Widok

Słabe, łamliwe i wypadające włosy

Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś czasu stały się łamliwe, zauważyłam też zwiększone wypadanie... Robią się prześwity. Jestem tym przerażona :(
Umówiłam się na wizytę do rodzinnego w piątek. Jakie ewentualnie badania polecacie, jakie kroki powinnam przedsięwziąć??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Olejuje raz na tydzien, czasem na dwa. Czesto robie olejowanie tylko skalpu, zeby nawilzyc, bo mam przetluszczajace sie wlosy. I jesli nakladam olej to niewiele, nawet nie pól lyzeczki, po czym staram sie porzadnie zmyc. Nie zauwazylam zeby przeciazal lub przetluszczal, wresz sa mieciutkie, milutkie i przyjemne jak po najlepszej odzywce. Z tym ze dobrze sobie oleje dobralam, to pewnie tez pomaga.
Dobrze jest rownież zaopatrzyć się w porządny szampon do włosów cienkich:
https://bellita.pl/szampony-do-wlosow/0,schwarzkopf-professional

od siebie polecam szczególnie linię Schwarzkopf Professional. Jak tutaj.

Polecam na łupież wmocnienie włosów , na bardzo suchą skórę głowy i nie tylko maseczkę na włosy przed myciem : żółtko, kilka kropel oleju konopnego editt , kilka kropel cytryny. Maseczkę o konsystencji majonezu wetrzeć w skórę głowy na pół godziny przed myciem, owinąć głowę ręcznikiem. umyć czeskim szamponem Capillus saborea a na wypadanie capillus z kofeiną nie używać odżywki.Kurację stosować w miarę potrzeby także na inne problemy z włosami i skóra głową jak łuszczyca ...szampon jak i olejek editt znajdziecie na konopiafarmacja pl na łuszczycę skóry nie tylko głowy pomoże maść konopna retter za 36,90 zł mam wszystko sprawdzone polecam !!!

Mi z dokładnie takim problemem pomógł szampon klorane z chininą. ładnie pachnie, jest wydajny i włosy fajnie się po nim układają.

jakie składniki warto nakładać na sam skalp żeby działało leczniczo na cebulki?

Kup sobie Olejek Hasna, mnie go poleciła znajoma, byłam sceptycznie nastawiona ale jednak okazął się skuteczny. polecam i ja. Włosy wzmocnione, łupiezu sie pozbyłam , po 2 tyg zauwazyłam że mi włosy odrastaja
Ni pomógł szampon capillus z kofeiną tu ciekawa informacja na temat włąsnie tych szamponów z kofeiną https://konopiafarmacja.wordpress.com/2021/08/05/szampon-kofeinowy-czy-to-w-ogole-dziala/

Najlepiej udać się do profesjonalisty. Ja chodzę od jakiegoś czasu do Gabinetu Trychologii w Gdyni na Legionów i widzę ogromną różnicę :)

Spróbuj kosmetyków Wax Pilomax, znajdziesz je w aptece. Są niedrogie ale wydajne i bardzo skuteczne. Natychmiastowo poprawiają wygląd włosów, nawilżają je i wzmacniają. Nie czekaj dłużej.

Sprwadzi się zabieg zagęszczania włosów. Ja wykonywałam go w salonie hollywood hair w Warszawie - efekt nieziemski! Super jakosć włosa i pełen profesjonalizm ze strony personelu:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na problematyczne i łamliwe włosy i paznokcie spróbujcie suplementu MyBestBeauty od mybestpharm.pl. Są świetne i skuteczne, po miesiącu kuracji widzę wzrost włosów i znacznie lepszą kondycję paznokci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Łapcie namiary - https://www.fryzomania.pl/blog/bad-hair-day-czyli-dzien-kiepskich-wlosow-co-robic.html
Tutaj nie ma żadnych cudownych metod potrzebnych, tylko podstawowe działanie, podstawowe kroki i wtedy zrealizujecie cele.
Z dnia na dzień niczego się nie zrobi, bo niby jak?
Przyczyn wypadania włosów może być wiele ale też sporo zależy od genetyki. Mam podobny problem i uważam, że należy teraz tylko walczyć żeby tych włosów zostało jak najwięcej. Ważne, żeby dokładnie zbadać się czy wszystko "wewnątrz" jest w porządku w kolejnym etapie skupić się co się dzieje na skórze głowy i z włosami. Ja wybrałam się do salonu Laser Delux w Gdańsku(ale wiem, ze w Gdyni też mają salon), gdzie wykonali mi szczegółowe badanie kamerką. Dzięki czemu wiem, co jest przyczyną mojego wypadania włosów. Dodatkowo wdrążam ich zalecenia zabiegowe i powoli widzę mniej włosów na mojej szczotce co mnie bardzo cieszy
Olejowanie włosów pomaga żeby wzmocnić włosy. Fajnie działa olej lniany ale na wypadajace najlepszy taki specjalny Olej Hasna - hamuje wypadanie i pobudza cebulki do produkcji nowych włosów. Mnie pomógł i mojej mamie której zaczeła się menopaza i włosy jej lecieć z głowy zaczęły bardzo

Ja używam olej konopny ediit 30ml za 29,00 zł bardzo wydajny mam już 3 miesiąc - bez problemu mozna zamówić online https://konopnapoznan.pl/ - znacznie poprawił kondycję moich wiecznie zniszczonych niczym końcówek, nie puszą mi się tak bardzo. Nie używam go regularnie, bo z systematycznością miewam problemy, ale myślę, że jeśli ktoś będzie asertywny, to jeszcze więcej zdziała :) jak farbuję włosy dodaję2 krople oleju z nasion konopi do farby i dokładnie mieszam przed nałożeniem jej na włosy niesamowicie chroni to przed uszkodzeniami ... mam to sprawdzone !! Poza tym używam go do twarzy na wieczór. Wchłania się długo, ale z niego nie zeezygnuję nigdy. Wszystko podrażniało moją skórę, nic nie pomagało na zaczerwienienia. Skórę miałam suchą, a czasem czułam, że otarcie skóry o poduszkę już mi ją przeciera i to było niemile uczucie. Odkąd używam tego oleju editt na szczęście tego problemu nie mam :)

Znakomity jest Oleje Hasna, naturalny olejek rodem z Egiptu. Ale mi sie włosy wzmocniły, lśniące są, w końcu , łatwiej się rozczesują, nie wypadają tak. a i nie mam w końcu łupieżu, świetny jest ten olejek i bardzo wydajny

Moja żona walczyła z wypadającymi włosami, a pomógł jej preparat dostępny w aptekach https://apteka.fit/kerabione-booster-30-kapsulek.html dzięki niemu i odpowiedniemu szamponowi już od dłuższego czasu nie ma problemów z wypadaniem włosów.

Wypróbuj serie do regeneracji od Wax Pilomax. Stosuj też szampon oczyszczający i peeling do skóry głowy. Pomocna może okazać się również metoda OMO (odżywka mycie odzywka).

Ogólnie na słabe włosy polecam spróbować odzywki, zobaczcie - https://www.fryzomania.pl/blog/odzywka-na-porost-wlosow-top10-najskuteczniejszych-preparatow.html Dobry produkt robi kolosalną różnicę. U mnie tak było i to był dobry krok. Da się zrobić sporo.
Polecam maskę Henna Wax Pilomax. Mi pomogła. przyśpieszyła porost nowych włosków i wzmocniła te, które były słabe i łamliwe.

sprawdziłam produkty konopne są rewelacyjne a byłam bardzo sceptycznie nastawiona

Inne tematy z forum Zdrowie

Potrzebuje opinii o ortopedach (21 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie potrzebuje opinii o ortopedach z NCM: lek. Piotr Jóźwiak lek. Piotr Czuraj...

Kolonoskopia robiona przez lekarza kobietę. Gdzie? (16 odpowiedzi)

Polecacie kogoś?

do góry