Widok
Mimo tego, że nie jestem jakoś super zachwycona valetta to musze powiedziec ze jednak te informacje nie sa malym drukiem, ponieważ pod każdym produktem i na każdej stronie są podawane wszystkie informacje. W moim przypadku czekałam 3 tygodnie na jedną paczkę i 4 tygodnie na drugą, jakościowo szału nie ma ale za te pieniądze akceptowalnie, napewno mają szybką obsługę klienta, bo kiedy nie napisałam to sprawnie dostawałam odpowiedzi. Raczej następnym razem zamówię prosto z chin bo po prostu jest taniej
Mam doświadczenie z tym sklepem, bo zamawiałam już ze 3/4 razy. Generalnie najważniejszym elementem jest czas dostawy, ktory jest po prostu bardzo długi, czasem czekałam 1,5 tygodnia, a czasem 1,5 miesiąca. Póki co zawsze wszystko mi przychodziło, jakościowo i rozmiarowo jak najbardziej w porządku, kontaktowałam sie też nie raz ze sklepem mailem i na fb i bez problemu odpowiadali. Na minus jest infolinia, która jest automatem i nie da się dodzwonić do konsultanta... Finalnie kupuję tam tylko dlatego, że są bardzo korzystne ceny, a boję się bezpośrednio zamawiać z chin, chociaż córka mnie do tego bardzo namawia
W 100 % zgadzam się z Martą nie wiem, kto pisze te pozytywne opinie, wręcz nie chce mi się wierzyć, że są osoby zadowolone, ponad miesiąc temu kupiłam 3 rzeczy, po ok 3 tygodnia przyszła pierwsza przesyłka - bielizna nocna w zupełnie innym rozmiarze niż ten, który zamówiłam, próbowałam złożyć reklamację, jakaś panienka zrobiła wszystko, żeby tej reklamacji nie przyjąć - fakt w tym są perfekcyjni to zwykli oszuści, którzy zarabiają na takich naiwniakach jak ja. Czekam na pozostałe kupione rzeczy. A tak na marginesie na Aliexpress jest 50 % taniej. nie polecam :(
Podsumowanie:
Sklep internetowy Valetta.pl to pośrednik sprzedający produkty z AliExpress i chińskich sklepów online, co budzi mieszane opinie klientów. Głównym problemem są długie czasy dostawy wynoszące od 2-3 tygodni do nawet 3-4 miesięcy, przy czym zamówienia są często rozbijane na kilka osobnych paczek. Jakość produktów jest zróżnicowana i zależy od ceny - tańsze artykuły mają gorszą jakość, podczas gdy droższe są lepiej wykonane. Obsługa klienta otrzymuje pozytywne oceny za szybkie odpowiadanie na maile i wiadomości, nawet w weekendy, jednak kontakt telefoniczny jest niedostępny. Znacznym problemem jest polityka zwrotów wymagająca odesłania towaru do Chin na koszt klienta oraz skomplikowany regulamin, który ulegał zmianom. Wiele osób narzeka na brak zwrotów pieniędzy po upływie 100 dni od zamówienia, mimo że przesyłka nie dotarła. Pozytywne recenzje na stronie sklepu budzą wątpliwości, gdyż mogą być napisane przez pracowników. Klienci rekomendują bezpośrednie zakupy na AliExpress jako tańszą alternatywę, choć niektórzy doceniają polską obsługę klienta i wygodę zakupów w Polsce.