Widok

Skarpetki dla dziecka 85% bawełny - gdzie kupię?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ratujcie bo już mnie szlag trafia. Gdzie można dostać bawełniane cienkie skarpetki minimum 80% bawełny a najlepiej 85%?
Obleciałam sklepy, szukałam w necie i lipa. Owszem, udało mi się znaleźć np w Smyku, H&M i firmy Yorker takie, które mają 80% bawełny ale są dość grube.
Córka niestety musi spać w ortezach, skarpetki są do tego niezbędne. Zimą nie marudziła ale teraz jak zrobiło się cieplej to tuż przed założeniem ortez ze złością ściąga skarpetki a w nocy budzi się i marudzi. Wcale jej się nie dziwię a im cieplej będzie gorzej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Merlin ma
http://www.e-marilyn.pl/pl/18878,skarpetki_-dzieciece-skoki-3-girls-,article
a musi miec skarpetkę na całą stopę koniecznie ???
a moze rowerowe sie sprawdzą z włoknem COOLMAX - chłodzi stopy i chroni przed przegrzaniem, odprowadza wilgoć, pozostawiajc stopy suche, takie pewnie dostanie w sportowym ...
polecają je do własnie do stosowania latem z tego co widzę , więc może warto kupić 1 -2 pary na noc
Bielizna wykonana z Coolmaxu zapewnia uczucie suchości i chłodzenia ciała, jednak nie zapewnia żadnego komfortu cieplnego. Z tego względu przeznaczona jest raczej do zastosowań letnich niż zimowych.
O super, zaraz posprawdzam. Już innej firmy sportowej sprawdzałam ale nie mieli dziecięcych a ja dla 2-latki potrzebuję. Z tymi skarpetkami i butami to makabra, ortezy są za kostkę i takie też musi mieć skarpetki. Sama jestem zmarzlak i przeważnie do zasypiania skarpetki muszę mieć ale w nocy je ściągam, nie wytrzymuję a ten mój bidak i skarpy i buciory, eh
ew, zmień kołdrę na letnią lub zamiasat kołdry daj cienki koc /przescieradło jak będą upalne noce
http://www.mamitati.pl/skarpety-coolmax/
tu masz bawełna 80% dziecięce , z małymi skarpetami coolmax na 2-latkę to chyba będzie problem :-(
Śpi nie przykryta. Do zaśnięcia jest jedynie przykryta kocykiem, oczywiście bez stóp a później i tak z siebie zrzuca.
Z tego co się zorientowałam to te coolamx niestety są od rozmiaru 24 i to podkolanówki. Ale faktycznie z tymi skarpetkami dla wyczynowców to jest myśl
Temat odgrzewany ale ostatnio widzialam na fejsie fajny sklep i sa tam skarpetki ale cienkie Nie wiem jak z jakoscia ale wygladaja bardzo sympatycznie bo maja az tyle kolorow.
Sama wlasnie szukam cos powyzej 85% dla meza a oni maja tam tylko 80%.
Swego czasu moj maz kupil w Calzedonii skarpetki wizytowe 100% i tylko raz nalozyl i wywalil. Podobno nie da sie tego nosic bo pieta ucieka wiec musi byc troche lycry. Tak wiec jak ktos wie gdzie kupie 85%-95% bawelny to piszcie.
Pozdrawiam
Beata
dostałam dla córki w prezencie skarpetki 88% bawełny Tchibo ale teraz takich nie mają na stronie
to może bambusowe?

Ja przekonałam się do sklepu https://recenogi.pl/dziecko.html . Skład ich to: Skład: 80% bawełna, 17% polyamide, 3% elastan. Skarpetki dziecięce, męskie czy damskie są naprawdę wygodne, dobrze zrobione i fajnie je się nosi po każdym praniu.

Polecam jednak zwracać uwagę na to w jakiej firmie kupujecie buty czy ubrania dla dzieci. Dobre firmy mają certyfikaty bezpieczeństwa oraz jakości.
Zerknijcie sboie do sklepu Krasnal ----> https://e-butydladzieci.pl/producent/befado Aktualnie w sklepie są dobre promocje na buty firmy Befado, a buty te są naprawdę dobre jakościowo. Moja córka nosi je od dobrych kilku lat.

Szczególnie teraz, kiedy sklepy w galeriach są zamknięte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

do góry