Widok

Sprzątam sama

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cały czas sprzątam dom. Mam 2 dzieci. Syna z autyzmem 6lat i drugi syn 9 miesięcy. Jest mi trudno utrzymać czystość bo mąż mi nie pomaga. Uważa że to moje zajęcie. Mamy 10 hektarów pola on zajmuje się polem. Jak kompie się w łazience to jest codziennie kupę piachu itd. Ale cały czas też mnie zwraca uwagę że za często odkurzam. I czasami mnie obraża i śmieje się ze mnie ze jestem chora na punkcie sprzątania. Ale jak by sam dbał o porządek to było by czysto. Jak mąż je kanapkę to zamiast talerza bierze deskę do krojenia. I zawsze jak je obiad widać to na stole i podłodze. Jego Tato czy mama jak przychodzą do nas to często wchodzą w butach. Muszę sama robić obiad i zajmować się dziećmi. Mąż wozi i odbiera starszego syna do przedszkola. Robi zakupy z mojej karty. Z pola z pieniędzy kupuje mąż nawozy i płaci podatki za pole i śmieci ubezpieczenia traktor dom samochód. Ja rzadko wychodzę z domu cały czas jestem z domu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może spróbuj obniżyć swoje wymagania - nie sprzątaj po nim od razu za każdym razem. Świat się nie zawali. Pomyśł o żłobku dla młodszego dziecka. I na spokojnie usiądźcie i ustalcie z mężem zasady, podział obowiązków i pieniędzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

rodzice chrzestni-kiedy zapytać? (21 odpowiedzi)

Tak sobie myślę kiedy prosi się by dana osoba została rodzcem chrzestnym naszego Maluszka? Jak...

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

jakie perfumy polecacie? (78 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

do góry