Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE***5***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NOWY:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najwazniejsze odebrałam wyniki iiiii nie ma krwi w kupce:):):)!!!!!Wysypka nie zeszła do konca ale jest lepiej:)wczoraj chyba smarowałam czesto kremami dlatego taka widoczna była....
Baldachimy Drewexu do kompletu z misiem i hipopotamkiem:)
Dzięki dziewczyny za miłe słowa o Leniku:)
Maja czekam na zdjecie twojej maluszki bo te ostatnie to jak bardzo malusia,choc po czestosci odwiedzin na forum wnioskuje za czasu nie bardzo masz..ale postaraj sie chwilke znaleźc i cos wrzucic:)Bo Asia czasami swoja śmiechulkę wrzuca:)
"Składniki:
szklanka płatków owsianych,szklanka otrębów pszennych,szklanka mąki,
cała kostka margaryny-uwaga na składniki ja dziś znalazłam w Kasi serwatkę(kupiłam palme czy jakos tak),pół szklanki wody,pół szklanki cukru no i mozna dodac też rodzynki, orzechy, wiorki kokosowe, - migdały w płatkach-jednak ja nic nie dodawałam bo nie chce eksperymentowac na małej na razie ....
Margarynę rozpuścić razem z woda i cukrem na małym ogniu.Płatki,mąke i otręby wymieszac w jakims pojemniczku i dodac do roztopionej margaryny-mieszac około 2-4 minut energicznie,nastepnie formowac małe ciasteczka,wrzucic do piekarnika na blache wyłozoną papierem do pieczenia i piec około 20-40 minut w temp około 180 stopni i to wszystko,najlepsze sa na drugi dzien ale ja juz troche podjadłam dzis..bez rewelacji... ale jak dla mnie moga być,mi smakują:)szybko i łatwo sie robi i na prawde zaspokajaja głod słodyczy;)"

jak tu takie pustki to wrzuce weekendowego misia;)dla ubarwienia wątku:)
image

hehe super misiu ;)))
monia u nas wszystko ok :) nie ma o narzekac.
Kornelka ma troche silniejsze kolki ale i tak uwazam ze nie sa najgorsze.
Fajnie że twoja niunia juz nie ma szyny.
Kornelka tez smieje sie coraz wiecej i do nas-ujmuje mnie to:)

nie mam zabardzo czasu,pisze prace licncjacka,do tego Kornelcia i domem trzeba sie zajac...;)

a to Kornelcia :)
image

słodkaaaaa:)wiem wiem jak czas ucieka...ja odpusciłam dyplom na rok ale chce w kocnu prawko zrobic hehe wstydzioszek ze jeszcze nie mam;Pale jakos tak nie miałam nigdy czasu na egzamin podjechac;)

aa Lenka dziś zaczela bawić sie zabawką 2 rączkami:))))

Ale cudne te wasze kobietki. Az miło popatrzeć!

ale sliczna kornelcia:)

ile ona ma? bo juz sie zgubilam...

dzis moj skarb spal ciagiem ponad 6h w nocy-niesamowite.Mamusi udalo sie zapasc w tak gleboki sen, ze nawet jej sie cos przysnilo:)

image

image
Kornelcia sie urodziła się tego dnia co Lenka:)ponad 7 godzin młodsza jest od Lenki:)

dziewczyny ale wam maluchy rosną i jakie piękne dziewczyny
hihih dla naszych chłopaków z 2007:)

No baaa;)
A styczniowe i lutowe cos się opuszczaja we wpisach ..dziewczyny bo nam watek na druga strone ucieknie:)

No my wczoraj szaleliśmy na dworze, dziś ponownie - Ania w nocy już od dwóch tygodni śpi 6-7 godzin ciągiem, a ja ściągam mleko. Mleka mam tyle, że spokojnie bliźniaki mogłabym wykarmić. Fotkę Ani wkleję, jak znajdę więcej czasu. Ogólnie wpadamy na godzinę do domu, aby coś przekąsić i z powrotem lecimy na spacerek, w lesie, parku. Domem i reszta zajmuje się tatuś:))))

Ależ Lenka jest już duża, Kornelcia tez urosła. Moja Ania też rośnie w oczach

dziewczyny, macie może jakieś rady na "kaszkę" na buźce. mojego małego obsypało.

to witaj w klubie lemka:(

moja tez wysypalo okolo 4 tygodnia chyba - myslam ze to wysypka hormonalna (oby tak bylo w przypadju twojego Julka) a u lekarki dowiedzialam sie ze to alergia :(

image

image
ale sliczne te Wasze dziewczyny!

asia, a alergia na co?

no wlasnie tego nie wiem, lekarka oczywiscie rzucila haslo -alergia na bialko i teraz nie jem nabialu i wszystkigo co ma mleko krowie, ale jakos malej nie schodza te krostki

ponadto lekarka stwierdzila, ze kolki mala ma przez elergie pokarmowa

kurcze moja mama mowi, ze ja tez mialam krostki na twrzy jak bylam mala i nie mowilo sie o AZS a ja wyroslam na ludzi a teraz pojawia sie krostki i juz lekarze strasza:(((

image

image
no ja póki co myślę, że to hormonalne. wyczytałam, że właśnie coś takiego pojawia się u dzieci między 4 a 10 tygodniem życia. zresztą, jak byliśmy u pediatry to mówiła, że może się pojawić wysypka, szczególnie, że to chłopak.

asia ja dzwoniłam do lekarza z wynikami i powiedziałam mu ze wysypka nie schodzi a on powiedział ze to kwestia kilku tygodni około 7-8 nawet w niektorych przypadkach az wysypka całkowicie zejdzie do zera,a kumpela mi powiedziała ze 6-7 tygodni u jej synka schodziła....najwazniejsze ze sie nie powieksza ,nie jest bardziej zaogniona...zrob badanie kału i bedziesz miała jasna sytuacje....ale wiesz mleko i krowa to całkowicie,kazdy artykuł musisz czytac czy nie zawiera mleka,serwatki albo śladowych ilosci albo jest jeszcze czesto info ze np"podczas produkcji stosuje sie melko,soje,orzeszki arachidowe"to tez wykluczasz....na poczatku kilka dni mozna sie załamać bo w zasadzie niczego nie mozna -tak sie wydaje ale na prawde jest sporo rzeczy ktore mozna jesc-tylko wiekszosc samemu trzeba robic niestety...w restauracjach nie pojesz:(ale dzieki temu jak Kasia bedzie miała 2 latka to nie bedzie sladyu po alergiach-tylko dzieki twojej diecie,długiemu karmieniu piersia..czasami nawet po poł roku po alergi nie masladu...nie ma co sie załamywać...wiem bo sama przez to przechodze

dziewczyny, nie zaglądałam na forum przez weekend, a tu nowe fotki małych miss! Dziewczyneczki są śliczne, jak z obrazka :)))
a czy do takiego badania potrzebny jest specjalny pojemniczek na kał?
no i czy zbieram go z pieluszki chyba nie?
czy on musi byc świeży? bo przy moczu to najlepiej dowiezc go do laboratorium w ciagu 2h od zebrania probki...

image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry