Widok
Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *5*
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979
***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka
***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
30.12 Ania 1979
***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka
***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
Żeby tradycji stało się za dość :-))) kolejny wątek w moim wykonaniu
Ja póki nie poznam płci, również nic nie kupię. Jeżeli będzie kolejny facet ograniczę się na pewno do minimum (i wózek nawet chyba zostawie ten sam bo jest w bdb stanie).
Jeżeli będzie dziewucha no to zmienia postać rzeczy. Wtedy na bank pokupuje śliczne, dziewczęce ciuszki i inne pierdołki dla małej księżniczki:-)))) Ale i tak poczkam do 7 miesiąca.
Planować sobie można zawsze...a czas realizacjitych to druga sprawa :-)
Ja póki nie poznam płci, również nic nie kupię. Jeżeli będzie kolejny facet ograniczę się na pewno do minimum (i wózek nawet chyba zostawie ten sam bo jest w bdb stanie).
Jeżeli będzie dziewucha no to zmienia postać rzeczy. Wtedy na bank pokupuje śliczne, dziewczęce ciuszki i inne pierdołki dla małej księżniczki:-)))) Ale i tak poczkam do 7 miesiąca.
Planować sobie można zawsze...a czas realizacjitych to druga sprawa :-)
cześć mamuśki
widzę nowa część naszej sagi:)))
Zajęło mi troszkę czytanie tego co nadziergałyście:)
Wczoraj miałam usg w luxMedzie; niestety musiałam pojechac sama mąż mił ważne spotkanie w robocie... Ale chyba wszystko w porządku... Piszę chyba bo...
Słuchajcie normalnie na wizyty chodzę do dr. Papińskiej Stachowiak, teraz jest na urlopie, a usg musiałam wykonać w tym tygodniu wg zaleceń. Zapisałam się do dr Szymuli. Na wejściu zapytał mnie -
"usg z wizytą czy tylko usg"
więc powiedziałam że "tylko usg".
To zrobił mi usg i... koniec. Więc pytam go
"rozumiem że wszystko w porządku?" a on na to - "tak"
pytam -" to chyba jeszcze za wcześnie żeby poznać płeć?"
on na to - "tak"
Dał mi zdjęcia, opis i wychodzi na to że dopiero jak pójdę na wizytę do swojej dr to dowiem się wszystkiego...
to już za tydzień.
Nie martwię się bo chyba jakby było coś nie tak to by chyba coś powiedział no nie?
widzę nowa część naszej sagi:)))
Zajęło mi troszkę czytanie tego co nadziergałyście:)
Wczoraj miałam usg w luxMedzie; niestety musiałam pojechac sama mąż mił ważne spotkanie w robocie... Ale chyba wszystko w porządku... Piszę chyba bo...
Słuchajcie normalnie na wizyty chodzę do dr. Papińskiej Stachowiak, teraz jest na urlopie, a usg musiałam wykonać w tym tygodniu wg zaleceń. Zapisałam się do dr Szymuli. Na wejściu zapytał mnie -
"usg z wizytą czy tylko usg"
więc powiedziałam że "tylko usg".
To zrobił mi usg i... koniec. Więc pytam go
"rozumiem że wszystko w porządku?" a on na to - "tak"
pytam -" to chyba jeszcze za wcześnie żeby poznać płeć?"
on na to - "tak"
Dał mi zdjęcia, opis i wychodzi na to że dopiero jak pójdę na wizytę do swojej dr to dowiem się wszystkiego...
to już za tydzień.
Nie martwię się bo chyba jakby było coś nie tak to by chyba coś powiedział no nie?
właśnie jak dostałam skierowanie na usg to powiedziała mi że musze je zrobić mdz 9 a 13 i tylko u niego był termin...więc poszłam...
ogolnie czytałam o nim że jest nie miły itd ale tego nie moge o nim powiedzieć poprostu zrobił to za co mu płacą nic ponad...
ale ok wkońcu powiedziałam mamie i siostrze czekam jeszcze żeby powiedzieć braciszkowi bo oni bardzo długo się starają. Barotwa miała teraz inseminację no i czekamy... Boże nawet nie wiecie jak bym chciała żeby wkońcu i im się udało!!!!
ogolnie czytałam o nim że jest nie miły itd ale tego nie moge o nim powiedzieć poprostu zrobił to za co mu płacą nic ponad...
ale ok wkońcu powiedziałam mamie i siostrze czekam jeszcze żeby powiedzieć braciszkowi bo oni bardzo długo się starają. Barotwa miała teraz inseminację no i czekamy... Boże nawet nie wiecie jak bym chciała żeby wkońcu i im się udało!!!!
aj wiesz co czasem wkurzam się na ten lux med
Olek dostał skierowanie na usg brzuszka w regulaminie jest że na wizytę czeka się max tydzień czy coś takiego. Ja rejestrując go w czerwcu zostałam zapisana na lipiec. Dopiero jak narobiłam tam rabanu to okazało się że za dwa dni mogę podjechać do gdyni. Bo w gdańsku lekarze są na urlopie i dopiero za miesiąc jakiś lekarz będzie w placówce... złatwili mi w gdyni że babeczka specjalnie przyjechała na to badanie.
tak samo wczoraj jak powiedziałam mężowi o badaniu to noramlnie myśłałam ze się tam przejedzie! a PApińska też mogła mi na wizycie powiedzieć że jej nie będzie w tych dniach, i że np mogę przyjśc 16 te 3 dni chyba by niezrobiły takiej różnicy bo jeszcze będę w 13 tyg.
Olek dostał skierowanie na usg brzuszka w regulaminie jest że na wizytę czeka się max tydzień czy coś takiego. Ja rejestrując go w czerwcu zostałam zapisana na lipiec. Dopiero jak narobiłam tam rabanu to okazało się że za dwa dni mogę podjechać do gdyni. Bo w gdańsku lekarze są na urlopie i dopiero za miesiąc jakiś lekarz będzie w placówce... złatwili mi w gdyni że babeczka specjalnie przyjechała na to badanie.
tak samo wczoraj jak powiedziałam mężowi o badaniu to noramlnie myśłałam ze się tam przejedzie! a PApińska też mogła mi na wizycie powiedzieć że jej nie będzie w tych dniach, i że np mogę przyjśc 16 te 3 dni chyba by niezrobiły takiej różnicy bo jeszcze będę w 13 tyg.
No, oczywiście, oto mi chodziło.
Mi Wojtkiewicz zawsze mówi, czy akurat może jej nie być, że gdzieś wyjeżdza itd.
OLu, wiesz, ja często jak wizyta jest oddalona, dzwonię bezpośrednio do Lux we Wrzeszczu, a nie na infolinię, bo tam sajgonka!
Oprócz tego, zawsze mów, że sprawa pilna, oni mają awaryjne terminy.
Mnie wkurza fakt, że wizyta to jedno - usg druga para kaloszy.
Teraz się skumałam i od razu mówię, że chcę wizytę + konsultacje o jednej godzinie.
Mi Wojtkiewicz zawsze mówi, czy akurat może jej nie być, że gdzieś wyjeżdza itd.
OLu, wiesz, ja często jak wizyta jest oddalona, dzwonię bezpośrednio do Lux we Wrzeszczu, a nie na infolinię, bo tam sajgonka!
Oprócz tego, zawsze mów, że sprawa pilna, oni mają awaryjne terminy.
Mnie wkurza fakt, że wizyta to jedno - usg druga para kaloszy.
Teraz się skumałam i od razu mówię, że chcę wizytę + konsultacje o jednej godzinie.
no własnie to jest głupota teraz już też będę mądrzejsza o to doświadczenie. Alepowiem ci że jak się dowiedziałam - na podstawie testu o ciąży- od razu zadzwoniłam żeby się umówić do Papińskiej to był dokładnie 11 czerca to pierwsza wizyta jaką udało mi się zaklepać to 19.08 potem po "rozmowie" z Tobą na foru stwierdziłam że umówię się do Wojtkiewicz a na infolinii mi powioedzieli że mają ne następny dzień wolny termin do papińskiej jakbym chciała więc od razu powiedziałam że będę. A luxie chyba też jest tylko 3 usg? za pozostałe się płaci? czy jak to jest?
witajcie!
ja zaczynam się rozglądać powoli za szkołą rodzenia ale widzę że może być z tym kłopot.
zależy mi na Rumi, Gdyni albo Wejherowie ale wszędzie w okolicy zajęcia na 17:00-17:30, co dla nas za wcześnie niestety, a sama chodzić nie chcę bo to bardziej dla mojego męża.
może wiecie gdzie są zajęcia późnymi popołudniami albo najlepiej w weekendy?
ja mam wizytę za tydzień u ginki i liczę że zrobi mi usg i może Ludek się pokaże :-)
miłego dnia
ja zaczynam się rozglądać powoli za szkołą rodzenia ale widzę że może być z tym kłopot.
zależy mi na Rumi, Gdyni albo Wejherowie ale wszędzie w okolicy zajęcia na 17:00-17:30, co dla nas za wcześnie niestety, a sama chodzić nie chcę bo to bardziej dla mojego męża.
może wiecie gdzie są zajęcia późnymi popołudniami albo najlepiej w weekendy?
ja mam wizytę za tydzień u ginki i liczę że zrobi mi usg i może Ludek się pokaże :-)
miłego dnia