Widok

Ściąganie pokarmu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mój młody (2 m-ce) nie chce ssać piersi od kilku dni. Najpierw nie chciał prawej, teraz już żadnej. Ponieważ mamy starszego brata, który chodzi do przedszkola, chciałabym nadal karmić piersią. Na razie walczę. Ale zastanawiam się, czy są wśród Was takie, które ściągały mleczko przez dłuższy czas i karmiły z butelki? Jak to okiełznać w praktyce. Trudno mi sobie wyobrazić ściąganie mleka prze każdym karmieniem? A co ze ściąganiem, gdy jesteśmy poza domem? Czy dokarmiałyście mleczkiem modyfikowanym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No własnie ja mam ten sam problem ze jak za długo nie odciągnę to zaraz mam zastoje:( Teraz odciągam co 3 godziny ale wiadomo - wygodniej byłoby co 4:)
Ja na razie mam plan do 3 miesięcy młodej dotrwać ale może jak wszystko będzie ok to pociągnę do 6:)
I prawda ze jest to męczące - żyje sie z zegarkiem w reku i wszystko jest podporządkowane odciąganiu:)
ja przechodziłam stopniowo. jak chciałam przedłużyć o godzinę to np. jak ściągałam o 8 i powinnam ściągać o 11 to ściągałam o 11.30. i już i cały dzień wydłużałam o te 30min. i następnego dnia mogłam już ściągać co 4h a nie co 3. mam nadzieję, że wytłumaczyłam to zrozumiale hehe. mogłam tylko o30min przedłużać ściąganie bo moje piersi strasznie bolały.raz doprowadziłam do stanu zapalnego.dostałam nawet leki na zmniejszenie ilości pokarmu.mogłabym nadal mieć dużo mleka ale już nie chcę bo jednak na dłuższą metę jest to naprawdę męczące. moim celem było dotrzeć do 6miesiącą i dziś został osiągnięty:) jestem z siebie dumna:))
Oooo następna:))) Nie ma co sie stresować. Polowa sukcesu ze maluch je Twoje mleko a w jaki sposób to już nieważne.

Choć wiem jak to jest jak sie chce a nie wychodzi:(

BTW mam pytanie - jak zrobiłyście to ze wydłużyłyście okresy miedzy ściąganiem?
ja też ściągałam i ściągam nadal. Patryk nie chciał ssać, nakładki nie pomagały.. na początku ściągałam co 2h. miałam nawał pokarmu(zamrożona cała szuflada mleka) więc zaczęłam ściągać co 3, potem 4h.. i teraz ściągam co 8-10h bo przechodzę powoli na mleko modyfikowane+ posiłki stałe.
Kasia0075, dzieki za link do wątku - jak to dobrze, ze nie jestem sama. Bo czuje się z tym koszmarnie. Nagonka na karmienie piersią jest tak wielka, że czuję się jak niepełnowartościowa mama. Pierwszego syna karmiłam z nakładkami, bo nie potrafił ssać, z drugim do tej pory było idealnie... przez 2 m-ce. Teraz nie chce jeść. Z butelki chce, ale ja nie chcę:-(
AgusiaGda, a ściągałaś tez jak Gabryś był taki maluch 2-3 miesięczny i ciągle na mleczku? To się da zrobić?
Gabryś zaraz będzie miał rok :) prawie cały ten czas ściągam pokarm laktatorem i podaję butelką(lub łyżeczką z gęsta kaszką) :)

nigdy nie miałam dużej ilości pokarmu - ale by czas(już po rozszerzeniu diety Młodego, kiedy zjadał 3 mleczne posiłki dziennie), że Gabryś był tylko na moim mleku :P

to były jakieś 2-3 m-ce :)

jednak ograniczyłam ściąganie z 6 do 4 razy dziennie, ilość pokarmu jest mniejsza, więc dostaje i moje i sztuczne mleko :]
my również mieslismy podobny problem moja maja była strasznym spiochem i trzeba było ja wybidzac na jedzonko, ssanie z piersi odpadało, normalnie musiałam jej "wciskac " smoczek od butelki ale ona wazyla tylko 2 kg, jak spała to ciagle siedziałam z laktatorem i robiłam zapasy , w ten sposob rozbudziłam laktacje i miałam zapasy mleczka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry