Widok

Starające się XLVII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie z tradycją zakładam nowy wątek :) Chociaż nie wiem czy powinnam bo tylko test zrobiła, a u lekarza jeszcze nie byłam... Ale dwie krechy są :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No napisałam do Mamy dziecka i odp że nie mogli się oprzeć i już mają i białą szatkę i świecę :D
rumi@nka, u mnie to ostatnio tylko stres, nerwy, stres nerwy, stres itd... wszystko przez ten przedlużajacy sie remont, nerwy mi puszczaja... tylko przy wysokiej prl i tak ciezko bedzie zaciazyc... ehh :((( a zostaly mi tylko 2mc-e prob...
troche przekrecilam nick ;) sorki :P
hej dziewczyny,
opowiedzcie mi swoje historie...jestem tu pierwszy raz i potrzebuje naladowac sie, zeby wiedziec ze bedzie dobrze...kiedys...
...my probujemy ponad 2 lata, jestem po HSG (jajowody mam drożne), laparoskopii, biore Bromergon na zbicie prolaktyny..i nic...
Jak to u Was wygladalo? moze warto juz zacząć sztucznie?
AA

pogadaj z teklą - założycielką poprzedniego wątku - http://forum.trojmiasto.pl/STARAJACE-SIE-XLVI-t244845,1,160.html

oni tak długo się starali, że jak się udało, to dziewczyna nie wierzyła długo:)
mąż badany?
Hej hoo ja się coś czuje dziś fatalnie, chyba przez zmiane pogody mam wrażenie że mam wysokie ciśnienie i jest mi od tego nie dobrze. Najchętniej położyłabym się na biurku i zasneła. :-( Wczoraj zakupiłam test aby czekał na sobotę :-) A dziś czeka mnie spotkanie u znajmych i oglądanie ich video ze ślubu, a mi sie strasznie nie chce iść :-)
Miłego dnia
iwonka - łączę się w bólu hihihi (z tym filmem - osobiście męczyłam się oglądac nawet nasz film i nie wstydzę się o tym mówić, tym bardziej, że go przegrywaliśmy dla nieobecnej rodziny i trzeba było sprawdzić, jak "chodzą" nowonagrane płytki - ścieżkę dźwiekową znam na pamieć;))

trzymam kciuki za sobotę...

nas w nocy krew zalała, co wyjątkowo mnie ucieszyło, bo miałam bardzo dziwny cykl i cieszę się, że nastąpił restart i mozemy działać od nowa:D

kto wie, jak w przyszłym roku Wielkanoc bedzie?
buahahah ;) tez juz to sprawdzałam, jakies 2 tygodnie temu :P

http://www.kalendarzswiat.pl/wielkanoc_2012/ i jakby mi sie udało w tym cyklu, to termin wg om bym miała na 7 :P
nulka ja na 19- i wczoraj mnie siostra popedzala, zebysmy jeszcze chrzciny na swieta zdazyli zrobic :) chociaz ja juz trace nadzieje, ze sie kiedys uda, a maz wrecz przeciwnie. poki co czekamy na owu- wczoraj cien cienia na owulacyjnym, wiec chyba sie zbliza.

weronika rozumiem, ze czekamy z nowym watkiem do wizyty u lekarza?
dzieki Aga :)
tak, mąż tez badal nasienie - wszystko ok...tak jak u mnie - teroetycznie ;) mam drozne jajowody, owulacje co miesiac, zadnych innych brakow nie stwierdzono ;)
czy tez tak macie - ze niby wszystko gra a jednak niezaciążacie?
no kurcze, jakie wy domyślne;P
kurcze, trzeba bedzie troszkę spóźnić się z owulką, co by termin nie wyszłedł zaraz po świetach;P bo wciaż mam w planach domowy poród i szkoda by położną ciągnąć np. w święta...

AA - rozumie, że też już masz "rozcykane" kiedy dni płodne, jak długa faza lutealna i takie tam...
czymś się wspomagasz? koleżanki łykają (do owulacji) olej z wiesiołka i piją zioła o. Sroki, tkóre wspomagają owulację
nulka ja gdzies wyzej pisalam o swojej sytuacji, w poprzednim watku,wlasciwie to swiadectwo. Z Boza pomoca wszystko jest mozliwe. Ja jestem nerwusem strasznym wiec teoretycznie PRL nie spadala, leki bralam,ale nic sie nie dzialo to znaczy PRL spadla, a jakze,ale nadal nie miewalam owu, co wiecej zaczelam miec krwawienia srodcykliczne wiec...olalam leki. Reszte doczytaj wyzej nie bede przynudzac piszac kilka razy to samo ;)
W kazdym razie nie martwsie, na pewno sie uda :D
Mi wyszło że gdyby teraz się udało to termin mam przed Świętami Wielkanocnymi na 29marca ;P a gdyby się przedłużyło to i tak na Święta będziemy w domu we dwójkę tzn już w trójkę, ale dwójka będzie już po powrocie ze szpitala ;P
AgaB, nooo, przez 2 lata juz "rozcykałam" chyba wszystko ;) ziola o.Sroki pilam przez 2- 3 cykle, chyba nie mnie nie działają ;)...wiesiołek tez łykam, śluz jest piękny po nim..ale chyba plemniczki uważają inaczej ;) uzywalam te ztestow owulacyjnych, dni płodne mam rozpykane, jezdzilam tez na monitoring pęcherzyka graffa i po peknieciu tez...qrde, i nic :D
psychicznie tez nie jestem mega nastawiona, wlaciwie coraz bardziej zaczynam myslec ze jak los nam nie daje dziecka, to moz ejest w tym jakis powod..
Kurcze, to nic innego, tylko rpzeczytaj świadectwa Ru.mink@(i) i tekli
i pewnie wiele innych by się na tym forum znalazło...

Ja mam jedną koleżankę, u których nadzieje zostały rpzekreślone i przez to ona dopiero w... 4 m-cu dowiedziała się, ze jest w ciąży. Bo generalnie byli pewni, że nie mają szans (i z tą świadomością żyli i się już nie starali) więc w zasadzie to ona uznała, że po prostu coś nie tak ma z cyklami, ale nie było kiedy do gina itd...

Może tak, jak piszesz, jest jakiś inny, wyższy powód, dla którego teraz nie dostajecie maleństwa...
...a, no i do tego mialam hsg z wynikiem - jajowodu drozne, laparoskopie, a mąż badanie nasienia - wszystko ok
no to ja juz nie wiem co wiecej moge zrobic :D
Dziewczyny poszukuje ubezpieczenia na życie , które wypłaci pieniądze za urodzenie dziecka z karncją mniejszą niż 9 msc - znacie takie?? Pomocy:)
obawiam sie ze jak nie teraz to moze byc problem pozniej, ze wzgledu na moj wiek ;)
AgaB- a Ty z Twoją drugą polową jak dlugo sie staracie?
loco-daga - zrób z tego ogólny wątek na forum - większe szanse, że ktoś się znajdzie:) moze nawet agent/ka/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry