Widok
osaczona ;)
zaglądam dziś do mojej spiżarni (schody na strych)
a tam patrzy na mnie wigilijny makowiec :D
idę do piwnicy, do spiżarni nr.2 przygotować pieskom jedzenie
a z kredensu patrzą na mnie kolejne wigilijne makowce :D :D
do lodówki już nie zaglądam
bo wiem, że tam pulsuje i bujnie kwitnie
na wyspach z naczyń
mało poznany świat
...i pewno tak powstało życie
a tam patrzy na mnie wigilijny makowiec :D
idę do piwnicy, do spiżarni nr.2 przygotować pieskom jedzenie
a z kredensu patrzą na mnie kolejne wigilijne makowce :D :D
do lodówki już nie zaglądam
bo wiem, że tam pulsuje i bujnie kwitnie
na wyspach z naczyń
mało poznany świat
...i pewno tak powstało życie
Zabijcie kapitana bombę :)
Marudu marudu - wkurza mnie wykropokowywanie, wygwiazdkowywanie, wypiszczywanie i każde inne wy-wanie Słow Powszechnie Uważanych Za Obraźliwe. Wszyscy wiemy że tam są ale jak dodamy piszczydełko to trochę tak jakby ich nie było. Gwiazdki, kropki i piski zatrudnione na etat wyrzucają w pocie czoła balast za burtę i lżej jest na sumieniu...
Ćmo
O godzinie 23.59 wszystkie zaczną się wiercić, a w kwadrans później będzie je można zobaczyć jak w blasku księżyca, pustą ulicą, pełzną jeden za drugim w stronę najbliższej studzienki kanalizacyjnej, skąd następnie przez całą noc dochodzić będą szepty, ze słowami "świat", "kontrola", i "dwunodzy niewolnicy" powtarzającymi się najczęściej :)
Mój mąż
zazwyczaj przeprowadzał akcję "zabić blurpa" pod koniec wakacji kiedy jego mama miała wrócić z dwumiesięcznego pobytu na Kaszubach :)
Zazwyczaj wtedy kilka osób wspólnie wybierało się do kuchni (zakuci w kosmiczne skafandy, zbrojni w szczotki, detergenty, palniki acetylenowe, miotacze ognia i bombę atomową), na wspólną misję zniszczenia kolonii Obcych :)
Zazwyczaj wtedy kilka osób wspólnie wybierało się do kuchni (zakuci w kosmiczne skafandy, zbrojni w szczotki, detergenty, palniki acetylenowe, miotacze ognia i bombę atomową), na wspólną misję zniszczenia kolonii Obcych :)