Widok
zdecydowanie przestrzegam i nie polecam!
Firma prowadzi niekonsumenckie praktyki. W wielkim skrócie: jeśli z jakichkolwiek powodów będziesz chciał/a dokonać zwrotu - firma powołuje się na ukryte zapisy, gwiazdki i próbuje skutecznie utrudnić zwrot. Zanim zdecydowałem się na ten wpis wielokrotnie próbowałem odzyskać pieniądze. Efekt: pomimo zwrotu towaru "nie zastosował się Pan do otrzymanej od nas instrukcji, w związku z czym niestety nie możemy dokonać zwrotu środków."
A instrukcje dalekie są od standardów europejskich. Na moje zapytanie dotyczące zdaniem firmy wskazanie błędnego adresu, Co oznacza przesłanie towaru na wskazany w Regulaminie "adresy do zwrotu produktów"? Uzyskałem odpowiedź: "Nie są to adresy magazynów do zwrotów produktów a lista adresów producentów." itd. Itp. zdecydowanie przestrzegam i nie polecam!
Firma prowadzi niekonsumenckie praktyki. W wielkim skrócie: jeśli z jakichkolwiek powodów będziesz chciał/a dokonać zwrotu - firma powołuje się na ukryte zapisy, gwiazdki i próbuje skutecznie utrudnić zwrot. Zanim zdecydowałem się na ten wpis wielokrotnie próbowałem odzyskać pieniądze. Efekt: pomimo zwrotu towaru "nie zastosował się Pan do otrzymanej od nas instrukcji, w związku z czym niestety nie możemy dokonać zwrotu środków."
A instrukcje dalekie są od standardów europejskich. Na moje zapytanie dotyczące zdaniem firmy wskazanie błędnego adresu, Co oznacza przesłanie towaru na wskazany w Regulaminie "adresy do zwrotu produktów"? Uzyskałem odpowiedź: "Nie są to adresy magazynów do zwrotów produktów a lista adresów producentów." itd. Itp. zdecydowanie przestrzegam i nie polecam!
Nie polecam, paczka nie doszła (bo idzie bezpośrednio z Chin) to tylko pośrednik ktory nie ma w Polsce magazynu. Reklamacji nie uznali, bo według nich można ja złożyć najpóźniej do 100 dni od wysłania ale nie wcześniej niż po upływie 60 dni ja złożyłem wcześniej (po miesiącu!) .nie wynika to bezpośrednio z ich regulaminu, po prostu tak sobie to interpretują. Słabe.
Dramat... nie polecam, lepiej nie zamawiać z tego sklepu.. Złożyłam zamówienie 4.02 (!!!) i otrzymałam po kilku tygodniach jedną paczkę, a drugiej rzeczy nie otrzymałam do tej pory :) Pisałam do nich maile to się cały czas wykręcali. A ta jedna rzecz którą zamówiłam (piżamka) jest takiej jakości, że raz ją przymierzyłam i nigdy więcej nie założę, bo to badziewie :( Nie polecam, szkoda nerwów i kasy...
Podsumowanie:
Sklep internetowy Valetta.pl to pośrednik sprzedający produkty z AliExpress i chińskich sklepów online, co budzi mieszane opinie klientów. Głównym problemem są długie czasy dostawy wynoszące od 2-3 tygodni do nawet 3-4 miesięcy, przy czym zamówienia są często rozbijane na kilka osobnych paczek. Jakość produktów jest zróżnicowana i zależy od ceny - tańsze artykuły mają gorszą jakość, podczas gdy droższe są lepiej wykonane. Obsługa klienta otrzymuje pozytywne oceny za szybkie odpowiadanie na maile i wiadomości, nawet w weekendy, jednak kontakt telefoniczny jest niedostępny. Znacznym problemem jest polityka zwrotów wymagająca odesłania towaru do Chin na koszt klienta oraz skomplikowany regulamin, który ulegał zmianom. Wiele osób narzeka na brak zwrotów pieniędzy po upływie 100 dni od zamówienia, mimo że przesyłka nie dotarła. Pozytywne recenzje na stronie sklepu budzą wątpliwości, gdyż mogą być napisane przez pracowników. Klienci rekomendują bezpośrednie zakupy na AliExpress jako tańszą alternatywę, choć niektórzy doceniają polską obsługę klienta i wygodę zakupów w Polsce.