Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *10*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Jacek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
21.01 bronka81- synek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Micasia takie przestawienie to by się przydało jak maluchy będą na świecie :)

jeżeli chodzi o pracę to macierzyńskim myślę, że będą większe szanse, bo będzie przed sezonem i czasem biura potrzebują osób do pomocy lub zastępstwa, tylko trzeba śledzić ogłoszenia. Na pewno będziemy w kontakcie, więc dam znać. Dla mnie praca jest super.Tylko, że minusem czasem może być, że wymagają dyspozycyjności :( Zobaczymy jak to będzie
super, bardzo się cieszę. Ja bym bardzo chciała pracować w biurze podróży, ogólnie właśnie kończę magisterkę na WSTiH, także będę szukała czegoś w swoich klimatach :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
witam dziewczyny :)

nic mi nie mówcie na temat snu w nocy... wczoraj znowu nie mogłam zasnąć i udało mi się dopiero przed 4 :/ masakra jakaś :/
oj devil znam ten ból - przychodzi taki moment że faktycznie nie możesz spać w nocy dopiero nad ranem padasz na twarz... ja na rzaie śpię ok ale wiem że nie długo też będę się męczyć...

jutro mam lekarza w luxie matko jak ja wstanę wizyta na 8.15 a jeszcze muszę dojechać - nie wiem czy wstanę...

image
taaaa... jeszcze jak nie pracujesz to oka, bo nawet jak nocy nie prześpisz, to prędzej czy później to odeśpisz sobie (czy później wstaniesz, czy w dzień się kimniesz) ale kurcze jak normalnie pracujesz, a tu co któraś nocka nie przespana to się zaczyna robić niewesoło :/
dlatego dzięki bogu że jest takie zwolnienie płatne 100% :)
trzeba się wyspać teraz bo potem nasze chłopaki nam nie pozwolą pospać...

image
heh... wiesz... ja mam cichą nadzieję, że mój synek długość i głębie snu odziedziczy po mnie :P i że nie będzie zbytnio niedobry dla mamusi i że jednak da nam pospać :P
a właśnie dziewuszki... wszesień minął, października też już kawałek, a temat spotkania jakby z lekka ucichł... :( może warto jednak wrócić do tematu???
Cześć dziewczyny w ten senny dzionek

Ja przeżyłam dziś jakąś masakrę, dorwała mnie rwa kulszowa i nie mogłam się ruszyć od 22.00, zasnęłam ok. 5 nad ranem a przed 8 już musiałam wstać :( Ale będę mieć dziś dzień w pracy. Mam nadzieję, że nikt nie przyjdzie
Chyba muszę iść do lekarza, nie wiecie do którego? Ogólnego czy neurologa? Czy ginki się zapytać czy coś mi ta nie poradzi? Co myślicie?
Ja myślę, że najpierw do gina. W poprzedniej ciąży miałam problem z nerkami i też antybiotyk zapisała mi moja ginekolog, chociaż byłam i u lekarza ogólnego, ale ona niewiele poradziła. Skierowanie na usg nerek też dostałam od ginekologa.

A w nocy jak na razie śpię bez problemów :))
magamelka dzięki, tak zrobię. Jutro idę na badania, więc może uda mi się zaczepić moją Panią ginekolog
a ja też pracuje w biurze podróży :)

co do spotkania to jak najbardziej :)

a noc też mam w plecy.... koty budziły mnie co chwile!! chodzą po mnie jak po chodniku i jeszcze łapą zaczepiają żeby je głaskać w środku nocy!
Dorotiii to widzę mam koleżankę z branży :)

dziewczyny mam jeszcze 1 pytanie, mam nadzieję, że nie dziwne. Jutro mam glukozę 50g i nie pamiętam jak mi mówiła lekarka. Obojętnie w jakiej ilości wody mam to rozpuścić? Bo to takie w proszku jest, a na opakowaniu jest napisane 'zgodnie z zaleceniem lekarza". A ja nie wiem jakie było zalecenie :) Matko, ta moja koncentracja
hej dziewczyny!
ja też jestem za spotkaniem:) to musimy się w końcu zebrać i jakoś zgadać;)
chmurka ja też jutro mam glukozę 50g, ale u mnie gin nic nie mówił w jakiej ilości wody to rozpuścić, z tego co słyszałam to pielęgniarki biorą tą glukozę i rozpuszczają , więc spoko nie mamy co się martwić :)
A mi lekarka mówiła, że mam to w domu wypić. Kurcze, a może nie? Ja już sama zgłupiałam
nie, na początku masz pobieraną krew na czczo, później pielęgniarka rozpuszcza glukozę i po wypiciu trzeba siedzieć godzinę i znowu pobierają krew
A widzisz. Bardzo Ci dziękuję! Ale bym narobiła!
Ja byłam we wtorek w Luxie na teście obciążenia glukozy 50g. Dali mi glukozę do wypicia i pobrali krew po godzinie. Nie miałam pobieranej krwi przed. Wynik wyszedł 86g. Czy to jest w normie?
ja tydzień temu robiłam tą glukozę. Dokładnie tak najpierw na czco pobiorą krew a potem sama Pani rozrabia i daje tylko do wypicia. Mi chyba w połowie kubeczka to rozrobiła.... a i dała mi następne pół czystej wody do zapicia ;]
spoko, ja jutro ma to obciążenie glukozą pierwszy raz, więc to informację tylko takie teoretyczne, ale mam nadzieję , że prawdziwe:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry