Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE****2***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
rozpoczynam nowy ;)))

jakos nie mam czasu zajrzec na forum ... a o dluzszym pisaniu nie ma mowy :/

monia z biodrekami dalyscie rade to i z refluksem dacie ;)

moja Kornelka tydzien temu ważyła 4660 -przypomne ze przy urodzeniu wazyla 2475 :))) rośnie jaak na drożdzach :)uporałam sie juz z wszystkimi krostkami ;)
monia a jak u Ciebie z mlekiem w piersiach?? ile wypija Lena za jednym razem,,,moja niunia tak ok 100-120 ml-wiem bo zciągalam do butli na wyjscie ;)
grubasek sie z niej zrobił:) rozglada sie już wszedzie i ma ,,oczy ciekawe swiata,,
potrafi miec zadowolona mine gdy sie do niej mowi;) i marszczy tez brwi-po tatusiu :)
podobna jest do męza :)

wszytskie juz sie rozdwoily- szybko zleciało:)

mi przyplatało sie popołogowe zakażenie macicy :( biore antybiotyk i globulki az 3 rodzaje i masc -zalamk!a!!!!!
kobitki jak traktujecie ciemieniuchę?? małej dopiero sie zaczeła i ciekawa jestem jak dlugo trwa z reguly...smaruje oliwka i wuczesuje-wkurza mnie to bo Kornelka ma duzo wlosow i sa tłuste:/po oliwce

wkleje kilka fotek Kornelki :)))
image
image
image
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
włosami się nie stresuję, a witaminy można brać dopiero po konsultacji z pediatrą - nic na własną rękę.

Właśnie wróciłam od pediatry i szok, zważyła mi Anię i ta już waży:....3740g czyli mała w ciągu dwóch tygodni przybrała720 g - chyba wartościowe mam to swoje mleko!ale okazało się, że główka małej w ciągu dwóch tygodni urosła o 2 cm co dało obwód 38 cm i jest o pół centymetra większa niż mówią o tym tabelki w książkach (!!!) i mam dodatkową wizyte u neurologa....u nas wszyscy mieli większe głowy. Jak dla mnie mały bezsens, przyrównywać wszystkie dzieci do tabelek w książkach

dziewczyny wypadaniem włosów sie nie stresujcie.mi po porodzie wypadały dosłownie garściami,ale wyczytałam ze w czasie ciąży bardzo dużo nowych włosów nam rosnie a teraz one wypadaja-czyli bilans wychodzi na zero.
wypadajace włosy,słabe paznokcie i sucha skóra lub wypryski na skórze to normalne objawy w okresie karmienia(bierzcie jakies witaminki po konsultacji z lekarzem)maluszki z Was wyciagaja:)...ale moze miec to roznwiez cos wspolnego z tarczyca jesli macie leczone...wiec lepiej zrobic badania:)i bedzie wszytsko jasne:)

kurcze, nie wiedzialam, ze hormony tarczycy maja cos do wypadania wlosow....:(

ja biore 50, ale chyba zaczne brac tez witaminy - moze to od braku jakiejs z nich....?

image

image
co do wypróżnień to mam ten sam problem,choć do tej pory nigdy nie było z tym problemów.

co do włosów,to mi one nie wypadają, ale pewnie dlatego, że nadal biorę dużą dawkę hormonów na tarczycę Letrox 100.

śnieg pada,a ja muszę do pediatry iść na ważenie Ani, trudno....

czesc dziewczyny, mam niedyskretne pytanko:

- czy wy tez macie problemy z wypadajacymi wlosami? mam wrazenie, ze teraz wiecej ich gubie, moze sa jakies srodki bezpieczne przy karmieniu piersia na wzmocnienie-mam geste wlosy, ale wkurza mnie,ze wkolko znajduje na malej moje kudly...

poza tym boje sie ze dostane hemoroidow, nie biore juz zelaza, ale cala woda wypijana przeze mnie chyba idzie na mleko - skore mam wysuszona i problemy z wyproznieniem bez bolu ?

image

image
haricot-kawe mozna a z ketchupem nie wiem:)ale ja raz jadłam;)jako dodatek do hot-doga i nic sie nie działo:)nawet troszke musztardy zajdłam:)kawy nie pije ale wszytski 3 pediatry mowiły ze mozna słaba z łyzeczki raz dziennie;)

U nas była dziś środowiskowa, mała wg niej wygląda świetnie, co cieszy. była kolejną, którą pytała się które to dziecko, bo co zaczynała mówić o pielęgnacji dzieciaczka,to ja kończyłam. No ale ja już dwójkę dzieci wychowałam i nie jedno wiedziałam. Jutro wizyta u pediatry i ważenie, ale na pewno jest ok. Na początku kwietnia moja wizyta u endo i ja tez zrobię małej badanie TSH, FT4 i FT3. Wg mnie jest ok,ale co tam lepiej dmuchać na zimne.

Kurczę ta pogoda mnie przeraża, ja w piątek jadę do wrzeszcza na usg - a te korki są przerażające.

apropo spinania i prężenia się naszych pociech - odsyłam do lektury "pierwszy rok życia dziecka" - to normalne podobno
dzieciom w pozycji leżącej ciężko puszczać bączki bo nie działa na nie siła grawitacji no i generalnie ich układ pokarmowy się ciągle rozwija i odgazowanie jelitek jest dla nich dużym wysiłkiem

mam pytanko - czy w czasie karmienia cycem można pić słabą kawę i jeść keczup?
wiem, ja też robię jej gimnastykę z nóżkami, ale czasmi nawet to nie pomaga :(
no ja moja tez klade na brzuchu i robi zolwika, dodatkowo robie masaz brzucha i podciagam nogi do brzucha, ale i tak swoje musi poplakac bo tak szybko to nie dziala....:(

image

image
co do śluzu w kupce, to akurat jak przyszła lekarka mała zrobiła kupkę w pieluchę . Ja akurat tam nic nie widziłam, ale lekarka stwierdziła, że kupka jest ze śluzem bo trochę się ciągneła jak "smarki", kolor jest dobry, czyli musztardowy, no i malutka ciągle się pręzy jakby nie mogła wypuścić bączka, w takiej sytuacji kazała mi małą kłaść na brzuszek i lekko poklepywać po pupie, w ten sposób robię jej masaż brzuszka i lecą bączki :)))
hej dziewczyny:)

usg robilam tak na wszelki wypadek, zeby sprawdzic czy wszystko w porzadku i tak jest:)
niestety w jelitach miala duzo pecherzykow powietrza i uslyszalam, ze mam kolkowa dziewczynke:(

potem bylysmy u pediatry. Okazalo sie ze mam w domu obrzarciucha i grubaska-mala przytyla w 3 tyg. 700g! i urosła-nie dziwie sie wiec ze ciuchy na 56 sa dla niej przykrotkie

nie chce jesc za duzo nabialu by nie meczyc malej, ale czulam ze mnie zeby bola i poprosilam o wapn jako suplement...

kurcze co za beznadziejna pogoda-nawet z maluszkiem nie mozna pospacerowac...

image

image
o kurdka dobrze ze czytałam twojego posta Maju bo musze sie umowic do mojej endokrynolog!Z "tygryska " tez idziesz do endokrynologa?
Asia własnie dlaczego idziesz zrobic usg brzuszka i głowki?

Asia,dlaczego robisz usg brzuszka i główki?

a nam noc minęła bardzo spokojnie. Dwie pobudki,nakarmiona i przewinięta spokojna zasnęła. Dziś odwiedziny będę miała odwiedziny środowiskowej i nawet się cieszę! Jutro idziemy do pediatry na kontrolę, a w piątek usg bioderek. Za 2 tygodnie kontrola u gina i potem zostanie już tylko endokrynolog i 1 szczepienie małej.

prześliczna:)...iza pytanko jak wyglada ten sluz...bo ja sadziłam ze u małej tez jest a pediatra jak była powiedziała ze to normalna kupka i teraz badz tu madry i szukaj sluzu jak nie wiesz jak to wyglada....u nas były takie jakby "gilki"(jak z noska;) ) ale w kolorze kupki czyli żółte i pediatra powiedziała ze to normalna konsystencja tzw "konsystencja musztardy"...mała długo miała wodniste kupki a teraz znowu ma ten (jak dla mnie) śluz,jak odstawiłam zageszczacz ....

słodziutka :)

Iza, masz piekna dziewuszke :) niech sie zdrowo chowa :)

mój synek tez sie prezy i wyglada to tak jakby sobie nie mógł baczka puscic i jakby strasznie ciezko bylo mu kupke zrobic. ale robi kupke kilka razy dziennie.i sama nie wiem od czego tak sie dzieje.
pogoda paskudna, a my dzis z mala mamy maraton po lekarzach
najpierw lecimy do szpitala wojewodzkiego na usg brzucha i glowki a potem szybko do pediatry na kontrole (tylko przy tej pogodzie nie wiem czy zdazymy do pediatry)
co za pech, ze musze z mala biegac po lekarzach w taka beznadziejna pogode...brrr

izka-mam pytanie dotyczace tego sluzu w kupce
lekarka zobaczyla go na pieluszce jak u ciebie byla, czy kazal robic wymaz?
ja caly czas szukam przyczyny spinania sie mojej malej...

image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry