Widok

Skuteczny odplamiacz??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny potrzebuje skutecznego odplamiacza, mozecie jakis zaproponowac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zależy od czego masz plamy, ja mam w łazience vanish do kolorów,do białego, mydełko do plam i odplamiacz w kulce:P a niektórych plam nie mogę wywabić, na inne przeważnie działa albo vanish albomydełko, albo oba naraz, czasem piorę po 2-3 razy, zmniejszam/zwiększam temperaturę w pralce, a i to nie pomaga;)
podobno z Biedronki jest dobry OXY , ostatnio miałam Tupperware bez zachwytów ale w połączeniu z Persilem w kostkach sprały mi się paskudne ślady po trawie na spodniach młodego ...ależ sie zdziwiłam , ze sie udało.
właśnie się czaiłam na ten persil w kostkach, bo akurat żel mi się kończy, ale cena mnie odstrasza, może jednak warto/
ja wzięłam ten Persil w kostkach na próbę 2 zł /op w którym masz 2 szt czyli na 1 pranie ... chyba pójdę po jeszcze :-) zwłaszcza że przeważnie piorę w żelach a w proszku sporadycznie .
Przetestowalam rozne vanishe, ariele, drogie mydelka odplamiajace itd. dla mnie super jest oxy z biedronki. nakladam na plame, namaczam na noc. i plam nie ma
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi się rewelacyjnie sprawdził Ariel, takie próbki można było jakiś czas temu dostać :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Ariel miałam i trawy ze spodni nie sprał - miałam ten oryg. niemiecki odplamiacz Ariel ...ale być może zrobiłam błąd , ze po nalaniu odplamiacza na plame wyprałam w żelu a pewnie powinnam wyprac w proszku chyba jednak są mocniejsze i lepeij proszek dopiera plamy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ariel profesional ,ale polski kupiłam niemiecki i niestety jest do bani
a jak z kolorami przy tym odplamiaczu oxy? Strasznie się tego boję od czasu kiedy zostawiłam na noc namoczonąu w vanish kurtkę męża która kosztowała kupę kasy, a odplamiacz zosawił plamy jak od wybielacza:/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja pamiętam że jak młody był mały i smarowałam mu buzię gancjaną to plamy miał na kolorowych i białych rzeczach... i nie z nimi się nie działo :) ani z kolorami ani z białymi :)
polecam polecam :)
koza zrób test najpierw :) zależy z czego ta kurtka...
nanieś troche odplamiacza i poczekaj czy coś złego się nie stanie :) ten z biedronki jest w przystępnej cenie :) więc w razie co nie wykosztujesz się:)
odplamiacz jak odplamiacz, bardziej się wykosztuję na te rzeczy co ew. poniszczy;) ale juz gdzieś na innym forum też go bardzo kobitki chwaliły więc coś musi być na rzecz

btw. w lidlu chyba nie ma żadnego "firmowego" odplamiacza co? bo bardzo lubię chemię z lidla właśnie
ja używam biedronkowego oxy również.Teraz jest za niecałe 4zł,ale boję się,że producent się zmienił i będzie gorszy.Wcześniej był droższy.
Na innych potaniałych rzeczach też się z biedronki przejechałam,bo producent się zmienił........:(((
Ale spróbuj,
też się męczę z plamami, ale np. na marchewkę lub pomidory polecam ekspozycję na słońce - niezawodne i za darmo :)))
w Lidlu jest, a raczej bywa bardzo fajny odplamiacz - w płynie, w zielonej butelce z W5, żel z aktywnym tlenem czy jakoś tak.
U mnie daje radę ze wszystkim ;) ale niestety pojawia się w Lidlu tylko kilka razy w roku - gazetkowo.
http://allegro.pl/clovin-tlenowy-odplamiacz-oxy-power-polecam-i1531336673.html

biedronkowy?
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

Dzieki za rady :) bede probowac walczyc z plamami :)
No właśnie, ja ostatnio pierwszy raz stwierdziłam, że spróbuję użyć odplamiacza. Wyprałam rzeczy z vaniszem i plamy były, ale jak powisiały cały dzień na słońcu, to spora część zniknęła. Podsumowując - najskuteczniejszy i najtańszy sposób to słońce.
image
image
w Lidlu jest taki odplamiacz w proszku w pudelku, ktory daje sie do prania do proszku, jedna miarke, lub stosuje miejscowo na plamy po dodaniu odrobiny wody, robiac taka paste. mozna i namaczac przez noc w roztworze. mi sie sprawdza.
http://www.e-commerce.pl/Lidl-W5-Uniwersalny-odplamiacz,33778.html
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

do góry