Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *10*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Jacek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
21.01 bronka81- synek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w pierwszej ciąży oglądałam sobie filmiki z internetowej szkoły rodzenia. Taki miły bajer dla zabicia czasu. Dla chętnych-musicie się zarejestrować, żeby mieć dostęp do filmów.
Może którejś z Was się przyda

http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
micasia zdecydowanie z partnerem :) na SR poruszają różne tematy np. opieka nad niemowlęciem, pomoc kobiecie w połogu, jak rozpoznać depresję poporodową itd. oprócz tego facet zapoznaje się z fizjologią połogu i porodu żeby później nie marudził że to był pikuś
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
cześć laseczki! ja też jestem pierworódką i boję się porodu. Dużo na ten temat czytam ale jakoś dotychczasowe lektury mnie przerażają i nie odpowiadają na stawiane przeze mnie pytania... ale czytam dalej inne książki i szukam...nie poszłam do szkoły rodzenia i nie wiem czy to dobra decyzja...na prywatną mnie nie było stać a nie znam na nfz nic ciekawego....a może polecicie jakąś książeczkę do poczytania bo jeszcze ciut czasu jest i może coś się dowiem...
micasia ja bym poszła mimo to. Partner może się dowiedzieć dużo ciekawych rzeczy odn. pielęgnacji maluszka, kąpieli - myślę, że warto
chmurka mnie boli brzuch na dole jak np coś cięższego podniosę, albo jak za szybko coś zrobię.

Dziewczyny czy warto iść do szkoły rodzenia z partnerem jeżeli potem on i tak przy porodzie nie będzie?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Cześć dziewczyny. Sorki, że w ogóle nie w temacie, ale chcę sie poradzić. Od wczoraj strasznie bili mnie duł brzucha. Już raz tak miałam ze 2 tyg temu i lekarka kazała brać nospę.
czy Wy tez macie takie bóle? Wcześniej myślałam, że to może wiązadła, ale teraz to już nie wiem, znowu męczyć ginke i do niej dzwonić? czy ja przesadzam i to normalne?
a ja idę w czwartek do lekarza już nawet nie idę nastawiona że poznam płeć, bo mój ginekolog ma słabe USG. więc pewnie nie zobaczy nic. A ja za to ostatnio budzę się ok 6-7 i już nie mogę zasnąć. Także nie wiem co jest z tym snem.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Olszewska jest ok.
Ale on- nie chcę mu tyłka obsmarowac na forum- bez komentarza!!!!!

Może ktoś inny?Doering też jest podobno extra do usg.
ach... to muszę to przemyśleć jeszcze raz :(
hej hej... wiesz co dorotii ja tez bylam lekko przerazona cena w invicta, ale stwierdzilam ze te 80 zl roznicy jakos przezyje bo bylam u Brzoski i faktycznie wyszlam bardzo zadowolona, natomiast jesli chodzi o Olszewskich to sama mam doswiadczenie z nimi i mialam pewna opinie o nich a jeszcze niedawno utwierdzila mnie w mojej opini kolezanka:)wiec zrezygnowalam, ale oczywiscie wybor nalezy do Ciebie :)
Olszewski bierze 200zł, ona też.
Rób u niej lepiej, bo on lubi naciagać na kasę i "doradzi" Ci przyjśc za jakis czas znowu, bo "coś mu się nie zgadza".Biznesman;/
mi się dziewczyny wydaję że musimy ten weekend wyznaczyć! bo następny to już przed wszystkimi swiętymi to się napewno nie zbierzemy! o! skoro sobota nie pasuje to może faktycznie niedziela?

a ja mam prośbę - wiem że temat usg 3d był już poruszany ale nie mogę go odnaleźć. Zdecydowałam że chcemy pójść i je zrobić. Dzwoniłam dzisiaj do Invicty i tak mogę iść nawet jutro ale kosztuje bagatela 280 zł!!! pamiętam że mówiłyśmy jeszcze o Olszewskich.... ale jeszcze może jakieś propozycje?
a ja wczoraj znowu nie mogłam zasnąć :( dopiero przed 4 mi się udało :/
faktycznie oleńka masz rację - trzeba ustalić konkretny termin, bo inaczej dni nam będą co chwila uciekać...
jesli chodzi o najbliższy weekend to ja jestem w szkole w piątek i sobotę, także w grę wchodzi niedziela :)
ja myślę że każda kobieta boi się porodu, nawet jak rodzi po raz piąty :)
niestety nie możemy się już wycofać więc teraz trzeba pozytywnie myśleć, damy radę bo inaczej być nie może :) i między innymi dlatego polecam poród z partnerem, obecność mojego męża naprawdę dużo mi dała, a i teraz lepiej się czuję jak mówię mężowi że się boję a On mi na to - nie masz czego, przecież będę z tobą

co do spotkania to ja się nie piszę, bo aktualnie mam do Was 400 km więc nie ma szans żebym dotarła :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
wiecie co fajnie jest przeczytać że nie tylko ja się tego wszystkiego boję.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Ja też się boję porodu, pierwszą miałam cesarkę i już wiem co to jest, nie chciałabym drugi raz cesarki, a naturalnie tylko ze znieczuleniem, ale co będzie to będzie :)))
devil ja będę rodzić drugi raz i też jestem przerażona, zastanawiam się jak to będzie czy latwiej czy nie?? podobno drugi raz bardziej boli... ale tłumaczę sobie że i tak teraz to już nic nie zmieni bo muszę urodzić i już!

tak więc dziewczyny większośc z tych które wypowiadałay się o spotkaniu woli weekend... Proszę napiszczcie który, i jakiie godziny dla was są najlepsze na spotkanie, bo temat ucicha co chwilę... ustalmy termin:)))

image
cześć!
ale mi się nie chciało dzisiaj wstawać:((( ciemno, zimno, w takie dni to bym najchętniej była już na zwolnieniu, ale mi się nic nie chce robić:(
fajnie, że już większość zna płeć, ja chyba będę miała niespodziankę przy porodzie, chyba że nam się jeszcze ujawni.
wczoraj nasze Maleństwo tak śmiesznie się ułożyło, że zrobił mi się taki stożek na brzuchu, jakiegoś kosmitę mam w środku :)
micasia spokojnie... damy radę :) chyba każda z nas (rodzących pierwszy raz) jest przerażona na samą myśl o tym... ale głowa do góry :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry