Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *10*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Jacek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
21.01 bronka81- synek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak do mama i ja bo najbliżej i najwięcej zobaczymy:)

a dziewczyny gdzie się umawiamy?
ja lezaczek bede miala chyba taki http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-m7930-do-18-kg-i1257161215.html, przynajmniej pozniej z niego tez bede korzystac..

dorotiii wybierasz sie do mama i ja??
mi ten leżaczek ślimaczek też się bardzo bardzo podoba! jeszcze co prawda nie zakupiłam ale też mam w planach. W sobotę idę z mamuśką wózki oglądać i wtedy zacznę na necie okazji na wypatrzony szukać :)
a ja muszę zobaczyć najpierw, wózek już widziałam i wiem że to będzie x-lander najlepiej xa bo się nam spodobał, a łózeczko nie wiem czy turystyczne, bo te szczebelkowe to się boję, a jak turystyczne to chciałabym z możliwością regulacji wysokości, na szczęście dużo czasu jeszcze więc rozglądać się mogę a do zakupów pewnie w grudniu lub styczniu się wezmę
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
ja wszystko kupowałam przez internet nawet łózeczko i wózek:))

image
też mam w planach wybrać się do tej hurtowni, ja bardziej jeżdżę do Mama i Ja żeby zobaczyć jak to wygląda, bo mają dość wysokie ceny i nie stać mnie na nie.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
dziewczyny dopisuję się do listy naszych niedzielnych pogaduszek

olusia30
devil83
jus.tyna
chmurka
dorotiii
Oleńka83

właśnie się obawiałam tego że większość z forumek będzie chciało spędzić czas z rodzinami, bo tak naprawdę często w weekend nie mamy dla siebie czasu - rozumiem was dziewczynki ale szkoda że was nie będzie. Następne spotkanie zrobimy w tygodniu fajnie będzie się poznać :)

micasiu powiem ci że świetną rzecz kupiłaś, też się do tego przymierzam. Wcześniej miałam dla Olka bujawkę fisher price aquarium ale tą większą która buja w dwóch kierunkach - byłam bardzo zadowolona, nie da się za wiele zrobić z maleństwem na rękach... Teraz nie wiem jeszcze jaką huśtwakę kupię, ale kupię napewno polecam dziewczyny!

co do łóżeczek - to ważne jest to żeby miało conajmniej dwa poziomy, ja mam dla synka takie
http://allegro.pl/lozeczko-drewex-laura-z-szuflada-mocca-i1264924786.html
żeby miało ochroniacze plastikowe na krawędziach, dla niektórych ważne są wyjmowane szczebelki (ja akurat tego nie mam, ale nie jest mi ti niezbędne).

image
micasia w Mama i Ja łóżeczka mają bardzo drogie, myśmy kupili w Akpolu nawet taniej niż na allegro i mają tam też bardzo fajne materacyki kokos-gryka :)
ja jako że już wszystko mam to nawet nie mogę nic kupić :/ bo bez sensu jest kupować rzeczy całkiem zbędne ale przyjemności z zakupów nie mam żadnych cholipcia :/ w sumie to nawet lepiej bo mam teraz wydatki na lekarstwa, znalazłam na nodze dwa żylaki i muszę teraz brać na to tabsy - 60 zł na miesiąc :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
a ja wczoraj kupiłam pierwszą rzecz dla maluszka. http://allegro.pl/lezaczek-hybrydowy-slimaczek-bright-starts-6905-i1281873913.html
przeglądam już różne aukcje z x-landerem żeby taki cały zestaw był, i łóżeczko, ale w sumie nie wiem sama jakie łóżeczko jest dobre. Wybiorę się z mamą do Mama i Ja na Grunwaldzkiej zobaczyć co wg można kupić i może sprzedawca mi coś podpowie co jest dobre. JA jeszcze nie wiem co do niedzieli, bo nie wiem czy uda mi się wrócić do Gdańska do godziny 17.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
mnie niestety nie będzie.
u nas w niedzielę impreza rodzinna, poza tym w niedzielę zawsze mamy plany i z Rumi do Gdańska to nie jeździmy także bawcie się dobrze dziewczynki :-)
ostatnio jakoś mało bywam bo absorbuje mnie szkoła rodzenia, ciągle jeszcze porządki po remoncie, no i wciąż jeszcze pracuję więc jak by nie patrzeć zostają tylko popołudnia.
ale zaglądam do Was czasami i poczytuję, cieszę się że u Was wszystko dobrze :-)
moja Ala bardzo ruchliwa, w domu nawet nie da mi przy kompie posiedzieć.
w szkole rodzenia było o niezbędnej wyprawce więc powoli trzeba zacząć się rozglądać za jakimiś zakupami.
pozdrawiam Was serdecznie
U MNIE NIEDZIELA TO TEZ DZIEN DLA MĘŻA:-) ALE ZABIORĘ GO ZE SOBĄ DO GALERII I WYŚLE NA ZAKUPY!!
ja niestety odpadam...niedziela to czas rodzinnych spotkań w mojej rodzinie i niestety nie dam rady się wyrwać.Ale musi być to śmieszny widok tyle ciężarówek w jednym miejscu hehehhehe
zupa była przepyszna! my gotujemy taką fajną to zupę bo nie na rosole jakimś tylko na mleku i to z kluseczkami ....jeszcze dostałam cały słoik na wynos że na jutro będę miała :)

ja do listy oczywiście się dopisuje:
olusia30
devil83
jus.tyna
chmurka
dorotiii
ehhh... tak to niestety czasem bywa :/ złośliwość rzeczy martwych :/ też bym się wkurzyła, bo możliwość podejrzenia maluszka jest bezcenna i niepowtarzalna... (już abstrachując od tego, że upewniamy się, że wszystko jest w porządku)
po wizycie u ginekologa mojego wiem tyle że mam w miarę dobre wyniki, że nie mam toksoplazmozy i że nie mam rozwarcia, aparat do USG był popsuty. I jak tu się nie wkurzyć, dobrze że na początku października byłam u Brzóski i jestem w miarę spokojna bo czuję maleństwo.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
aaaa no i bardzo przepraszam, bo wpisując justynę na listę wkradła mi się literówka :) już naprawiam swój błąd ;)

olusia30
devil83
jus.tyna
chmurka
olice no właśnie jem :P i niestety obawiam się, że mi się to ukruci za niedługo :(

a jeśli o jedzeniu mowa to właśnie jestem głoda ale cholerka kompletnie nie wiem co bym zjadła :/ a nie lbię czegoś takiego, bo wtedy cokolwiek i ilekolwiek bym nie zjadła to się nie najadam i czuje niedosyt :/
To się tez dopiszę :)

olusia30
devil83
just.yna
chmurka
to druga do listy i ja :) no i dopiszę od razu justyne - mam nadzieję że się nie pogniewa ;)

olusia30
devil83
just.yna
Ja nie jadłam a nie Dorotii ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry