Widok

Starające się IV

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam i zapraszam w nowym wątku, może będzie szczęśliwszy od poprzednich dla NAS:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam w nowym wątku, dzięki dziewczyny za rady, chyba faktycznie zaczekm aż mi się oczyści organizm po tych tabletkach i zacznę brać kwas foliowy.
A powiedzcie mi na czym polegają te padania o których mi radzicie, ile kosztują i gdzie najlepiej je zrobić??

Mam nadzieję że dla wielu z was IV wątek będzie szczęśliwy :)
image
Agusia - kwas foliowy koniecznie, nawet 3 miesiące przed planowana ciążą. A badania zrobisz w każdym laboratorium.
Ja-dwisia - dzięki za info o endo. Ja biorę obecnie Euthyrox 50, ale do tej dawki dochodziłam przez rok czasu. Jak za szybko przeskakiwałam na wyższą dawkę, to po paru dniach nie mogłam spać, miałam kołatania serca. Co do nerwowości, to chyba może Ci się tylko pogorszyć. :) Bo przy niedoczynności człowiek jest ospały i spokojny, a Euthyrox wpłynie na pobudzenie. W jakim okresie czasu lekarz kazał zwiększyć Ci dawki?
Piggy - co słychać?
Ja czekam na poniedziałek, rano krew a po południu wizyta u gin.
A za takie badania się płaci?? Trzeba mieć skierowanie?? Czy można iść tak po prostu?? Kurcze może jest jakaś fajna książka o planowaniu ciąży?? Kurcze ile ja mam pytań :)
image
za badania sie placi ale posprawdzaj w roznych miejscach bo sa rozne ceny. interent albo zobacz w swojej przychodni. nie trzeba miec skierowania. agusia rozumiem ze masz duzo pytan ale musisz zrozumiec tu niektore dziewczyny maja troche problemy z zajsciem w ciaze i dlatego sie badaja, biora leki itd. to ciebie nie dotyczy, nie stresu sie po prostu baw sie dobrze (jak chcesz bardziej dosadnie - duzo seksu kiedy tylko macie na to ochote) i za jakis czas zobaczysz 2 kreseczki. pewnie bierz kwas foliowy i mozesz zrobic te podstawowe badania ale nic poza tym.
image

image
jestem i ja :) dla mnie ten wątek nie bedzie szczęsliwy, ten cykl bez owu a nastepny zobaczymy czy bede brac CLO czy nie

Agusia narazie wyluzuj i ciesz się mężem to najlepsza rada. Nie myśl narazie o badaniach bo może nie będą Ci potrzebne. Ja jakbym mogła cofnąć czas to bym od razu po odstawiniu anty zaczeła starania wtedy mialam cykle owulacyjne i jakies 4 miechy po wszystko się poprzestawiało :(
i ja też jestem choć jak wiadomo dla nas też jeszcze nie nadszedł czas... jutro będę dzwonić czy jest już wyznaczony termin mojej laparoskopii, ale póki co przelewam uczucia na mojego nowego pieska :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
to i ja się melduję. oby szczęśliwie szybko się zakończył ten wątek dla wszystkich Nas :) uszy do góry
ja od dzis zaczynam łykać kwas foliowy i od nastepnego cyklu ruszamy. Juz biore 1/4 bromergonu i ethyrox 50 i psychicznie przygotowuje sie, jesli bedzie bez efektów do wkietnia, wówczas ruszam do ulubionego lekarza P. sliwińskiego, i oby znów skutecznie pomógł.
a ja trzymam mocno za Was wszystkie kciuki i zycze Wam z calego serca aby ten nowy rok przyniósł nową nadzieje i oczywiście dwie kreski na teście :)
Witam się i ja.
Ja skutecznie odwróciłam myśli od tematu ciąży. Tak jak wam pisałam byłam na kursie wizażu i totalnie się w tym zakochałam i zamierzam iść dalej w tym kierunku. Także teraz myślę tylko o tym ;-). Chociaż dalej pragnę dziecka - to oczywiste.
Może nowe zajęcie/pasja pomoże mi na głowę i na jajniki? ;-) Kto wie!

Trzymajcie się kochane!

Która teraz najbliżej terminu @? Ja za ok tydzień.
Dziewczyny jesli moge się wtrącić,jakiś czas temu siostra dzwoniła na Bpa.Dominika to zdaje się jest Evi-med i pytała o ceny:
krew-13zł,OB-6zł,mocz-7zł,toxo-2x30zl,cytomegalia-2x 42zl, hormony-2x 26zl, progesteron 26zl.
Mam nadzieję,ze ceny aktualne i pomogę troszczeczkę w rozeznaniu,zawsze do Was zaglądam i trzymam mocno kciuki,
Karolinka29-jakie masz doga?:)
pozdrawiam:)
image
ja też się melduję :)

no właśnie Asia też mi się tak wydaje, że raczej nerwowość przy niedoczynności nie, ale dr wyraźnie powiedział, że ten euthoryx może mnie trochę "wyciszyć" - wiesz, możliwe, że różne organizmy różnie reagują na wahania hormonalne. ale ja i tak myślę, że u mnie to temperament, zwłaszcza, że jestem taka od dziecka ;)

a co do prolaktyny, to tak sobie myślałam jeszcze wczoraj, że nikt nie traktuje tego jednorazowego wyniku na razie jako problem, bo mam regularne cykle i owu, więc pewnie to jest najważniejsze...

powodzenia wszystkim :) i dzięki za miłe słowa od naszych Gości :)

aha, Asia - mamm przez kilka dni tylko (4-5) brać 0,25 i potem przejść na 0,5. ewentualnie, gdybym nie czuła żadnej zmiany, na 0,75 (i tu się boję, że nic nie wyczuję, bo ja się generalnie wcale nie czuję źle - a te moje objawy poza opuchniętymi oczami nie są charakterystyczne dla tarczycy, bo nawet "zmarźlakiem" nie jestem...) natomiast też mam być nastawiona "odwrotnie"- tzn. gdybym nie mogła spać albo miała kołatania serca itp. mam zmniejszyć dawkę.
zobaczymy, jak to będzie, bo np. puls ja i tak mam zawsze podwyższony...
Myślę że najlepiej to nie myśleć;-)Znaleźć sobie jakieś zajęcie itp.Ja ostatnio trochę imprezowałam,ostatnio w sobotę:-)Czekam na @ miała być wczoraj,bo od 2 miesięcy jak w zegarku co 35 dni,jeszcze nie nadeszła,ale nie myślę że to ciąża,bo nie mam żadnych innych objawów.Poza tym śluz mam taki lekko brązowawy,a wczoraj widziałam niteczkę krwi.Nie wiem dlaczego to opóźnienie,może dopiero teraz cykle wracają do stanu sprzed tabletek,wtedy były mega niereguralne.Poczekam jeszcze kilka dni.Wogóle dziś kupiłam wiesiołek i czekam żeby zacząc go brać.
i ja się witam w czwartej części perypetii starających się :))
życzę wszystkim aby się udało tym razem:)
ja czekam i czekam. Test robię w sobotę.
a my z mezem mamy kolejny miesiac staran... zbliza mi sie okres plodny wiec bedziemy pilnie pracowac a myslec nie pozwala mi nauka- egzaminy na uczelni... , praca w pewnym sensie bo zamiast jednego swojego mam 26 dzieci :)))))) juz je pokochalam w pewnym sensie , gorzej bedzie jak przyjdzie sie z nimi rozstac...zastepuja mi troche to moje wlasne...
W kwietniu nam mina 4 lata staran....kawal czasu i postanowilismy z mezem, ze jak do wakacji nic nie bedzie to zrobimy in vitro, a do wakacji dajemy sobie czas. Jak in vitro nie wyjdzie to zdecydujemy sie na adopcje i to nie z powodu jak mi co niejktorzyt probuja tlumaczyc, zebym nie traktowala tego dziecka jako zastepnim bo wlasnego nie moge miec, bo dziecko to nie zabawka itd... jestesmy w pelni swiadomi tej decyzji i wiem i jetsem pewna, ze oboje bysmy je pokochali calym serduszkiem... tylko o adopcje tez nie tak latwo w tym kraju :(
Melpomena adoptowałam 8-letnią suczkę kundelka prześlicznego małego czarnego z białymi łapkami ze schroniska :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Karolinka fajny "ludź" z Ciebie sama całe życie mam psiaki ze schronu i szacun dla tych którzy też adoptuja psiaki z ciapków,na pewno jest najkochańsza jak moja:)))
image
Cześć. Mam pytanko. Leczę się w invikcie u dr. Czecha i chciałam umówić się na wizyte ale w rejestracji udzielili mi informacji że nie mogą mnie umówić i nie wiadomo kiedy dr będzie przyjmował. Czy coś może wiecie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole prywatne w Pruszczu, które? (42 odpowiedzi)

Najleiej na osiedlu Wschód. Prosze o opinie.

dom czy mieszkanie??? (430 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

płyta indukcyjna czy gazowa? (24 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry