Widok

Śmieszne objawy ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, opiszcie swoje dziwne objawy ciąży, nie chodzi mi o typowe bóle głowy,piersi, senność i wymioty.
Dla mnie dziwne było (jak jeszcze nie wiedziałam, że byłam w ciąży), że miała mega chęć na jedzenie z MC Donalda, którego normalnie nie cierpię. I miałam wrażenie, że moja skóra ciągle pachnie naleśnikami. Teraz chce mi się z tego śmiać.

A jak było u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hahaha, miłe powitanie :))))) ale przynajmniej nie mieli wątpliwości, czy sobie nie żartujesz :D

papilio1@op.pl
ja jako nowa ciężarówka nie miałam wielu objawów jak na nazie :) ale moje wczorajsze zachowanie można do takich "śmiesznych" objawów zaliczyć:)

WSZYSTKO mi śmierdzi ... no po prostu wszystko !! w domu mi śmierdzi, otworzę okno, by wywietrzyć to mi z smrody z podwórka lecą, śmierdzi mi w szafie i w lodówce i ciuchy mi śmierdzą, łazienkę zaczęłam sprzątać, bo "w takim syfie nie wyrobię" ale nie pomogło, śmierdziało nadal ... mój kochany chodzi za mną i się naśmiewa, że jak tak dalej pójdzie, to i on zacznie mi śmierdzieć :/// :)

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie były śledzie-pamiętam w sobotę jak z pracy wracalam,powiedzialam,że jak nie zjem śledzia to chyba umrę!!!mąz już się patrzył podejrzliwie,a dopiero w poniedzialek test zrobilam no i ciąza-wierzyć mi się nie chciało:))))
odrzucenie od mięcha na 3 m-ce,węch absolutny,masa żyłek na cyckach od początku.
w ogóle jak zrobiłam test,pojechaliśmy do rodziców im powiedzieć i pierwsze co..zwymiotowałam do zlewu:)))

niepokorne ;-)

mój też wie, że "nie ma nie", jak ja chcę:))))))))))))))))))
a a mój mąż wie że jakby mi maca nie pozwolił zjeść i nie chciał przywieźć to wzięłabym taksówkę:))

ja też raz na jakis czas wpadnę do maca albo kfc i coli tez raz na jakis czas sie napije

a ja tam sobie pozwalam i na kfc i na mc Donalda:))pepsi też popijam:))
coś jest w tej ochocie na fast foody, ale na szczęście nie pozwoliłam sobie na to - gdzieś na początku 1trymestru z 2 tygodnie błagałam męża aby przywiózł mi coś z mcDonalda, ale nie pozwolił mi. I dobrze ;-)

Ja wszędzie czuję zapach płynu do trwałej (to chyba amoniak, tak?)
No i przestałam używać perfum
maritiki@op.pl
ja strasznie lubue mizerie i byłam na obiedzi u swoich rodziców moja mama podepchneła mi i mówi jedz kochanie tak ją lubisz zemdliło mnie nie wiedziałąm iżjestem w ciąży a moja mama na to będzie nas więcej za parę dni dowiedziała się iż będzie babciąintuicja jej mowiła o tym, całą ciążę nie mogłam jeść mizeri ale za to fasfudy i pepsi piłabym na umór
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja wstawałm o 5:30 że by zjeść sobie jajka na miękko przed pracą, a jak wracałm na obiad jadłam jajka na maśle, miłam fioła na punkcie jajek a nie wiedziałm że jestem w ciaży i myłśałm że nieżle mi odbiło bo mogę jeść tylko jajka; potem miałam manię kupowania jedzenia , kupowałam masę slodyczy i innych pierdół do pracy , które później rozdawałm bo wcale nie miałam ochoty ich jeść, wszyscy do mnie przychodzili na kawę bo było u mnie samo słodkie od którego mnie odrzucało , ale musiałm kupować

wiecie co mi np... bardzo smakowała jajecznica z dźemem-wtedy to było pyszne,a teraz po porodzie jak o tym mysle...., aż mnie wzdryga-jak ja mogłam to jeśc???
ja natomiast nie tknę spaghetti a wcześniej uwielbiałam i mogłam je jeść codziennie:) jak kiedyś robiłam to nie mogłam znieść tego zapachu:))) no i lodówkę jak otwieram to też mnie odrzuca... za dużo zapachów:)

a mi przypomniało się jeszcze, że po pierwszym tygodniu na piersiach pojawiła mi się masa żyłek, których wcześniej nie było widać...
olcia* napisał(a):

> a mi się "wyłączyły" kubki smakowe na cukierki, batony itd
> zupełnie przestały mi smakować ;)
>
>

u mnie poidobnie choc do dopiero poczatek 4 mieasiaca a juz mnie odrzuca od slodyczy ktore kiedys tonami zamiast obiadu jadlam. No i tak jak nigdy w zyciu sniadania nie jadalm (pierwszy posilek o 15) to teraz bez sniadania zyc nie moge i slabo i odrazu po wyjsciu z domu. L:-)

a mi się "wyłączyły" kubki smakowe na cukierki, batony itd zupełnie przestały mi smakować ;)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja zjadłam 0,5 kg kapusty kiszonej i po chwili zagryzłam cukierkami czekoladowymi

ja miałam niesamowitą zdolność zgadywania co mąż wyciągnął z lodówki, będąc w drugim pokoju- rozpoznawałam bezbłednie - bardzo byłam wyczulona na zapachy

ja do 4 m-ca nie mogłam przechodzic koło KFC - tak mnie tam ciągnęło , że szok nawet jak reklama ich leciała w TV to normalnie zaraz bym te ich żarcie jadła ( zaznaczam , że normalnie to bardzo rzadko tam bywam )

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry