Widok

Słabe, łamliwe i wypadające włosy

Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś czasu stały się łamliwe, zauważyłam też zwiększone wypadanie... Robią się prześwity. Jestem tym przerażona :(
Umówiłam się na wizytę do rodzinnego w piątek. Jakie ewentualnie badania polecacie, jakie kroki powinnam przedsięwziąć??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja po ciąży miałam bardzo duży problem, jakim jest wypadanie włosów. Po każdym czesaniu pełna szczotka włosów, po kąpieli pełna wanna. To było dla mnie traumatyczne przeżycie, bo z natury mam mało włosów, a straciłam ich jeszcze około 30%. Lekarz kazał czekać twierdząc, że samo minie. Nie mijało, było coraz gorzej, aż w końcu gdzieś na facebooku przeczytałam o tabletkach Complidermol 5α, kupiłam tutaj https://allegro.pl/oferta/reig-jofre-complidermol-5alfa-60-kapsulek-12204086490 po dwóch tygodniach brania już widziałam, że włosów wypada mniej. Po dwóch miesiącach na szczotce już właściwie nic nie zostawało, mało tego - zaczęły pojawiać się baby hair.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam kosmetyki Wax Pilomax. Regenerują, nawilżają i ogólnie poprawiają ich wygląd.
Mi sie ostatnio spodobała linia w delpos bo też szukałam czegoś na podobny problem co u ciebie :D

też te draże Merz polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

o widze że nie tylko ja te drażetki merz spezial biorę

Myślę, że bardzo ważną rzeczą jest suplementacja. Często jest tak, że problem zaczyna się od "środka" czyli od naszego organizmu.

wyżej ktoś pisał o tej biotynie w zestawie Merz Spezial, i jeszcze cynk do tego

są bardzo dobre, ale nie można mylić suplementów z lekami na konkretne schorzenia

to nie chodzi o ten merz spezial w piance?

Zanim zaczniesz stosować różnego rodzaju preparaty albo wydawać miliony monet na mezo, sprawdź czy nie masz nużeńca. To częsty problem, jest na rzęsach na skórze głowy.

to te drażetki ?!

zgadza się, ale też proszę zauważyć, że na przykład przy niedoborach takie witaminy mogą pomóc

Wydawać by się mogło że dbanie o włosy nie jest jakoś specjalnie trudne ale to nie prawda. Wiele osób robi ten błąd że dobiera kosmetyk do włosa a nie do rodzaju skóry na głowie. Poza tym włosy wyrastaja z krwi i regenerują się w nocy. Krew odżywia najpierw inne ważne organy a włosy na końcu wiec nieodpowiednie dbanie o siebie wpływa na włosa. Ja stosuje odpowiednie kosmetyki, zestaw szampon tonik maska i mieszanka ziół i one mi pomogły
ja tez mam bardzo słabe, łamliwe włosy.. odzywki, maski, roznego rodzaju juz przerobilam i jakos efekty marne

bo się popularne zrobiły ostatnio

nieodpowiednie dbanie o siebie tzn ze dieta tez ma znaczenie? ja jakos nie wierze w ziola.. wydaje mi sie ze to takie naciagane by kase wydac
Przede wszystkim swiadoma pielegnacja, calosciowa. Warto zadbac o skórę głowy i stosowac naprawde dobre jakosciowo kosmetyki

pozwole sie podpiąć do rozmowy.. oczywiście ze dieta ma znaczenie, podobnie jak sen. wlosy robia sie z krwi a na krew oddzialuje wszystko co w zyciu robimy, ziola czesto są niedoceniane przez ludzi a szkoda. Sama stosuje ten suplement https://eksperciwlosow.pl/products/silver-formula-herbs i od nich mam też szampon z tonikiem haircell therapy
a polecisz cos konkretnego? to bym sobie wypróbowala?
No moge ci polecic ten zestawik https://eksperciwlosow.pl/products/haircell-therapy sama mam, uzywam i bardzo sobie chwale :)

Inne tematy z forum Zdrowie

Potrzebuje opinii o ortopedach (21 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie potrzebuje opinii o ortopedach z NCM: lek. Piotr Jóźwiak lek. Piotr Czuraj...

Kolonoskopia robiona przez lekarza kobietę. Gdzie? (16 odpowiedzi)

Polecacie kogoś?

do góry