Widok

STYCZNIOWE MAMUSIE I LUTOWE CIĘŻARÓWKI***7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy :)
Może w tym wątku się rozdwoimy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj pewnie się choc jedna rozdwoi w tym wątku:)
dziób mam wyborcza gdzie jest nasza maluszka też twoja ;)kupiłas tez?fajna pamiatka:)

monia w której wyborczej jest twoja Lenka bo mam prenumeratę i chętnie zobaczę slicznotke
image
z zeszłej soboty:) taka płaczka mała na zdjeciu:)bo ja zabrała położna od piersi :)

znalazłam ja szukałam jakiegoś "rozdartego" dzieciaczka a ona tylko miala lekko kwaśną minkę, powiedz mi jak to jest czy jak robią zdjęcia to najpierw pytają czy chcemy i czy wiadomo kiedy beda robić?
image
JA mam zdjęcia dzieci z Wyborczej i z Dziennika Bałtyckiego, a pytają oczywiście czy można zdjęcie zrobić

no dobre, u mnie na razie spokój,ale mam nadzieje, że faktycznie teraz my z Izą się rozdwoimy...wypadałoby.

Zresztą jest tak jakoś cicho i smutno bez maleńkiej, a już niedługo będzie tyle się działo, więc niech w końcu zacznie się akcja...:))

Maja a może porozmawiaj z Anią:)JAjuż to pisałam wiele razy,ale jak leżałam w szpitalu to było pełno dziewczyn z przenoszonymi ciążami,byle wszystko pod kontrolą:)Trzymam kciuki,żebyś się w końcu rozpakowała:)

aleksad my ją wciąż prosimy, aby wyszła, ale ona uparta jest. Więc czasem mówimy: "Anucha wyłaź z tego brzucha"....ale jak to dziecko, ma gdzieś prośby rodziców i robi po swojemu!

Ja też jestem pod kontrolą, w czwartek miałam KTG, jest ok i na następne mam przyjść w czwartek 21 lutego,wówczas będzie jeszcze badanie szyjki, KTG i usg i decyzja czy do szpitala od razu czy po kilku dniach się zgłosić....nie powiem znów mam wielka nadzieje, że do wizyty nie dotrwam w całości!

Haha a widzisz moje sie mnie nie sluchaly i pchaly na ten swiat,chociaz umowa byla inna:)niedlugo bedziesz tulila Anie, a jak wyjdzie 21 lutego,to akurat jak moje malenstwa 2 m-ce skoncza:)

bo ona w szpitalu skwierczała tylko:)w ogole nie plakała tak wrzeszczaco-pierwszy raz dopiero w domku:)stad my na nia skwierczula mowimy:)...nie wiadomo kiedy przyjdzie ktos robic zdjecia ale zawsze pytaja czy mozna i o dane dzieciaczka:)ja sie zgodziłam bo to super pamiatka:)..kurka nie wiedziałam ze w dzienniku bałtyckim tez jest...choc u nas był tylko raz fotograf-pani fotograf:)

Też myśle że jest to rewelacyjna pamiatka ;ja juz jedną podobną mam, mój mężuś nic mi nie mówiąc zaprosił na nasz ślub fotografa z dziennika
image
Oj dziewczyny, mam nadzieję, że w tym tygodniu się rozpakuję.
Własnie wróciliśmy z zakupów, musiałam mężusiowi napchac lodówkę jak mnie nie będzie żeby głodny nie chodził, ale pewnie i tak do MC Donalda będzie jezdził, przynajmniej przypomni sobie czasy kawalera :))))
czesc dziewczyny,

my też jeszcze zapakowane, ale nie odczuwam i to chyba jeszcze długo potrwa,
przez tą pełnię to możemy w jednym czasie wylądowac na porodówce
wczoraj oglądałam komedie "Wpadka" i znowu było o rodzeniu...:)

maljs ja tez bym chciala, zeby objawy byly konkretne a nie takie "a moze to wody a moze nie..."

image
image
Lenka tez sie nie słuchała:)prosilismy ja aby w koncu wyszła a ona nic:)mimo ze dla niej lepiej jakby wczesniej zechciała wyjsc..mąż juz gadał z nią kilka razy dziennie,wyczekiwał:)słodkie to było...ale mi się dłużył ten czas niemiłosiernie...z tym że juz pod sam koniec odpusciłam ...ale wiecie co smiesznie tak jechac do szpitala na wywołanie:)nie wiesz w 100% czy bedziesz rodziła czy nie a jak sie dowiedziałam ze ide na porodówke to sie poryczałam z radosci hehe i sobie mysle ze ja nawet nie miałam chwili aby bac sie porodu:)to była sama radosc...a no i ciesze sie ze sie nie bałam,bo nie ma czego:)tylko zaoszczedziłam sobie stresu przed:)i maluszkowi mojemu oczywiscie(co wazniejsze!)trzymajcie się dziewczyny to juz tylko dni kilka i maluszki beda z wami:)
Maja a jak tam sprzątanko,spacery i hmm hmm;Pfilge z mężem-uskuteczniasz wciaz?
A no i polecam oliwke dla niemowlat z serii AA najmniej uczulajaca (myslałam ze nivea jest super ale pediatra odradzała-uczula po pewnym czasie)oraz polecam do mycia i pielegnacji twarzy physiogel żel+krem mała miała uczulenie na twarzy mimo ze myłam ja przegotowana woda tylko a po zastosowaniu tego żelu uczulenia brak:)i ładna cera sie utrzymuje nadal:),frida rewelacja!reczniki z kapturkiem-rewelacja,kocyki drewexu -super poki co tylko nimi okrywam mała:),poduszka do karmienia -super tylko jej uzywam do karmienia,kliny(rewelacja przy ulewaniu-mała cały czas musi byc pod katem nawet podczas przewijania wiec u nas sprawdzaja sie az 2 sztuki;) ),na razie pieluszki pampers super sie sprawdzaja,sudocrem na odparzenia(od kupki mała miała skore odparzona i po 1 dniu stosowania odparzenie znikneło),do pielegnacji skóry pupki krem do pupy z zaspy(ale to juz pisałam),teraz testuje wkładki laktacyjne nuby bo belli niestety przemakaja przy moim nawale wiecznym-nuby rewelacja od kilku dni stosuje i sa na prawde super,nie przemakaja,nie przyklejaja sie i trzymaja mleczko daleko od skóry,oilatum do kapieli-super,smoczki kauczukowe tommee tippee 0+,butelki TT,jesli chodzi o ciuszki to u mnie super sie sprawdzaja pajace rozpinane na całej długosci kazda nozka osobno+spodenki welurkowe z H&M+bluzeczki(o rozmiar wieksze niz mała nosi i kaftaniki tez...natomiast rzadko uzywam body,takie pajace bez stopek-w ogole nie uzywam,no i spiochów tez nie..mała musi miec 2 warstwy wiec zawsze ma pajacyka +spodenki+bluzeczke i jest super,pewnie body sie zaczna sprawdzac jak zaczne ja ubierac w 1 warstwe:)hmm jakby cos mi przyszło do głowy to napisze:)acha wszytsko co z kapturkami najlepiej sie sprawdza na spacerach gdzie kapturek nakładasz na głowke bo w domu kapturki przeszkadzaja...no i koszulki tylko bawełniane mocno rozciagliwe(łatwo sie ubiera)

ale macie fajnie dziewczyny
niedługo będziecie miały dzieciaczki przy sobie

ja juz sie nie cisniejuje, ze mala ma sie rudodzic, bo nie mam na to zupelnie wlywu i obstawiam 29 luty
jak sie zacznie wczesniej to bedzie zakok-tak teraz do tego podchodze
udaje mi sie jakos spac w nocy i korzystam z tego poki moge no i smakuje roznych rzeczy np. cytrusow czy czekolady-potem bedzie szlaban:)

w srode wieczorem lekarz znow bedzie sprawdzal sytuacje..zobaczymy:)

jakos bardziej sie zcisnieniowalam jak dziob pojechala do szpitala a teraz juz emocje opadly:)

image
image
monia nie mam gazety wyborczej :((( mam tylko dziennik :(
zapomnialam kupic :(((

wklejam świeże zdjęcia Kornelki :) aaa cooo tammm ;)))

NASZE SłONECZKO ;)))
image
image
image
image

ale słodycz na tych zdjęciach widnieje :))
dziób, masz ślicznotkę w domu :)
Kornelka słodziutka ,Lenka cukiereczek, a gdzie moja....w brzuchu!

ciśnienia na poród nie mam, ale to oczekiwanie jest okrutne :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry