Widok

STYCZNIOWE MAMUSIE I LUTOWE CIĘŻARÓWKI***7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy :)
Może w tym wątku się rozdwoimy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba jednak warto podbic watek 8 ktory jakis czas temu iza załozyła bo ten juz bardzo ciezko przewijac i w nowym maja zda relacje aby było łatwiecj sie do niej"dostac" no i mam nadzieje ze Iza i Asia sie rozdwoja:)wiec szukam tego watku i go podbije:)

ja sie nie wylamuje, bo czekamy na relacje majls:)

image
image
widze ze nie ma kto wam nowego watku zalozyc;)
czy chcecie dobic do 200?:)

no i takiego nastwienia monia się trzymaj :)

dzieki dziewczyny za słowa otuchy...juz sobie z soba poradziłam:)autosugestia jak zwykle niezawodna...jednak licze na to ze nie tylko mała nie bedzie kiedys tam pamietała o tym lecz nie bedzie sie teraz meczyła...pewnie te co posiadaja juz swoje kruszynki przy sobie wiedza jak bardzo boli mamę jak jej dziecko cierpi czy się męczy...ale c tam ja jestem silna i moja maluszka po mnie tez bedzie silna i razem przez to przejdziemy zeby miała super zdrowe bioderka:)

Ja też trafiłam na tego doktora kiedys na Zaspie w Izbie Przyjęc i wydal się kompetentny, mój doktor (też z Zaspy) potwierdzil potem wszystko to co tamten powiedzial. Asia, nie martw sie na zapas:))

No własnie jak ja byłam to też mówił, ze lekarze w przychodniach panikują i jakby popracowali trochę w szpitalu, to by nie stresowali pacjentek tyloma "niby-nieprawidłowościami"

Z tego co wiem, to mój lekarz kiedyś pracował na Klinicznej wiec nie wiem dlaczego taka opinia i byłam w lekkim szoku...

Jakieś pacjentki siedzące na korytarzu twierdziły, ze to dobry lekarz kurcze musze komus zaufac, bo posiwieje:)))

image
image
natknęłam się na tego lekarza. Miałam skierowanie do ginekologa na założenie szwu na szyjkę. On akurat był na izbie przyjęć i po zbadaniu odesłał mnie do domu twierdząc, że nie widzi podstaw do tego zabiegu. Dodam, że po następnej wizycie u ginekologa półtora tygodnia później trafiłam tam znowu ze skróconą o 1/3 swej poprzedniej długości szyjką i nie mieli już wyjścia tylko mnie przyjąć.........A ten lekarz chciał być mądrzejszy,....

czesc dziewczyny - jestem spowrotem (3,5 h siedzialam na izbie przyjec na zaspie bo czekalam na lekarza)

Swierdził co następuje:
-AFI 7 w tym okresie ciazy to nie jest za malo i trudno sie spodziewac wiecej
-wszystko mam pozamykane a szyjke dluga
-KTG wykazalo skurcze, ale za slabe na to by czynic dalsze kroki
-tetno dziecka w porzadku

Kazal czekac no i mam sie zglosic w przyszlym tygodniu, chyba ze oczywiscie odejda wody lub skurcze beda regularne i mocne...

To byl lekarz Krzysztof Jagiełowicz, czy mówi wam coś to nazwisko?
Taki siwy, dojrzalszy:)

Dzieki dziewczyny za wsparcie, na razie to fałszywy alarm, ale pewnie ktoregos dnia przyjdzie ten wlasciwy:)
Iza ja tez mam takie bole, ale jak na razie nie skrocila mi sie szyjka....a myslalam ze one to powoduja
Monia, szkoda malutkiej, ale mala na pewno nie bedzie pamietac, ze miala takie użądzonko na sobie-tyle ze macie obie teraz dodatkową uciążliwość:(
Dziewczynki jakos nie chca sie rodzic - na Zaspie spotkalam dziewwczyne 7 dni po terminie i nadal nic-zero skurczy, zero odejscia czopu czy rozwarcia-porazka:((
image
image
Ja tez mialam jakas szyne ze wzgledu na zwichniecie bioderek. I tak samo, nic z tego nie pamietam, zadnych urazow:) Za to moja mama tak - do dzis bardzo to przezywa:) Moze to jednak, mamy bardziej "cierpia" od dzieci, ktore maja te szyny?:)

Monia. nie smuć się proszę. Ja miałam po urodzeniu zaraz rozpoznane bardzo duże zwichniecie obu stawów biodrowych. Rodzice i lekarze mnie trzymali przeszło 2 lata w różnych szynach i warto było - nic z tego nie pamietam, żadnego dyskomfortu w pamięci nie zarejestrowałam (mimo tego, że rodzicom sie wydawało ze bardzo mi z tym źle było) a biodra sa zdrowe i nie musiałam operacji zadnej na nie przechodzić.
Twoja córka ma delikatne zwichnięcie, na pewno szyna pomoże i oboje o niej zapomnicie, zatrze sie wśród innych wspomnień. Robisz wszystko by małej było dobrze, więc nie zadręczaj się, proszę, czymś na co wpływu nie masz.
Pozdrawiam serdecznie!

no, no, niech ci szybko minie, bo ci jeszcze od tej zgryzoty mleko skwaśnieje :)

a u mnie pierwszy poporodowy smutek:(mała ma dysplazje lewego bioderka i na 7 tygodni musze ja wsadzic w szyne koszli:(ehh jakos tak ciezko mi z tym wszystkim..mamnadzieje ze po 7 juz ja sciagne na dobre i obie zapomnimy ze takie cos miało miejsce...najwazniejsze zeby tylko mała sie nie meczyła bo juz sie dosc nacierpi z tym refluksem:(....no nic ja dzis taka blee jestem-chyba na kazdego przychodzi taki czas..mam nadzieje ze mi szybko minie zeby mała nie wyczuwała....

Asia super, że mąż tak zareagował ! będzie dobrze ! 3mam kciuki :)

utrzymujecie wątek zgodnie z zapowiedzią, że się w nim się rozdwoicie :) czekam niecierpliwie na kolejne Wasze CUDY - kurcze jak czytam to mi się zawsze łezka zakręci, że już kolejna z Was ma dzieciątko przy sobie :)też już się nie mogę doczekać :)
pozdr

Hej dziewczyny :)
a mnie od wczoraj wieczora boli brzuch i krocze, ból dokładnie taki sam jak przy okresie, co za jazda....ile to jeszcze potrwa?
Asia, głowa do góry, wszystko bedzie dobrze, chociaż wiem, ze jesteś pełna niepokoju tak jak ja, ale pomyśl, jaką nagrodę dostaniemy za to wszystko :))
3maj się Asia, a może da się poczekać na mężulka? Życzę wam tego!!

Asia trzymaj się, musi się wszystko udać z mężem czy bez:))najważniejsze żeby mała przyszła na świat bez komplikacji:))powodzenia
Asiuu.... Trzymam kciuki, żeby się Wami dobrze zaopiekowali.

Mąż - super zareagował ! Niech wraca - koniecznie ! ;-)

asia
życzę Ci, aby wszystko było po Twojej myśli :))) i znowu będziemy głowić się co i jak ;-)
ooo, przeskoczyło w końcu na 9 miesiąc....super

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry