Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *13*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander;)

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
16.01 Kejti - córcia Julcia:)))))
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
21.01 AnDan - synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
08.02 klara - córeczka Małgosia
10.02 micasia- córeczka
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice - córeczka Marysia
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to się melduję w nowym wątku :)

No właśnie dlatego, że znamy 2 przypadki to też się decydujemy na zakup monitora. Oby nie był tylko potrzebny!

Ciekawe jak olice się czuje - mam nadzieję, że u niej wszystko ok

Mój mały sobie teraz harcuje :) A cały dzień był taki spokojny (a ja nie lubię jak jest cichutko, bo się głupia wtedy denerwuje)
my się nawet nie zastanawialiśmy nad monitorem oddechu, musze poczytać o co wg w tym chodzi i jakie są jego właściwości i funkcje.
ja dzisiaj trochę ogarnęłam pokój i już trochę więcej miejsca zrobiło się.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
generalnie tak w wielkim skrócie chodzi o to, że jak jest włączony to jak nie wyczuwa ruchu (oddechu) to zaczyna alarmować... najpierw po iluś tam sekundach daje raz znać, a jak dalej nie ma ruchu to się załącza alarm...
z tego co wiem to są różne rodzaje... w niektórych wkładasz płytki pod materacyk, w niektórych przyczepia się do spodenek jakiś klipsik... my kupiliśmy ten z płytkami :)
My też raczej kupimy ten z płytkami pod materacyk
witam dziewczyny.

My mamy właśnie ten Angelcare z płytkami pod materacyk. Uważam, że to był bardzo dobry zakup. Sprawdził się przy Tomusiu.
Włączył się nam tylko raz-i to podejżewamy, że mały podczas snu zsunął się w dół materacyka i płytki go nie czuły. Tomek spał w innym pokoju niż my, dlatego tym bardziej mogłam spać spokojnie bo wiedziałam, że w razie co "aniołek" się włączy.
Teraz siostra dostanie go w spadku :-))))
cześć dziewczyny!
u mnie trochę lepiej, tak psychicznie. najgorszy był pierwszy dzień w domu, wczoraj przyszła do mnie koleżanka, więc sobie trochę poplotkowałyśmy i jakoś minął czas. a dziś już weekend i jest mężuś:)
co 2 godziny dzwoni mi budzik, żeby wziąć lekarstwa i jakoś daję radę. byłam nawet na małym spacerze.
ciągle mówimy do Marysi, żeby siedziała w brzuszku, bo zima się zaczęła, mam nadzieję, że się posłucha rodziców:) tak to jest nie wszystko da się zaplanować.
a jak u Was? jak tam wasze brzuszki? :)
i ja się melduję w nowym wątku,

dziewczyny z problemami trzymajcie się :) będzie dobrze bo inaczej być nie może :)

u mnie skurcze na szczęście się nie powtórzyły, za to mały przestał się ruszać :( podjechałam wczoraj do położnej i posłuchałyśmy serducha - na szczęście wszystko ok. bije równo i miarowo :)

co do monitora to mamy Angelcare, kupiłam od kolesia używany i to jeszcze na dodatek amerykański więc musiałam dokupić zasilacz, ale działa świetnie i był dużo tańszy
włączył się nam dwa razy (o mało nie dostałam zawału) ale to chyba dla tego że młoda za głęboko usnęła, na szczęście udało mi się ją wybudzić i zaczęła normalnie oddychać, trochę trudno było nam go odstawić ale w końcu nie można dziecka do 18tki na monitorze trzymać ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
devil a jak tam wczoraj załatwiłaś coś w szkole rodzenia?
to może my poszukamy takiego monitora oddechu, mała będzie spała ścianę od nas, taka płytową mam nadzieję że coś uda mi się przez nią usłyszeć
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Olice super, że już troszkę lepiej u Ciebie! Cieszę się i dalej trzymam kciuki

A co do monitora to się raczej zdecydujemy na Angelcare, tylko jeszcze nie wiem czy z nianią czy bez.

Mój maluszek ostatnio spokojniejszy. Chyba ma coraz mniej miejsca na harce
CZeść Dziewczynki!
Ja dziś po zakupach:-) mam juz wszystkie ubranka!
Też się zastanawiam nad tym monitorem oddechu...
Hej :) Ja monitor kupiłam jako jedną z pierwszych rzeczy, razem z nianią, mieszkam w dużym domu i niania to mus, kupiłam angelcare w Mapu (ok. 500zł - cena allegrowa). Mam wrażenie, że dzięki monitorowi będę spała spokojnie :)
micasia babeczka powiedziała mi żeby na zwiedzanie porodówki zapisać się spokojnie na ćwiczeniach - miejsca są... spokojnie... :) a co do tych nieusprawiedliwionych to powiedziała, ze to generalnie jest tak, że jeśli zapisałaś się do szkoły, a nie chodzisz... tzn nie ma cię raz, drugi, trzeci i nie dzwonisz, nie ma z tobą kontaktu, to one po prostu nie wiedzą czy ty dalej chcesz chodzić czy nie i że po prostu wiecznie miejsc nie będą trzymać... i że po prostu może się zdarzyć, że babeczka kogoś na twoje miejsce wpisze... wiesz - jak to jest na nfz to może mają na tyle chętnych, że każde miejsce się liczy... ale powiedziała, że spokojnie :) że mam się nie stresować... ;) tylko, że lepiej jest zadzwonić przed ćwiczeniami, że coś wypadło i że nie będzie się na zajęciach...

no nad nowym monitorem to bym się pewnie zastanawiała, bo jednak 500 zł to już taka dosyć dosyć kwota... wcześniej na allegro patrzałam sobie ale stwierdziłam, że mam jeszcze czas na zakup, ale że udało się kupić od forumki to wzięłam już teraz :) (z resztą zawsze rozkładanie zakupów na raty mniej boli finansowo) ;p
devil no to super, czyli widzimy się jutro na wykładzie :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
u mojego za Gdańskiem to biało :) wszystko przysypane :) uwielbiam taką pogodę. Teraz tylko słoneczko i będzie
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
micasia dokładnie tak :D jutro się widzimy :D

a co do zimy to już chyba uderzyła na dobre :) bo w gdańsku też biało :) ulice co prawda rozjeżdżone, ale cała reszta to (przynajmniej) u nas biała :)
dokładnie, nie ma co kupować wszystkiego na raz chyba że ktoś ma odłożone jakieś 2-3 tysiące :)

i tak mi teraz przyszło na myśl jak przeglądam ciuszki po Milce, nie kupujcie za dużo ubranek, większość z tych co mam Milka miała na sobie raz albo wcale, w razie potrzeby zawsze można przecież dokupić a ze sprzedażą też nie jest łatwo, bo wiadomo że nie wszyscy muszą podzielać nasz gust

u mnie biało wszędzie, napadało spokojnie z 5 cm śniegu
zaraz się zbieram i idę pokazać Miśce śnieg, bo to jej pierwszy zaobserwowany świadomie :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
kurcze a ja już zdecydowałam że nie będę kupować monitora oddechu, ale po przeczytaniu Waszych postów znów mi wróciło...

co do ciuszków to ile tak naprawdę jest potrzebnych badziaków i pajacy? ile sztuk dziennie sie używa?

na dąbrowie też biało i pięknie. Byłam na długim spacerze - nic tylko hasać :)
dziewczyny...jak mi się dzisiaj nic nie chce. W domu nic nie tknęłam, najchętniej zawinęłabym się w kocyk i przeleżała cały dzień.
A czeka nas dzisiaj wizyta u teściowej bo ma imieniny..jak mi się nie chce :-\
Jeszcze opryszczka mi wywaliła na pół wargi :-((((( Jak ja nie cierpię tego dziadostwa

Trzydzsiestka: ciężko powiedziec. Ja mam dosłownie kilka rzeczy na 56 (bodziaków, pajacy i kaftaników) a resztę na 62 (może po 15szt wszystkiego-ale to dlatego, że niektóre ciuszki mam jeszcze po Tomku). Dzieci naprawdę szybko rosną.
Poza tym wszystko zależy jak dziecię będzie wyglądało po kupkach. Pamiętam, że były takie dni, że z każdym zrobieniem kupki młodego potrafiłam go przebierać bo się tak zapaskudził..a czasami nie było takiej potrzeby.

Olice, Salambo: fajnie dziewczyny, że czujecie się lepiej i skurcze minęły. Dbajcie o siebie i mówcie szkrabom, żeby siedziały ile się da

Miłej niedzieli
Zmieniem imię mojej córci. I proponuję, żebyśmy wpisywały gdzie która rodzi dla ułatwienia :-))))

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander / Kliniczna

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
16.01 Kejti - córcia Julcia:)))))
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
21.01 AnDan - synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Sylwia / Zaspa
08.02 tina85 - córeczka
08.02 klara - córeczka Małgosia
10.02 micasia- córeczka / Zaspa
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek / Zaspa
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice - córeczka Marysia
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry