Widok
Ten sklep to jeden wielki żart. Zamówiłam w październiku 2020 czepek i nie dotarł do teraz. Zgodnie z regulaminem, z którego zrobiłam screen, sklep ma w ciągu 60 dni dostarczyć przesyłkę... Fakt, moje niedopatrzenie, więc po 60 dniach napisałam maila z załącznikiem o odstąpieniu od zamówienia (z podpisem i dokładnymi danymi). Zamiast tego powiedziano mi, że w postępowaniu reklamacyjnym jedynie wysyłają zamówienie po raz drugi, a dopiero gdy tamto nie dojdzie, to łaskawie oddają pieniądze. Zacisnęłam zęby i poczekałam kolejne 60 dni. Nic. Regulamin w zaskakujący sposób zmienił się z 60 dni na dostawę na 90 dni (robiłam screeny). Wczoraj zgłosiłam, że zamówienia złożonego w październiku 2020 wciąż nie ma... Dostałam odpowiedź, że 90 dni mija 9.05.2021. To jakaś kpina. Mam serdecznie dość i przestrzegam wszystkich. Wątpię, że otrzymam zwrot. Mądry Polak po szkodzie...
Po pierwsze to żaden sklep internetowy a pośrednicy od siedmiu boleści.
Zamawianego towaru to oni nigdy nie widzieli na oczy. Towar całkowicie różni się od tego co prezentują na zdjęciach.
Zamowienie złożone za jednym razem jest rozbite na 4 paczki bo od różnych sprzedawców z Chin. Skutkiem czego klient musi odsyłać 4 razy paczkę do Chin.
Towar uszkodzony, śmierdzący z tanich materiałów.
Proponują zwrot 30% za zakupy albo mam odsyłać 4 różne paczki pomimo, że u nich złożyłam jedno zamowienie. Naciągacze, oszuści i zlodzieje.
Omijajcie ten sklep szerokim łukiem.
Zamawianego towaru to oni nigdy nie widzieli na oczy. Towar całkowicie różni się od tego co prezentują na zdjęciach.
Zamowienie złożone za jednym razem jest rozbite na 4 paczki bo od różnych sprzedawców z Chin. Skutkiem czego klient musi odsyłać 4 razy paczkę do Chin.
Towar uszkodzony, śmierdzący z tanich materiałów.
Proponują zwrot 30% za zakupy albo mam odsyłać 4 różne paczki pomimo, że u nich złożyłam jedno zamowienie. Naciągacze, oszuści i zlodzieje.
Omijajcie ten sklep szerokim łukiem.
Niestety, po 124 dniach czekania na dostawę, skontaktowałem się ze sprzedającym w celu wyjaśnienia sytuacji.
Sprzedawca od razu poinformował, że pieniędzy nie odda i nic nie jest w stanie zrobić podpierając się regulaminem, w którym jest zapis o poiformowaniu o braku dostawy w ciągu 100 dni (widać, że nie jest to pierwszy taki przypadek skoro taki zapis wprowadzili).
Zamiast zaproponować rozwiązanie, spprzedający po prostu umył ręce. Szkoda, bo tak się nie prowadzi biznesu...
Sprzedawca od razu poinformował, że pieniędzy nie odda i nic nie jest w stanie zrobić podpierając się regulaminem, w którym jest zapis o poiformowaniu o braku dostawy w ciągu 100 dni (widać, że nie jest to pierwszy taki przypadek skoro taki zapis wprowadzili).
Zamiast zaproponować rozwiązanie, spprzedający po prostu umył ręce. Szkoda, bo tak się nie prowadzi biznesu...
Podsumowanie:
Sklep internetowy Valetta.pl to pośrednik sprzedający produkty z AliExpress i chińskich sklepów online, co budzi mieszane opinie klientów. Głównym problemem są długie czasy dostawy wynoszące od 2-3 tygodni do nawet 3-4 miesięcy, przy czym zamówienia są często rozbijane na kilka osobnych paczek. Jakość produktów jest zróżnicowana i zależy od ceny - tańsze artykuły mają gorszą jakość, podczas gdy droższe są lepiej wykonane. Obsługa klienta otrzymuje pozytywne oceny za szybkie odpowiadanie na maile i wiadomości, nawet w weekendy, jednak kontakt telefoniczny jest niedostępny. Znacznym problemem jest polityka zwrotów wymagająca odesłania towaru do Chin na koszt klienta oraz skomplikowany regulamin, który ulegał zmianom. Wiele osób narzeka na brak zwrotów pieniędzy po upływie 100 dni od zamówienia, mimo że przesyłka nie dotarła. Pozytywne recenzje na stronie sklepu budzą wątpliwości, gdyż mogą być napisane przez pracowników. Klienci rekomendują bezpośrednie zakupy na AliExpress jako tańszą alternatywę, choć niektórzy doceniają polską obsługę klienta i wygodę zakupów w Polsce.