Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *10*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Jacek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
21.01 bronka81- synek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć dziewczyny!
Ale dziś pospałam:))))

devil jestem za spotkaniem - pytanie gdzie i kiedy?
któraś z dziewczyn proponowała galerię Bałtycką... chyba wszystkie jakoś tam sobie dojedziemy co? Chociaż jest też kilka dziewczyn z Gdyni czy wam to pasuje?
no i termin... w tygodniu kiedy jest tam większy luz (no ale niektóre jeszcze pracują) czy weekend (większy ruch w galerii, ale za to pracujące mają wtedy czas - kwestia czy nie niektóre z nas może wolałyby spędzić ten czas z rodzinami). Jest nas troszeczkę więc dziewczynki zbierzmy się i coś ustalmy... co proponujecie??

image
no jak dla mnie to może być i w tygodniu i rano i popołudniu albo w weekend, jak będę wiedziala wcześniej to sobie poplanuje tak żeby być :)
No mi pasują niestety jedynie weekendy lub w tyg najwcześniej 17.30 :(
Hej mamuśki, wpadłam żebyście mi natłukły po pysku ;-)
strasznie mi brak regularności w pisaniu, wolę Was podczytywać ale obiecuję poprawę :-)
dziewczyny a tą glukozę to trzeba sobie samemu kupić w aptece i przynieść pielęgniarcie do rozpuszczenia czy oni wszystko dają na miejscu??? bo teraz z waszej rozmowy to już nie wiem jak to rozumieć...
mi kazali samej kupić, ale to tylko 5,50
heh... w weekendy galeria jest masakrycznie zapchana :/ czasem nie ma gdzie wręcz usiąść :/ ale z kolei weekend byłby najlepszy na spotkanie, bo jednak po pracy to już też nie za bardzo się chce... ja bym obstawiała jednak weekend - pomimo natłoku ludzi... ale oczywiście dostosuje się :)

a co do glukozy to u nas w przychodni też wisi kartka, że trzeba zakupić w aptece... i w sumie ja nie znam nikogo, kto by dostał na miejscu - wszyscy przychodzą z własną...
czy któraś robiła test 75g....?????
ja będę robiła przed następną wizytą i ginka...
Ja miałam obciążenie 75g, kupiłam glukozę i zaniosłam z cytryną na badanie. Pani pobrała krew, wsypała do kubeczka glukozę, zalała ciepłą wodą i wcisnęła pół cytryny, miałam wypić na korytarzu w ciągu pięciu minut i od tego czasu czekać 2h ( nie chodzić!!), potem znów na pobranie. W poprzedniej ciąży zalali mi glukozę zimną wodą i poszło gładko, teraz przy ciepłej ledwo dałam radę.
czyli powiadasz że lepiej zalać w razie czego zimną wodą??
Devil zdecydowanie !!! i im więcej cytryny tym lepiej, wtedy Ci taka lemoniada wychodzi a nie masakrycznie słodki ulepek
hehe dobrze wiedzieć :D
bo ogólnie to lubię słodkie ale jak pomyślę o tej glukozie to już mnie mdli :P
Ja też lubię słodkie ale bez przesady ;-)
Przy Kubie piłam bez cytryny i nie wytrzymałam, poszło do wc, przy Ninie z cytrynką i zimna woda- miodzio! Teraz przy Krzychu, ciepła i masakra, mało brakowało...
witajcie,
co do glukozy to zależy jak zaleci lekarz.
jeśli wcześniej miałyście pobieraną krew na cukrzycę to wypijacie glukozę i po godzinie pobranie.
jeśli nie miałyście wcześniej to wtedy pobranie krwi, wypicie i znowu pobranie po 1h.
ja miałam np wcześniej pobraną i wynik ok ale teraz i tak miałam inne badania do zrobienia więc pobrała mi krew na czczo, potem piłam glukozę, którą sobie gotową przyniosłam w butelce rozrobiona z woda i cytryną, siedziałam 1h i wtedy pobranie na glukozę.
poza tym u mnie ok, pracować już mi się nie chce ale jeszcze tylko 6 tygodni więc mam nadzieję, że wytrzymam.
jeszcze jedna sprawa, kupiłam spodnie nieużywane ciążowe jeansy Dorothy Perkins, r. 36, ale są za małe.
może któraś jest zainteresowana?
są super z szerokim pasem na brzuszek.
oj mlodazonka 36 to zdecydowanie nie mój rozmiar :) także nie pomogę.
hej dziewczyny!
ja już jestem po glukozie. Nastawiałam się, że będzie strasznie, ale było to do zniesienia - wypiłam wszystko szybko naraz i jakoś dałam radę:) a miałam rozpuszczone to w ciepłej wodzie, w ogóle miałam wziąć z domu cytrynę, ale zapomniałam. dziewczyny dacie radę, nie jest źle:)
jedna dziewczyna przede mną piła glukozę wcześniej w domu, więc Chmurko nie wiem jak Ci lekarz kazał, żeby nie było że namieszałam...
młoda żonko a jakie są te spodnie, bo ja poluję na rurki i może była bym zainteresowana:)
to są spodnie lekko rozszerzane do dołu.

szer. w pasie bez rozciągania - 45cm
dł. nogawki zewn. wraz z klinem - 105cm
dł. nogawki wew. - 75cm
szer. w biodrach - 49cm
stan wraz z klinem - 31cm
szer. nogawki - 23cm
szer. w udzie 10cm poniżej kroku - 23cm

fotki mogę wysłać mailem jeśli chcesz.
ok
to prześlij mi zdjęcia na maila : lepie@o2.pl
i podaj jaką byś chciała cene za te spodenki
Cześć dziewczyny.
I ja już po glukozie, nie było tak źle. Do wytrzymania. Ale jednak miałam ją wypić w domu, będę wiedziała na następny raz. A to dlatego, że u nas położna od razu mierzy poziom. Całe szczęście u mnie ok. Wynik 119, norma do 140 :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry