Widok

"SUPERNIANIA" - wasze zdanie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co sądzicie o tym programie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fajny ale nieralny jak dla mnie
w tak krótkim czasie nie da sie tak zmienic dziecka

Bardzo mi się podoba. Babka jest świetna - widać, że to i terapeuta dziecięcy i matka.
Daje świetne rady, jeśli rodzice rzeczywiście się do tego stosują, to są w stanie wszystko wyprostować.
oglądałam tylko 2 odcinki, niektóre rozwiązania się przydają. Co do realności to sądzę, że dziecko się szybko przestawia i jest możliwa taka zmiana, wystarczy wprowadzić trochę zasad i być konsekwentnym. I tu chyba właśnie pojawia się problem bo rodzice często zapominają o konsekwencji wiem to po sobie.
dla mnie rewelacja, szkoda, ze nie mam nagrywarki w DVD, to bym sobie normalnie nagrała, na przyszłość :)

Jeden raz ogladalem program i twierdze ,ze to program dla pseudo rodzicow ktorym w glowie jest tylko robienie pieniedzy a nie wychowywanie dzieci.Nie wychowuja dzieci bo nie maja czasu i szczyl robi co chce a potem wolają Ratuj Nianiu.
Niedobrze sie robi.
Jestem taki i już.Trzeba sie przyzwyczaic.
No tak, fajnie, ale co z rodzicami ktorzy maja czas dla dzieci, tylko sami nie wiedza ze psuja dzieciaka? W ostatnim odcinku bylo cos takiego- jak dzieciatko plakalo to mamusia hop na raczki i byl spokoj a jak nie bylo na raczki to w ryk i histeria... I ona sie poplakala ta matka jak jej niania powiedziala ze zle robi bo przyjela to jako zastrzezenie do osoby ze jest zla matką a nie do zachowania ze zle postepuje (typowe).

Dziecko DA sie naprawic. Watpie ze w tak krotkim czasie ale da.
Ja na pewno bede korzystac ze wskazowek tego programu. Jest swietny!

Poki co do slubu ponad 5 miesiecy i o zadnej ciazy mi nie wiadomo; progenitura tez mi po domu nie szaleje, ale "na przyszlosc" ogladam :)
a ja się zastanawiam czasami skąd są takie przypadki dzieci mam trochę znajomych i w rodzince dzieci i na prawdę nie spotkałam się z co poniektórymi zachowaniami jakie pokazują w tym programie
A ja mam koleżankę, której dzieciaki naprawdę nadają się do tego programu. Rodzice kochają swoje dzieci, nie popadają w skrajności, ot normalna rodzina... Po dwóch godzinach z nimi odechciewa mi się mieć własnych... Koleżanka mówi, że metody z serialu są jedynymi, jakie skutkują na jej niesforne maluchy...

Mi sie bardzo podoba ten program i wiem że to co ona robi da sie wprowadzic w życie, tylko trzeba dużo cierpliwosci i konsekwencji. Moja koleżanka ma 3 letnią córkę i wcześniej jak nei było polskiej niani w telewizji była angielska i z tamtąd czerpała wiedzę i sie sprawdziło.

nie wiem skąd się biora takie dzieci; ja i mój brat nie stwarzaliśmy takich problemów
wydaje mi sie że to wina rodziców

Mnie tez się tak wydaje bo to co tam oglądam to poprostu czasem mnie przerażą. Niestety rodzice szybko ulegaja dzieciom a one są bardzo sprytne i szybko sie uczą co im wolno i w jaki sposób wymusic na rodzicach to co chcą.

to że dzieci takie są, wydaje mi się, że jest winą rodziców, a program jest ok, można się dowiedzieć paru rzeczy o wychowywaniu dzieci :)

Oj, są takie dzieci. Ja mam 3 rodzeństwa, wszyscy w miarę grzeczni, ale jak nam się urodziła najmłodszy, to rodzice nawet przez długi czas nie zauważali, jaki to upiór. I jako najmłodszy był automatycznie przez wszystkich rozpieszczany... On mógłby wystąpić w Superniani. Zrobiłby karierę telewizyjną... Na szczęście teraz ma prawie 18 lat i trochę zgrzeczniał (trochę!).
a wiecie że wyszła książka tej babki co jest superniania:)

O, to sobie kupię!

Najważniejsza jest KONSEKWENCJA. Moi rodzice rozpuścili Małego, bo wszystkie obiecane kary mu zawsze darowali (bo takie słodziutkie maleństwo, kto by takiego krzywdził).

Kiedyś Mały (miał wtedy może 5 lat) porozwalał swoje płyty z grami w moim pokoju. Kazał mu posprzątać.
On na to: "Sama sobie spsątaj!"
Ja: "Sprzątaj, bo wywalę je za okno."
Mały roześmiał mi się w twarz. Otworzyłam okno i zaczęłam wywalać płyty jedną po drugiej. Pikuś prędziutko pozbierał resztę, a potem poleciał zbierać resztę w ogródku.
Od tej pory nie tylko bardziej się mnie słuchał, ale jeszcze jak nasz drugi brat próbował mi podskakiwać, to mały z przerażeniem w oczach mu radził: "Lepiej się jej słuchaj, ona jest niepsewidywalna!"
Tak wiem można nawet ją wygrać na TVN style podczas programu I Ty możesz mieć super dziecko:))

he he, też bym tak zrobiła

Ale czasami nie da się popełnić błędu wychowawczego. Wyobraźcie sobie taki duet: śliczny, czarnooki czterolatek i 8-tygodniowy rudy kocurek...

Mały złapał obiema rączkami kotka "pod pachy" (kocurek w takim uścisku zesztywniał i wyciągnął przed siebie wszystkie cztery łapki z obnażonymi pazurkami) i podszedł do mamy (która właśnie na niego nakrzyczała) mówiąc groźnie: "Podrapać cię kotem?"

Wszyscy się turlali ze śmiechu po podłodze... Nikt nie miał siły zadziałać pedagogicznie...
nie moge ja nie wiem skąd niektóre dzieciaki mają takie odp.
juz sobie wyobrażam tą sytuacje też bym chyba ze śmiechu opadła

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry