.
zastanawiam ile Wasze maleństwa zjadają na jedno karmienie?

u mnie może być problem, bo synek był naswietlany lampami bo miał żółtaczkę i jak był naświetlany to musiał jeść sztuczne melko (nie mogłam go wyjmować spod tych lamp na karmienie) w ilościach większych niż ja miałam pokarm. juz sama nie wiem czy jemu się może żołądek rozszerzył i teraz ja swoim pokarmem nie daje rady go nakarmić.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry