Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *10*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Jacek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
21.01 bronka81- synek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok
to prześlij mi zdjęcia na maila : lepie@o2.pl
i podaj jaką byś chciała cene za te spodenki
to są spodnie lekko rozszerzane do dołu.

szer. w pasie bez rozciągania - 45cm
dł. nogawki zewn. wraz z klinem - 105cm
dł. nogawki wew. - 75cm
szer. w biodrach - 49cm
stan wraz z klinem - 31cm
szer. nogawki - 23cm
szer. w udzie 10cm poniżej kroku - 23cm

fotki mogę wysłać mailem jeśli chcesz.
hej dziewczyny!
ja już jestem po glukozie. Nastawiałam się, że będzie strasznie, ale było to do zniesienia - wypiłam wszystko szybko naraz i jakoś dałam radę:) a miałam rozpuszczone to w ciepłej wodzie, w ogóle miałam wziąć z domu cytrynę, ale zapomniałam. dziewczyny dacie radę, nie jest źle:)
jedna dziewczyna przede mną piła glukozę wcześniej w domu, więc Chmurko nie wiem jak Ci lekarz kazał, żeby nie było że namieszałam...
młoda żonko a jakie są te spodnie, bo ja poluję na rurki i może była bym zainteresowana:)
oj mlodazonka 36 to zdecydowanie nie mój rozmiar :) także nie pomogę.
witajcie,
co do glukozy to zależy jak zaleci lekarz.
jeśli wcześniej miałyście pobieraną krew na cukrzycę to wypijacie glukozę i po godzinie pobranie.
jeśli nie miałyście wcześniej to wtedy pobranie krwi, wypicie i znowu pobranie po 1h.
ja miałam np wcześniej pobraną i wynik ok ale teraz i tak miałam inne badania do zrobienia więc pobrała mi krew na czczo, potem piłam glukozę, którą sobie gotową przyniosłam w butelce rozrobiona z woda i cytryną, siedziałam 1h i wtedy pobranie na glukozę.
poza tym u mnie ok, pracować już mi się nie chce ale jeszcze tylko 6 tygodni więc mam nadzieję, że wytrzymam.
jeszcze jedna sprawa, kupiłam spodnie nieużywane ciążowe jeansy Dorothy Perkins, r. 36, ale są za małe.
może któraś jest zainteresowana?
są super z szerokim pasem na brzuszek.
Ja też lubię słodkie ale bez przesady ;-)
Przy Kubie piłam bez cytryny i nie wytrzymałam, poszło do wc, przy Ninie z cytrynką i zimna woda- miodzio! Teraz przy Krzychu, ciepła i masakra, mało brakowało...
hehe dobrze wiedzieć :D
bo ogólnie to lubię słodkie ale jak pomyślę o tej glukozie to już mnie mdli :P
Devil zdecydowanie !!! i im więcej cytryny tym lepiej, wtedy Ci taka lemoniada wychodzi a nie masakrycznie słodki ulepek
czyli powiadasz że lepiej zalać w razie czego zimną wodą??
Ja miałam obciążenie 75g, kupiłam glukozę i zaniosłam z cytryną na badanie. Pani pobrała krew, wsypała do kubeczka glukozę, zalała ciepłą wodą i wcisnęła pół cytryny, miałam wypić na korytarzu w ciągu pięciu minut i od tego czasu czekać 2h ( nie chodzić!!), potem znów na pobranie. W poprzedniej ciąży zalali mi glukozę zimną wodą i poszło gładko, teraz przy ciepłej ledwo dałam radę.
ja będę robiła przed następną wizytą i ginka...
czy któraś robiła test 75g....?????
heh... w weekendy galeria jest masakrycznie zapchana :/ czasem nie ma gdzie wręcz usiąść :/ ale z kolei weekend byłby najlepszy na spotkanie, bo jednak po pracy to już też nie za bardzo się chce... ja bym obstawiała jednak weekend - pomimo natłoku ludzi... ale oczywiście dostosuje się :)

a co do glukozy to u nas w przychodni też wisi kartka, że trzeba zakupić w aptece... i w sumie ja nie znam nikogo, kto by dostał na miejscu - wszyscy przychodzą z własną...
mi kazali samej kupić, ale to tylko 5,50
dziewczyny a tą glukozę to trzeba sobie samemu kupić w aptece i przynieść pielęgniarcie do rozpuszczenia czy oni wszystko dają na miejscu??? bo teraz z waszej rozmowy to już nie wiem jak to rozumieć...
Hej mamuśki, wpadłam żebyście mi natłukły po pysku ;-)
strasznie mi brak regularności w pisaniu, wolę Was podczytywać ale obiecuję poprawę :-)
No mi pasują niestety jedynie weekendy lub w tyg najwcześniej 17.30 :(
no jak dla mnie to może być i w tygodniu i rano i popołudniu albo w weekend, jak będę wiedziala wcześniej to sobie poplanuje tak żeby być :)
cześć dziewczyny!
Ale dziś pospałam:))))

devil jestem za spotkaniem - pytanie gdzie i kiedy?
któraś z dziewczyn proponowała galerię Bałtycką... chyba wszystkie jakoś tam sobie dojedziemy co? Chociaż jest też kilka dziewczyn z Gdyni czy wam to pasuje?
no i termin... w tygodniu kiedy jest tam większy luz (no ale niektóre jeszcze pracują) czy weekend (większy ruch w galerii, ale za to pracujące mają wtedy czas - kwestia czy nie niektóre z nas może wolałyby spędzić ten czas z rodzinami). Jest nas troszeczkę więc dziewczynki zbierzmy się i coś ustalmy... co proponujecie??

image
spoko, ja jutro ma to obciążenie glukozą pierwszy raz, więc to informację tylko takie teoretyczne, ale mam nadzieję , że prawdziwe:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry