Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE***5***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NOWY:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powodzenia:)pociaszam ze u chłopców znacznie rzadziej wystepuje dysplazja i jesli do tej pory nikt nie zauwazył nieprawidłowosci to pewnie jest wszystko ok:)jejuuu taka szczęsliwa jestem!jeszcze pan doktor powiedział ze jak ja taka uswiadomiona jestem to mała bedzie sie super rozwijała:)i że mała ma szczescie ze ma taka mamę;)ale urosłam;)hehe

to super monia. my na szczęście już viburcolu nie musimy dawać, kolki sobie poszły...i mały teraz tylko marudzi ;) w poniedziałek my mamy usg bioderek.

heeej:))))))))))
po wizycie u sieliwonczyka-rewelacyjnie rozwiniete bioderko!!!!!doskonałe uwpnienie!mała sie rozwija lepiej niz książkowo:)ach jak szczesliwa jestem:):):):)!!!!!!!!!no i po viburcolu juz nie płacze!!!!

izka, mój mały też chce być non stop noszony na rękach z tego samego powodu. wyje jak go odkładam.

czesc dziewczyny

Kasia dzis w nocy zafundowala mi pobudki co dwie godziny. W związku z czym nie moge powiedziec ze wypoczelam...

teraz czekamy na kupke by moc dac do badania

image

image
to na jutro:)w koncu udało mi sie chatke ogarnac;)a teraz sciaganko pokarmu i spaaaaać w koncu;Pmam nadzieje ze mały Lenik da mi dzis pospać
ps znowu nas znalazłam na drugiej stronie!
dziewczyny!;)

u nas też wysypka zeszła :)) bardzo się cieszę :) Tylko babcie nauczyły małą noszenia na rękach i chce żeby ktoś ciągle się nią zajmował , nie mogę jej tego oduczyć
aaaawysypka na buziaku praktycznie zeszla...zostalo na stópkach i dłoniach i te suche kawałeczki...ale rewelacja:)dzis wprowadzam nowy produkt...mam nadzieje ze nie uczuli bo od tego zalezy nasz wyjazd na weekend majowy

No nieeee druga strona!Wstyd;)
Dziewczybny trzeba sie udzialac bo zaraz jak pod koniec ciazy ja bede tu prowadziła monologi;)
Lenke terroryzuje lezeniem na brzuszku:)Musi cwiczyc miesnie zeby ten refluks jej minął!wscieka sie ale nie płacze tylko steka i piszczy:)słodko skadinad:)Ale za to noc była nie fajna,cały czas jeczała,bawic sie chciała cos jej sie pomyliło z dniem,a jak ja przebierałam to tak zaczeła wrzeszczec ze chyba cały blok wstał ;)Wiec ja teraz mam powieki na zapałkach ale ze mała ni cholerci nie chce teraz spac to ja tez nie pospię:)ee tam uroki macierzyństwa...
Maja Lenka juz sie bawi zabawkami:)potrafi sie zajac takim lusterkiem z grzechotką i frywajacym i dzwoniacym ptaszkiem dobre 30 minut io gadac do nich:)No i wyciaga raczki z łozeczka i nóżki wkłąda miedzy szczebelki-diabelak normalnie:)kochany diabełek:)

hej dziewczyny
wczoraj bylo tak pieknie, ze nic tylko siedziec na dworzu a dzis co...?

zakupilismy mojej rozrabiarze huśtawkę, może to pomoże jej zasnąć w dzień-właśnie sie buja:)

image

image
No to spadłyśmy na drugą stronę! Iza Maja jest śliczna (tfu) - żeby nie zapeszyć. I ma duże oczy, ależ laska z niej będzie.

U mnie wczoraj była koleżanka z roczna córeczką (de facto urodzona tego samego dnia co moja Ania tyle, że w zeszłym roku) i jej mała już pięknie chodzi....oj tez bym chciała, żeby Ania już umiała chodzić wołać mama i bawić się zabaweczkami.

no my własnie wrocilismy ze szczepienia nr 2:)oczywiście jak na twardzielke przystało mała nawet nie pisnęła:)to jest dzielniaczek kochany jednak:)
Iza przecudna Twoja kruszynka-takie maleństwo jeszcze:)Lenka juz "duza baba"....w czwartek mamy wizyte u ortopedy i mam nadzieje ze to juz koniec epizodu z szyną.....oh jakby tego refluksu nie było to byłoby idealnie...wysypka tez powoli sie "cofa"no i w piatek idziemy do AM na badanie oczek lub przebijanie od razu.....:)Mała waży 5650:)i jest bardzo dłuuuga ale nie mierzono jej dopoki nie bedzie wyników z bioderek(zreszta to chyba nie az tak wazne na poczatku,a nie chce zeby jej nózki prostowali)

hehe asiu to ze łzy ciekna nie znaczy ze ma drzne kanaliki:)przy niedroznosci tez łzawia i ropieja oczka....

Izka, cudna twoja mała. Moja Julka też miała takie body, ale dawno temu. Majls, maść emla jest super, ja też kupowałam, a Julka nawet ne pisnęła przy szczepieniu.

Hej dziewczyny :)
u nas ciemiączko bada lekarz za każdym razem jak jesteśmy na wizycie, wiec nie sprawdzam jej codziennie i nie panikuję.
Postaram się wkleić fotkę, mam nadzieję, że mi się uda :)))
image
oto moja Majka :)
hej

do 2 szczepienia Ani zostały 4 tygodnie i zamierzam kupić maść znieczulającą, aby już tak bardzo nie płakała, jak przy 1 szczepieniu.
Jeśli chodzi o ciemiączko ani, to czasami też wydaje się, że jest wklęsłe, ale to zależy od pozycji w jakiej się znajduje, a ogólnie jest ok. Ania jest okazem zdrowia i tak ma zostać. żadnych wysypek, krostek. Czasami tez się zachłyśnie, ale szybkie moje ruchy, czyli: umieszczenie Ani głową w dół i uderzanie jej w plecki na wysokości łopatek przynosi extra wyniki, bo jest to akcja bardzo krótka i wszystko dobrze się kończy. Ania najczęściej się dławi, jak pije mleko zbyt zachłannie, a ze mnie leci jak z kranu - czyli prawie codziennie.

no juz dostalam kropelki, kanaliki to chyba nie ma zatkane bo lzy jej ciekna
poza tym moge zrobic badanie kału u mnie w miejscowosci-analiza jest wykonywana w laboratorium przy ETC na zaspie
w czwartek mam nadzieje zebrac probke...

image

image
po pierwsze:lekko zapadniete ciemiaczko jest prawidłowe-sprawdzasz w pozycji pionowej lub jak dzidzia jest karmiona,lub podczas snu(podczas płaczu moze byc uwypuklone),jesli jkest mocno zapadniete to znaczy ze dzidzia jest odwodniona,po drugie pewnie Kasia ma gronkowca albo zatkane kanaliki(niech ta twoja pediatra nie dramatyzuje-jakas paranoiczka z niej wychodzi czytajac twoje opisy)niektorzy lekarze w ogole nie podaja antybiotyków a do 6 miesiaca nakazuja przemywanie solą i masaze uciskowe....jesli to nie pomaga to zabieg przekłuwania ..zreszta jak ona moze cokolwiek powiedziec bez badań?

czesc laski,

wczoraj dostalam schizy na temat ciemionczka Kasi, wydaje mi sie lekko zapadniete, ale pewnie to zludzenie...u waszych maluchow tez jest takie lekkie obnizenie skorki w ciemionczku po kosci czolowej czy idzie to wszystko gladko dalej za koscia?

dzwonilam do mojej pediatry, ale mowila ze na pewno nie jest tak zle i mam jej dawac duzo pic....w nocy pila cycka co 2h...

dostalam ochrzan, ze nie przyszlam po kropelki na oko -od piatku malej ropieje a ja w weekend dzialalam sola fizjologiczna i rumiankiem. Lekarka powiedziala za u takiego maluszka to za malo i trzeba uderzac antybiotykiem bo to powazna sprawa...:(

wczoraj wogole mialysmy zly dzien, bo pod wieczor mala sie powaznie zakrztusila gripe water i az sama sie wystraszyla (o sobie nie wspomne) zawsze w takich sytuacjach mam przed oczyma historie Ewy Błaszczyk i jej córki:(

image

image
dzis mamy 2 szczepienie,ciekawe jak mała zniesie tym razem bo wierzgiula taka ze sie denerwuje jak ja sie przytrzymuje,wiec pewnie bedzie podirytowana

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry