Widok
Samotne mamy, samotni ojcowie :)
Drodzy samotni ojcowie, samotne mamy
Może warto założyć sobie taki wątek, grupę wsparcia i czasami spotkać się i pogadać, powspierać, doradzić coś mądrego. Zupełnie niedawno znalazłam się w tym jakże trudnym położeniu po 7 latach wspólnego i fajnego życia. Mam dwóch synków i póki co próbuję się w tym wszystkim odnaleźć...
Może warto założyć sobie taki wątek, grupę wsparcia i czasami spotkać się i pogadać, powspierać, doradzić coś mądrego. Zupełnie niedawno znalazłam się w tym jakże trudnym położeniu po 7 latach wspólnego i fajnego życia. Mam dwóch synków i póki co próbuję się w tym wszystkim odnaleźć...
Na początek jak się Państwo już zorganizujecie proponuję zając się osobami, które się pod Was podszywają udając SAMOTNEGO rodzica i nadużywają przysługujących Wam przywilejów, np. pierwszeństwa w przyjęciu do przedszkola. Nie jestem samotnym rodzicem i mam nadzieję nigdy nim nie być. Zdaję sobie sprawę, że niezwykle trudno wychowuje się samotnie dziecko i zgadzam się, że należy takim rodzicom pomóc jednak widząc na liście dzieci przyjętych do przedszkola oszustów podających się za samotnych rodziców (znam takich osobiście) to zaczynam wątpić w zasadność tego typu wsparcia ...
Szanowna Pani, tak zwróciłam uwagę osobie podszywającej się za samotną matkę..., tak zapytałam dyrekcję przedszkola czy będzie weryfikować status samotnego rodzica i w odpowiedzi usłyszałam: NIE, nie będziemy tego weryfikować. Nie mamy ku temu narzędzi :( Tak więc oszuści są bezkarni, a konsekwencje oszustwa ponoszą uczciwi ludzie i ich niewinne dzieci :(( Jeśli chodzi o wylewanie frustracji, to nie ma o tym mowy, ponieważ mówimy tu o złożeniu oświadczenia niezgodnego ze stanem faktycznym, a więc poświadczenia nieprawdy za co jest jest odpowiedzialność karna !!! Jeśli chodzi o wątek, w którym poruszyłam tą kwestię to jest jak najbardziej trafiony ponieważ jak rozumiem dotyczy UCZCIWYCH ludzi, którzy zamierzają się wspierać w trudach życia i jak każdy nie chcą aby ktoś się pod nich podszywał ponieważ działa to na ich szkodę. Jeśli dalej Pani nie rozumie to może spróbujmy tak: Czy chciała by Pani aby ktoś się pod Panią podszywał?! A osoby wiedzące o tym haniebnym procederze nie poinformowały Pani o tym ???!!! A może Pani, Pani Kasiu sama dopuściła się tego oszustwa i teraz reaguje "hejtem" na uczciwych ludzi poruszających tą ważną kwestię oszustwa w kwestii dzieci :( Bo jeśli chodzi o mnie to powtórzę uważam, że "system" winien pomagać samotnym rodzicom , nawet bardziej niż czyni to obecnie, ale prawdziwym samotnym rodzicom a nie OSZUSTOM !!!
Jeśli nie udało sie Pani zmienić postępowania znajomej (nie)samotnej matki ani przedszkole nie moze nic zrobić pozostaje Pani zgłosic to do organów ścigania skoro za to grozi odpowiedzialność karna. Bo nie sądzę, aby autorka wątku i osoby potrzebujące wsparcia (myślę, ze w pierwszej kolejnosci psychicznego, może wygadania się z wydawałoby sie błahych problemow, albo pogadania "o niczym") za pierwszy cel stawiały sobie weryfikację swoich szeregow pod względem "samotnosci" i walkę z potencjalnym wrogiem.
Doceniam Pani głos w tej sprawie, a poddalam w watpliwosc jego miejsce i adresatow, natomiast sugestia, że "może jest Pani jedną z nich" zbyt mi przypomina retorykę naszych wybrańcow narodu...
Doceniam Pani głos w tej sprawie, a poddalam w watpliwosc jego miejsce i adresatow, natomiast sugestia, że "może jest Pani jedną z nich" zbyt mi przypomina retorykę naszych wybrańcow narodu...