Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUŚKI 6****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
najpierw lista:
Kasika: 08.01.09
Agnesik: 08.01.09
iza28: 11.01.09
angel_83-83: 14.01.09
alycja_83: 14.01.09
olivka75: 15.01.09
blueeyes: 19.01.09
aarrkkoo: 28.01.09
wiśnia24: 02.02.09
piernik: 07.02.09
gosia78: 19.02.09
Ewela25*: 21.02.09
Agatha: 22.02.09
tokio: 23.02.09
andzia.79: 24.02.09
Nisia82: 25.02.09
Betty_174: 03.03.09

dziendobry :)
zaszalalam i zaczelam nowy watek :)
zjadlam sniadanko i zabieam sie za nadrabianie zaleglosci na forum :)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć dziewczyny :) Ja jutro zaczynam 11 tc., a do lekarza we wtorek za 29.07, już się też nie mogę doczekać :)

Jeśli chodzi o rodziców to powiedzieliśmy im 12 lipca.
Też długo zwlekaliśmy z obawy na to, czy wszystko będzie tym razem dobrze, ale już nie mogliśmy wytrzymać.

Ciężko ukrywać przed bliskimi coś tak wspaniałego

maritiki@op.pl
to super! niech się cieszą razem z wami :-) nie ma co przed światem ukrywac Fasolki ;-0
Hej:) Ja w sobote musiałam jechać do szpitala bo znowu zaczęłam plamić:( Pani doktor mnie pocieszyła ze z maluchem wszystko ok tylko chyba mam jakiegoś krwiaka w macicy i stąd to plamienie... Heh a że był to mój wieczór panieński to musiałam go spędzić w domu:/ Ale nie było źle dziewczyny się postarały żeby było miło a Pan żeby było ciekawie;p Miłego dnia życze:)

image
czesc dziewczynki :)
angel najwazniejsze ze z dzidzia jest ok :))
w sobote bylismy na ogrodowej imprezce u znajomych i byla tam kobietka z dwumiesiecznym maluszkiem, ale slodziak:) powiedziala mi ze jak test ciazowy wczesnie wyszedl to znaczy ze bedzie dziewucha, a jak w dzien miesiaczki albo pozniej to chlopak, no to ja bede mies corcie bo mi tydzien po zaplodnieniu wyszedl ladnie:)

image
image
Hej, a my w sobotę mieliśmy
bardzo smutną uroczystość pochowaliśmy Naszego wspaniałego przyjaciela, którego zaatakowała ciężka choroba i w ciągu dwóch miesięcy zabrała Nam Go- mam nadzieję że do lepszego świata.
najpierw musiałam zwalczyć czary wszystkich cioć i teściowej że w ciąży nie powinnam iść ma pogrzeb bo....
Nie mogłam nie iść
Nasza córcia też była z nami i zachowywała się rewelacyjne zupełnie jakby wiedziała o co chodzi - zresztą była Jego "przybraną" wnuczką.
Dramat jestem kompletnie zakręcona i jakoś nie mogę nadal dojść do siebie.
Po prostu nie mogę nadal w to uwierzyć.
W takie dni człowiek gubi sens wszystkiego.
image
image
iza bardzo mi przykro :( nie ma slow ktore moglyby zmienic to co czujesz.
i uwazam ze dobrze zrobilas ze poszlas, takie glupie zabobony ze w ciazy nie mozna :/

image
image
Może po prostu mówi się, że nie można chodzić na pogrzeby, żeby oszczędzić ciężarnej emocji...
Przykro mi :(

maritiki@op.pl
ja dzis zaczynam 4 miesiac:)i nawet te mdlosci koszmarne rzeczywiscie ustepują

image
czy wy macie bóle podbrzusza?
ja nie ... i znów zaczynam miec jazdę, ze coś jest nie tak, bo powinnam przecież ... skoro macica się powiększa, to powinna boleć ... czyli co? mi się nie powiększa? dlaczego? może coś jest nie wporządku?

nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, lekkie jazdy na nabiał, powększone piersi i ok 3-4 kg więcej ... ale tak poza tym? nie odczuwam bym była w ciaży ...

papilio1@op.pl
tokio nie martw sie, mnie tez od poczatku ciazy ani razu brzuch nie bolal i tez sie zastanawiam gdzie te bole co dziewczyny wczesniej pisaly, no ale widocznie kazdy organizm inaczej to znosi:)
a jazde na nabial to ja tez mam:)

image
image
nigdy nie wiedzialam jak sie przelicza tygodnie na miesiace ciazy, wiec poszukalam i mam, moze sie komus jeszcze przyda:

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

:)

image
image
hmm, dziwne to ... niektóre miesiace mają 4 inne 5 tygodni ...

papilio1@op.pl
no wlasnie schematów jest wiele :/
skopiuje wam cale to co znalazlam:

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

nooo i badz tu madry :/

image
image
:0 do wyboru do koloru:)
najlepiej liczyć tygodniami na miesiące nie ma co :)
tokio to tylko się cieszyć że nie dręczą Cię mdłości i inne takie;) Ja z kolei się martwię jak zaczyna mnie boleć brzuch:P

image
Nie martw się z pierwszą ciążą też plamiłam też pobolewał mnie brzuch - wszystko zakończyło się super.
Grunt to myśleć pozytywnie i rozmawiać z dzidzią :))
Staram się myśleć pozytywnie aczkolwiek nie zawsze wychodzi;)

image
Widzisz tokio, masz zupełnie tak jak ja - zupełny brak dolegliwości.
A muszę Ci powiedzieć, że też mam straszną jazdę i się okropnie denerwuję, że coś jest nie tak.

Czasami nawet śni mi się coś głupiego, ach... szkoda pisać. Mój mąż mówi mi, że wszystko będzie dobrze i żebym sobie nie wkręcała. Ale wydaje mi się, że facet nigdy tak do końca nie zrozumie kobiety. Czasami nawet mu nie mówię, że się tak cholernie boję i czasami nawet chciałabym o tym wszystkim z kimś porozmawiać tak od serca ale z drugiej stony nie mam odwagi i nie jestem aż tak otwarta.

Tak bym chciała żeby było wszystko dobrze. Jutro idę sobie jeszcze zrobić tsh i ft4 bo mi brakuje do kompletu badań i we wtorek do lekarza. Zobaczymy... Modlę się, żeby było wszystko ok. Za Ciebie też będę trzymać kciuki.

maritiki@op.pl
dzięki kochana :) na pewno będzie dobrze :)
czasem mam takie chore pomysły by sobie co tydzień bHCG robić by porównywac czy prawidłowo wzrasta ... ale to już chyba przesada, za tydzień na USG, i Pan doktor powie, że wszytsko dobrze ... musi :)

papilio1@op.pl
hej dziewczyny:) nie było mnie jeden dzień a Wy tyle postów napisałyście:)
tokio nie przejmuj się tym brakiem bóli - wiesz mi to się wydaje że teraz bardziej i częściej brzuch mnie boli niż na początku. iza współczuję utraty kolegi... ja pewnie też bym poszła na pogrzeb dobrego znajomego jakoś tak głupio byłoby nie iść.
angel wiesz co moja kuzykna też miała krwiaka na początku ciąży ale jej się wchłonął (już to komuś na forum pisałąm - może Tobie:)) tak więc nie martw się na zapas bo to wszystko źle na dzidzie wpływa jak Ty się martwisz to maluszek też.
a ja dzisiaj leniuchuję:) wczoraj zabiegany dzień mieliśmy - pojechaliśmy z M do naszego rodzinnego miasta wymeldować się. Już samą podróża się zmeczyłąm bo jakoś straszne korki były na trasie!!! Z racji tego że że byłą to pora obiadowa to byliśmy strasznie głodni wieć zatrzymaliśmy się na stacji na obiadek - dziewczyny już dawno nie jadłąm tak okropnego obiadu!!!! fuj - wszystko odgrzewane z mikrofali, ziemniaki to chyba jakieś tygodniowe i mięcho też jakieś dziwne - śmieliśmy się czy przeżyjemy po tym żarciu:) no i jak wróciliśmy to calutki wieczór zaprawiałam wiśnie... z mam na telefonie oczywiście bo pierwszy raz to robiłąm:) ciekawe co mi z tego wyszło???no i po tych wisniach byłąm już jak padnięta że poszłam spać... mam nadzieje że mnie już teście wisniami nie obarczą!! ale swoją drogą to pyszne wisienki:) takie trochę kwaśne ale tak się ich najadłąm że pękałąm:P

[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (18 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry