Widok
Skierowanie do szpitala na szew a pessar
Pytanie do dziewczyn, które miały w ciąży problemy z szyjką - czy miałyście zakładany szew czy pessar (jest kilka starych wątków ale zależy mi na aktualnych informacjach) ?
Czy w ogóle jest obecnie możliwość założenia pessara w szpitalu?
Jak wygląda cała "procedura" szpitalna w przypadku szwu (ewentualnie pessara) i czy jeśli lekarz prowadzący kieruje to zawsze ten szew zakładają?
Czy w ogóle jest obecnie możliwość założenia pessara w szpitalu?
Jak wygląda cała "procedura" szpitalna w przypadku szwu (ewentualnie pessara) i czy jeśli lekarz prowadzący kieruje to zawsze ten szew zakładają?
1 ciąża 35 tydz. Druga - znowu skraca się szyjka . Lekarka prowadząca zalecał szew .konsultacje u 3 lekarzy , wg nich brak wskazan. Szyjka się skracala ale nie znacznie jeszcze i była zamknięta. Zalecał pessar ze względu na 1 poród przedwczesny. Dr Matkowski założył mi go w gabinecie . Na wizycie . Zdjęty w 37 tyg. Urodziłam 2 tyg później . Powodzenia :)
Czesc, mialam zalozony szew w drugiej ciąży w 27 tygodniu szyjka skrocona i rozwarcie (chyba powodem bylo przeziebienie i duży kaszel - bo i tak lezalam) prcedura byla taka ze lezalam kilka dni- bo lekarze twierdzili ze moze lepiej nie... ze ciaza duza itd... dostalam sterydy- gdyby porod się mial zaczac. (no to byla stresowa sytuacja...)
w kazdym razie szew zalozony ostatniego dnia 36 tygodnia odeszly wody- i pojechalam do szpitala- szew zdjeli- z porodem zaczekami do po polnocy- aby juz bylo o czasie... urodzilam 3065 w pierwszym dniu 37 tygodnia- czyli o czasie - porod trwal doslownie chwile :) SN
:))
w kazdym razie szew zalozony ostatniego dnia 36 tygodnia odeszly wody- i pojechalam do szpitala- szew zdjeli- z porodem zaczekami do po polnocy- aby juz bylo o czasie... urodzilam 3065 w pierwszym dniu 37 tygodnia- czyli o czasie - porod trwal doslownie chwile :) SN
:))
Ja nie byłam pacjentka doktora Matkowski ego do czasu aż założył pessar i wtedy juz ciąża u niego do końca ;) musiałam komuś zaufać. Udało się w sumie. Bo też miałam w domu 1.5 roczek synka . Chciałam ten pessar żeby czuć się bezpieczniej . Jak coś byś chciała wiedzieć napisz zllota@o2.pl. ja tu rzadko zaglądam :) wszystkiego dobrego !