Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *13*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander;)

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
16.01 Kejti - córcia Julcia:)))))
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
21.01 AnDan - synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
08.02 klara - córeczka Małgosia
10.02 micasia- córeczka
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice - córeczka Marysia
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hello dziewczyny
Zrobiłam nowy watek bo ten juz jest mega długi:
http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-i-Lutowe-mamusie-2011-14-t200848,1,130.html
no ja do akpolu wybieram się w styczniu po resztę zakupów :D chociaż nie wiem czy dobrze robię czekając na styczeń, bo nie wiem jak to z tym VATem będzie :/ jak bardzo to się na cenach odbije :/
bardzo różne kocyki i staniki są w akpolu 9hurtownia na jaśkówce) zawsze taniej i ogromny wybór. Niektóre rzeczy można też zamówić on line. podobnie z resztą jest w mama i ja ale ciut drożej.
a co do kocyków, to ostatnio na allegro widziałam kocyk, który jest mega drogi, ale fajny :D
http://allegro.pl/kocyk-z-danymi-dziecka-prezent-na-chrzest-kurie-i1335732549.html
kurcze aż się boję pokazać go mężusiowi, bo znając go oszaleje na jego punkcie i go zamówi (nawet bez mojej wiedzy a tym bardziej zgody) ;p ale kurcze prawie 150 zł za średniej wielkości kocyk (100x75) to dużo :/ ale podejrzewam że mój mężuś by patrzał innymi kategoriami... ;p typu: "rewelacyjna pamiątka na wieeeeele lat" :)
no witam dziołszki :)

faktycznie :) poranek (no dobra - już prawie południe) piękny (e) :) aż chce się z domku wyjść... na jakiś spacerek... tylko kurcze tak samej to... :( a wszyscy albo w pracy albo daleko ;(

oleńka powodzenia na usg :) czekamy na rerację :)
witam dziewuszki:))

Jeżeli chodzi o koszule to napewno conajmniej 2 trzeba mieć. Moja koszula po porodzie wyglądala jakbym wyszła od rzeźnika, siostra przywoziła mi koszulę...
Potwierdzam ze stanik powinien być bez fiszbin bo uciska kanaliki, tak mi mówiła położna na SR... ja tam wysyłałam męża po stanik miałam jeden więc wiedział już jaki kupić (ja miałam z Canpolu, bawełniane bardzo wygodne - polecam) http://allegro.pl/canpol-biustonosz-do-karmienia-klasyczny-75c-i1324835456.html

a koszule sobie zamówiłam dwie takie: http://allegro.pl/dyskretna-tunika-do-karmienia-muzzy-7-kolorow-r-m-i1349613521.html
a co do pokrowców na przewijak - to jak najbardziej potrzebne, pileucha często się zsuwa, a ja najczęsciej kładę pokrowiec i na niego pieluchę wtedy jest idealnie:)))

dobra śmigam do kumpeli na kawusię a potem na usg zobaczyć mojego bąbla...
Dzien dobry dziewczyny!

Piękny poranek dzisiaj :)

dorotii - jeżeli chodzi o stanik, to dobrze mieć na początek ten bez fiszbin, bo jak dostaniesz nawal pokarmu, to się fajnie rozciągnie no i nic nie bedzie Cię ugniatać, bo każde dotknięcie piersi będzie bolesne.
a z koszulą do szpitala, to ja mam dwie, ktore juz sie troche wysłużyły, wiec jedna z nich na pewno pojdzie na porodówkę, a druga z guziczkami to do karmienia no i dokupilam jeszcze dwie na w razie czego.

magiczna - ja kupilam jeden taki ladny na allegro z mikrofibry
http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-76x102-mikrofibra-pupil-i1303491231.html
a drugi w Ikei za 9,90zł taki biały z frędzlami, jest dość duży dla dzieciaczka, ale jak się go złoży, to bedzie podwójnie cieplutki :)

jejku dziewczyny, te Wasze pociechy to w porównaniu do mojej to już takie spore. moja mała 2 tygodnie temu miala 1,5kg. zobaczymy w poniedziałek, bo mam kolejną wizytę.
Czesc Dziewczyny.
Ja już też na zwolnieniu. Malutki waży ok.2200, myślałam że dużo ale po Waszych wpisach to tak chyba normalnie. Ginka powiedziała, że według usg nawet 11 stycznia wchodzi w gre.... o rany... ale raczej trzymać się terminu z miesiączki czyli ok. 3 lutego.
Większość rzeczy pokupowanych, szukam tylko jakiegoś fajnego kocyka a wszędzie tylko te akrylowe (czy jakoś tak) albo takie cieniutkie.
też mi się wydawało, że sporo, ale jak jeszcze u lekarza się zdziwiłam i powiedziałam, że to chyba bardzo dużo, lekarz wówczas powiedział, że przeciętnie. A mi i tak się wydaje to strasznie dużo :) No ale zobaczymy jak się urodzi ...
dorotiii na jedną to bym nie liczyła w ogóle, bo przecież przez cały czas krwawisz, więc zapewne zdarzy się niejednokrotnie, ze coś tam przecieknie :/ także nawet na zmianę żeby chociaż jedną mieć... czyli dwie już napewno... do tego babeczka z zaspy powiedziała nam, że do porodu też trzeba mieć swoją, także to już byłaby trzecia... nie wiem jak to wygląda w innych szpitalach... no ale myślę, że dwie to nawet dla własnego spokoju ducha, żeby mieć na "w razie w"...

kurcze to ten twój maluszek sporo przybrał przez tamte 2 tyg... prawie pół kg :D no nieźle nieźle :)
no a dziewczyny jak to jest z tymi stanikami bo słyszałam że ponoć nie mogą mieć żadnych fiszbin? tak jest? bo ja jeszcze nie kupiłam ale się rozglądałam i widziałam i takie bez fiszbin ale również takie prawie normalne z fiszbinkami i tak się zastanawiam jak to jest.

i mam pytanie odnośnie koszuli do karmienia bo na wszystkich listach z rzeczami które trzeba wziąć do szpitala wymieniają 3 takie piżamki! czy aż tyle trzeba ich mieć? czy wystarczy jak kupię sobie jedną ewentualnie dwie?
5 tygodni temu 1800 g a 3 tygodnie temu 2240 g mam tylko nadzieję, że już za dużo nie przybierze :)
hehe no to ładnie :) ciekawe ile nasze brzdące będą miały w 35 tyg... :) a pamiętasz wymiar swojego maleństwa z okolicy 30 tyg???

a właśnie :) zapomniałam wam napisać, że odebrałam dzisiaj wyniki wątrobowe (nawet nie pamiętam czy wam pisałam, że idę je zrobić) :/ w każdym bądź razie wszystkie są w przedziale wartości referencyjnych, więc myślę, że wszystko jest oka i ze doktorek będzie zadowolony :)
cześć dziewczyny,
no ja jestem dziś po wizycie kontrolnej - Mały przekroczył 3 kg :) - aż strach się bać
monmie o chodzeniu na czworakach nie słyszałam ;p ale na dobrą sprawę dzieciaczek ma jeszcze dużo czasu na przekręcenie się ;) (jeśli chodzi ci o siebie) :)
hehe emi wszystkie rady dobrze widziane :D także spokojna twoja :)

mami ja szczerze mówiąc nie orientowałam się nawet w cenach takich pokrowców na przewijaki, ale generalnie wydaje mi się to konieczne... moja mama kiedyś dla mojej siostry zrobiła takie pokrowce z ręcznika (wszyła gumkę i był jak znalazł) więc zamierzam je wykorzystać :) a w najgorszym wypadku dokupię :) z resztą to jest wygoda przy przewijaniu :) jak się zsiusia, to wchłania się bezpośrednio w ręcznik i nie masz zabawy z wycieraniem na szybkiego, żeby się ciuszki nie pobrudziły ;p a tak to ściągasz ten pokrowiec i wrzucasz do pralki a tu zakładasz drugi :) także ja jestem jak najbardziej ZA :D
Dzięki emi za rady, właśnie nie wiedziałam, czy pieluszka będzie wystarczająco dobra, czy może lepiej ten pokrowiec kupić. Kupię sobie 2 sztuki, bo by prać na zmianę.
A karuzeli i tych innych bajerów też póki co nie kupuję. Może córcia dostanie w prezencie, a jak nie, to kupię jej, gdy będzie się takimi rzeczami interesowała :)
Monmie - tak też słyszałam, nawet chyba gdzieś czytałam o tym na necie (nie wiem, czy to było tu na forum, czy gdzieś indziej), ale zapytałabym jeszcze lekarki na najbliższej wizycie.
Witam

Mam pytanie dziewczyny co mozna zrobic ze zeby dziecko sie przekrecilo glowka w dol.Slyszalam ze chodzenie na czworaka pomaga?
Emi bardzo dobrze, że się "wtrącasz". Każda rada jest dobra

Asiuniab73 dzięki za radę, na pewno zadzwonimy dzień wcześniej, żeby się upewnić czy spotkanie się odbędzie
wlasnie jak pieluche sie podlozy to bedzie sie zsuwac i nie bedzie lezec tak jak by sie chcialo. trzeba sie tak zorganizowac by wszystko szybko sprawnie i bezstresowo szlo ;)
a stanik zawsze mozna zmierzyc ;) lub wziasc jeden rozmiar wiekszy niz dotychczas ;) bynajmiej jak tak zrobilam i bylo dobrze.
ja bym na potem zostawila karuzelke, bo dzidzia na poczatku nie bedzie nia zainteresowana, a Ciebie bedzie tylko draznic przy wyjmowaniu malucha.
przepraszam, ze sie tak troche wtracilam ;) wiecej nie bede ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry