Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *11*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny zakładam nowy wątek, bo tamten już nieco przydługi się zrobił :)

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Jacek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-i-Lutowe-mamusie-2011-12-t192192,1,16.html
kontynuacja ....
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
z porodem to się jeszcze wstrzymam jakieś niecałe 4 miesiące:-)
kurna justynka współczuję... niestety sposobu nie znam :( ale z urodzeniem to bym chyba jeszcze poczekała ;) ;P
Poród;)

Najlepszy sposób:)

Założyłam nowy watek!!!!!!!!
Dziewczyny od dwóch dni tak mnie boli krzyż, że nie mogę wytrzymać! Dziś już nawet poszłam na masaż ale nie pomogło. Znacie jakieś sposoby?
hej dziołszki :)

no i głód na tortillę zaspokojony :P wiedziałam, że dzisiaj już nie wytrzymam i ją wszamam :P no ale tak to już jest z tymi zachciankami :)

oleńka - nie ma mowy... z kfc to sobie codziennie mogę skorzystać, a nie przepuszczę okazji zjedzenia smacznej pizzy z pizzy hut w tak doborowym towarzystwie :D
z tymi sztućcami to coś tam słyszałam :P chociaż na dobrą sprawę i tak idąc do szpitala na ogół bierzesz swoje, bo szpitalne to takie nie do końca są sympatyczne :P

bronka nie stresuj się (chociaż wiem, że łatwo się mówi)... stres w niczym nie pomoże a może tylko zaszkodzić... dietka i troszkę ruchu i nie będzie źle...
troszkę się martwię... ponieważ mam tarczycę chorą a do tego ten wysoki cukier:(
w końcu udało i się zrobi DTTG50 i niestety wynik wyszedł wysoki...no cóż trzeba będzie dietę stosować:(
super dorotiii bedziesz czuła się pewniej po takich zajęciach:) zawsze czegoś się dowiesz:)
dla dziewczyn chcących rodzic na zaspie ciekawostka - trzeba mieć swoje sztućce:))))

matko ale mi się nic nie chce a mam sporo rzeczy do zrobienia...
miłego dnia dziewczynki.
czekam na info w sprawie spotkania:)

image
dzisiaj już byłam tak zmęczona że przespałam całą noc i nie mam pojęcia czy mnie bolało czy nie :)

natomiast byłam wczoraj w tej szkole rodzenia i bardzo aktywny listopad nam się zapowiada. Wczoraj zajęcia trwały 2 godziny, w poniedziałek są ćwiczenia a w czwartek już następne zajęcia. Czasem coś jeszcze we wtorki jest dodatkowo także ostro..... No a wczorajsze zajęcia były ok. Prowadziła je położna z wojewódzkiego - przemiła kobitka :) dla mnie o tyle fajnie że bardzo dużo opowiadała jak to jest tam u nich w szpitalu, co dokładnie trzeba mieć a czego absolutnie nie brać.
mi też spanie nie wychodzi a do szkoły rodzenia podjadę dzisiaj albo w poniedziałek nie wiem jak z czasem się wyrobie :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
cześć dziewczyny!
Dorotiii współczuję jeżeli chodzi o rękę ja mam to z nogami nie mogę do 3 w nocy spać! biorę magnez z wit b6 ale jest tylko nie wiele lepiej...
zgadzam się dziewczyny trzeba ustalić termin spotkania:))) miejsce już mamy Galeria Bałtycka pizza hut - jakby co micasia i devil to do kfc też jest blisko hihihi:)

witamy nowe mamusie - super że jest nas coraz więcej -dopiszcie się do listy:) No i zapraszamy na spotkanie:))))

image
no ja mam na odwrót :) jak pracowałam normalnie, to wiecznie nieprzytomna byłam i nie potrafiłam się przestawić na "dany rytm dnia" :/ potem pracowałam tydzień na tydzień (na rano i popołudnie) to już było lepiej :) do tego się przyzwyczaiłam :) a teraz mam i dniówki i nocki i to jak dla mnie jest rewelacyjne :D nie wiem tylko jak ten system sprawdzi się przy małym dziecku... zobaczymy jak to będzie :)
wcześniejszą pracę miałam zmianową i w sumie wolę mieć tak jak teraz mam, bo przynajmniej jest jakiś rytm dnia, wiadomo że ciężko się wstaje ale są plusy bo kończę zawsze o 15tej:) więc mam cały dzień dla siebie

dziewczyny musimy robić szybko to spotkanie, bo znowu zgłodniałam:)
mi lepiej o tego typu jedzeniu nie mówcie, bo najchętniej to co chwilę bym w kfc siedziała :D a jeszcze ostatnio dodatkowo chodzi za mną tortilla z mcdonalda :/ zapieram się jak mogę, żeby się nie skusić, ale im bardziej walczę, tym bardziej mi się jej chce, więc chyba dzisiaj przestanę się opierać pokusie :P

olice podzwiam codzienne wstawanie o takiej porze... już abstrachując od naszego stanu obecnego... na codzień na szczęście pracuję na zmiany i to mi życie ratuje... nie potrafiłabym się przestawić na codzienne wstawanie o tak nieludzkich porach :(
hejka:)
oj devil ja to codziennie po 5tej wstaję, ale chyba do końca listopada pochodzę do pracy, a od grudnia na zwolnienie
a jeść oczywiście mi się chce, wczoraj byliśmy w kfc na kubełku, a później jeszcze słodyczami się obżerałam. ale teraz jeszcze możemy jeść, później jak będziemy karmić to trzeba będzie się ograniczać z niektórymi produktami
oj micasia TAK!!!!!! ostatnio się najeść nie mogę :/ tzn mam takie dni (rzuty), że mogłabym jeść cały dzień, a mimo to jestem jakaś niedojedzona :/

a kiedy się do szkoły zapisujesz???

kurcze... obudziłam się przed 7 jak mężuś do pracy wychodził i już zasnąć nie mogłam :/ ale spać mi się chce i to nawet bardzo :/
dokładnie zdania co do porodówek są podzielone. I myślę że tak będzie zawsze. Ja akurat zastanawiam się między zaspą a kliniczną, i chyba wyjdzie jednak zaspa, zobaczymy po szkole rodzenia do której mam zamiar się zapisać, własnie do szpitala więc też zobaczę co i jak.

Kobitki czy wy też ciągle głodne chodzicie? ja bym ciągle coś zjadła, burczy mi w brzuchu nawet po jedzeniu.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
witamy kolejną mamusię w naszym gronie :)

co do szpitali to zdania są podzielone... wiadomo - ile osób tyle opinii :)
I jeszcze pytanko: robiłyście usg 3D? Bo chciałabym zrobić, ale nie wiem czy to juz nie za poźno... i kompletnie nie wiem gdzie najlepiej. Czekam na podpowiedzi :)

Ania

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry