Widok

Sączenie z rany po cc

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
12 dni temu miałam cc.
4 dni temu zdjęto mi szwy.
Nie mam czasu ani warunków(będąc w szpitalu z synkiem) aby dbać o ranę tak jak powinnam (wietrzenie)...

cały czas noszę te majteczki poporodowe(siateczkowe) i na wysokości rany mam taki wilgotnawy pasek :P

mam się bać? muszę iść do lekarza, czy to tak ma być?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aga ja miałam to samo, ropa mi sie sączyła i przez dwa tygodnie musiałam jeżdzic do szpitala na czyszczenie rany. Do tego miałam gorączke prawie 40 stopni. Jakies zakarzenie mi sie wdało
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam to samo :((( Mniej więcej w połowie rany była malutka dziurka z której się sączyło :( jak zobaczyła to położna to się wystraszyła.Skonsultowałam to ze swoim gin. a on kazał mojem mężowi płukać to strzykawką i zmieniać opatrunki dzięki temu pięknie mi się to wygoiło :))) Jedno jest pewne skonsultuj to z lekarzem
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spróbuj osuczyć dokładnie ranę i zrobić opatrunek z gazy, tak żeby nie "sklejało się" ciało w tym miejscu, to na dzień. A wietrzyć trzeba, więc w Twoim przypadku najlepiej w noc. Ściągnąć wszystko z siebie i leżeć na plecach :)
Mi też się rozeszło cięcie po zdjeciu szwów, a zdjęli mi po 5 dniach. Chyba my, puchatki, jesteśmy skazane na takie atrakcje... :D Te fałdki... :D

Aaa, i jeszcze maścią Tribiotic można smarować, pięknie goi. Można kupićw aptece w jednorazowych saszetkach.
Aha, zapomniałam. Jak nosisz majteczki siateczkowe to staraj się nie zasłaniać rany na brzuchu (niestety te siateczkowe lubią podrażniać takowe rany)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cześć Aga, to ja Ola (koleżanka ze szkolnej ławy :-) ) Co do twojego postu to jednak skonsultowałabym to z lekarzem. Ostatnio jak byłam na wizycie u mojego gina, to w kolejce czekała dziewczyna, która miała cc i wdało się zakażenie (dlatego rana się sączyła). Skończyło się na szczęście tylko antybiotykami
mojej mamie jak sie saczyło to kazali naswietlac zarówka 100 i dzieki temu rana jej sie pieknie zagoiła:)
a dodam ze moja mama rodzila nie az tak dawno ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry