Widok

Stale zmniejszająca się liczba gości.... :/

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wiecie co, no szlak mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosilam o potwierdzenia do 14 maja, kij ze polowa sie nie odezwala, najgorsze jest to ze sa ludzie, ktorzy powiedzieli ze NO NA BANK BEDZIEMY - a teraz mowia, nooo ze jednak nie da rady :/
no cholera mnie wezmie... myslalam ze fajnie bedzie duzo gosci, rodziny...mialo byc 90 osob a zostało 62!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zastanawiam sie czy kogos dokoptowywac.... zawsze marzyłam o tym, zeby tego dnia bylo z nami jak najwiecej znajomych i rodziny, a tu prosze
:(

A Wam dziewczyny ilu gości wyszlo?

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z mojej rodziny wybiera sie tylko jeden kuzyn! Byłam i chyba jeszcze jestem w szoku. No i zapomnialam o najlepszym, na slubie nie bedzie tez mojego ojca! Duzo by opowiadać. U mnie moja cala rodzina odmowiła, dobrze ze zaprosiłam znajomych bo nikt by nie przyszedł.
U mnie ta sama historia. Nie jesteś jedyna. Zaprosiliśmy 156 osób, juz jest po terminie a ciagle dowiadujemy sie ze jeszcze ktos nie przyjdzie i to nie od gości tylko osob trzecich. Więc nawet ludzie nas nie informują. Przeraża mnie to. Poki co z 156 zostało 68 osób!!
Agnieszka2404 to bardzo smutne! Współczuję! Ale to świadczy tylko o niej, niech żałuje!!!
Trzymam kciuki, żeby nikt Wam takich przykrości nie robił!!

moja chrzestna odmowila mi przyjazdu na 2 dni przed weselem -pretekst- bo jej sie samej nie chce jechac a mezowi tez sie nie chialo bo zniemiec wrocil;/ żenada

ja dzis ostatecznie zglosilam liczbe 63 osob... bo wczoraj doprosilam...ale wiecie..moze mi jeszcze ktos odmowi, bo przeciez to "jeeszcze" 2 tygodnie!!! :/

Wiecie co mi jest tez strasznie przykro. Wstepnie mielismy okolo 130osob, liczylismy na okolo 100. Ja z mojej strony miałam 60 osób (moja rodzina + znajomi). Od Patryka strony odpadło tylko kilka osob na razie, a z mojej rodziny odpadło juz prawie 30 osob :( Potwierdzenia mamy do 10.06, z rodziny potwierdziło mi dokladnie 6 osob na razie, na reszte czekam, jak jeszcze poodbadają to się okaze ze z mojej rodzinki nie bedzie nikogo... Wkurzam sie, jest mi strasznie przykro i w ogole odechciało mi sie tych całych przygotowan i wszystkiego... Najchetniej bym gdzies wyjechała z moim Patrykiem i olała to wszystko...
Na szczescie moge chociaz liczyc na przyjaciół i znajomych, oni wszyscy mi potwierdzili swoją obecność i wiem, że nie odpadną :) A z rodziną cóż, jednak powiedzenie "z rodziną się wychodzi dobrze tylko na zdjęciu" jak najbardziej się sprawdza...
szczerze powiem jak u mnie zmniejszyla by sie liczba gosci to bym nie plakala, bo i tak mam ich za duzo (150 osób), ale bym sie wqrzyla jak bym juz poczynila jakies wydatki i wtedy by mi ktos odmowil z pewniakow...

najwazniejsze osoby na weselu i slubie zawsze beda, a tym co odmawiaja widocznie nie zalezy ani na weselu ani na nas dlatego olejmy ich tak samo :)

Rybka16 myślę, że z tymi 50-60 osobami będziesz się bawić lepiej niż z całą resztą, która "olewa". Ja nie zamierzam się przejmować... zobaczymy jak to będzie, ale wierzę, że najważniejsze dla mnie osoby nie zawiodą!

Nie martwcie się Dziewczyny! Przyjdą ci, którzy chcą się z Wami cieszyć i bawić, którzy chcą dzielić Wasze szczęście!

u nas miało byc skromnie 48 osób a teraz juz jest 53 i to nie koniec :) ludziki sie rozkrecaja :)

no to przyłączam się do Was dziewczyny....zaprosiłam 112 osób, na chwilę obecną mam 49 osób :( nie potwierdziło jeszcze 23 osoby, ale wiem że i tak z tej liczby część odmówi. Termin potwierdzenia miałam do końca maja. Strasznie mi przykro z tego powodu, bo nie spodziewałam się, że bedzie aż tak źle. Mam okropnego doła i odechciało mi się wszystkiego.
Wiem teraz, że gdybym mogła cofnąć czas wyprawiłabym uroczysty obiad dla najbliższych.
qrde do 14 maja i nadal odmawiaja?? ludzie sa beszczelni!! po prostu nie wiedza ile to kosztuje... ja za jedna osobe place 260zł (w tym jest juz wszystko) i niech mi taki jeden z drugim odwolaja po tym jak juz bedzie zamowione jedzenie... grrrrr

olenka_21 nie denerwuj się, bo nie warto! Po tym widać, komu zależy, bo przecież to kwestia chcenia! Ja nie zamierzam się takimi przejmować, ale niech później nikt mi nie pisze smsa "Kiedy się umówimy na oglądanie zdjęć?", bo dostaną baaardzo miłą odpowiedź. Szkoda nerwów na ludzi!!

My planujemy wesele na 55 - 60 osób zaprosimy 86 osób. Na rok przed ślubem wiem, że koło 20 osób nie przyjdzie, bo te osoby nie przybyły na wesele do mojego brata. No cóż rodziny się nie wybiera. Ale to się nie liczy mam nadzieję, że zabawa na naszym weselu będzie odlotowa.

Dzień przed naszym weselem mieli być wszyscy, zawieźliśmy winietki do restauracji itp. ale w dzień wesela dostaliśmy smsa, że dwie osoby "nie mogą przyjść", a dwóch następnych osób nawet nie było stać na takiego smsa :(
Przykre, ale prawdziwe... Najbardziej się cieszymy, że nie zawiedli znajomi, których doprosiliśmy 1-2 tyg przed, bo przyszli i bawili się do rana!
Skoro są problemy przed, to dobry znak, że teraz będzie tylko lepiej - na pewno wszystko się uda :)

termin byl do 14 maja, ale nawet ci co potwierdzili i tacy niby chętni byli teraz maja czelność mi mowic ze ich nie będzie :/ Boże co za ludzie :/

a do kiedy mialas termin zeby goscie potwierdzili swoja obecnosc??

noo pieknie zostalo juz tylko 59 osob!!!!!!! matko ludzie wstydu nie maja zeby tak odmawiac!!!!!!!!!!!!!!

no i poki co z 90 osob zaproszonych bedzie 64...ale nie chwalmy dnia przed zachodem slonca... to sie moze jeszcze zmienic...ludzie nie maja wstydu i moga odmowic w kazdej chwili :/

dziewczyny te wasze statystyki mnie przerazaja !!!!!!!!! Chyba na kazdy dzwonek tel beda mi rece drzaly !!!!!!!!!!

Ola, jeszcze masz czas zeby kogos "doprosic".

Mnie kompletnie zlekcewazyla moja chrzesna, najlepsza przyjaciolka mojej mamy. Oczywiecie zarzekala sie, ze bedzie, a potem w ostatni dzien potwierdzania zaproszen wyslala mamie (niewazne, ze to ja biore slub....) smsa, ze COS im wypadlo. Zaprosilismy w to miejsce inna ciocie i co sie okazalo? Ze strasznie sie ucieszyli i nawet zrezygnowali z polowy wykupionych wczesniej wakacji po to by byc na naszym weselu.

Wczoraj mialam pierwszy panienski i na zaproszonych ok 15 os pojawily sie kilka, ale i tak bawilam sie swietnie! jak to powiedzial mi moj kolega "niewazne ile, wazne kto!" Imprezy tej na pewno nie zapomne ;))))

do góry