Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żeby tradycji stało się za dość :-))) kolejny wątek w moim wykonaniu

Ja póki nie poznam płci, również nic nie kupię. Jeżeli będzie kolejny facet ograniczę się na pewno do minimum (i wózek nawet chyba zostawie ten sam bo jest w bdb stanie).
Jeżeli będzie dziewucha no to zmienia postać rzeczy. Wtedy na bank pokupuje śliczne, dziewczęce ciuszki i inne pierdołki dla małej księżniczki:-)))) Ale i tak poczkam do 7 miesiąca.
Planować sobie można zawsze...a czas realizacjitych to druga sprawa :-)
Witajcie:L)

Ja na "krzywym kole":)- mamy gościz Czech i do tego z dziećmi...więć ledwo na zakręcie wyrabiam:)

Jenki, jak można mieć 3 dzieci - podziwiam, nasz Jan i ich dwojka- koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A jak kobiety mają po 5,6,czy 7 dzieci???!!!!!!!!- szacun!

miłego dnia!
Hej:-)

Dziewczynki, a w którym miesiącu już można stwierdzić płeć?
cześć mamuśki
widzę nowa część naszej sagi:)))
Zajęło mi troszkę czytanie tego co nadziergałyście:)

Wczoraj miałam usg w luxMedzie; niestety musiałam pojechac sama mąż mił ważne spotkanie w robocie... Ale chyba wszystko w porządku... Piszę chyba bo...
Słuchajcie normalnie na wizyty chodzę do dr. Papińskiej Stachowiak, teraz jest na urlopie, a usg musiałam wykonać w tym tygodniu wg zaleceń. Zapisałam się do dr Szymuli. Na wejściu zapytał mnie -
"usg z wizytą czy tylko usg"
więc powiedziałam że "tylko usg".
To zrobił mi usg i... koniec. Więc pytam go
"rozumiem że wszystko w porządku?" a on na to - "tak"
pytam -" to chyba jeszcze za wcześnie żeby poznać płeć?"
on na to - "tak"
Dał mi zdjęcia, opis i wychodzi na to że dopiero jak pójdę na wizytę do swojej dr to dowiem się wszystkiego...
to już za tydzień.
Nie martwię się bo chyba jakby było coś nie tak to by chyba coś powiedział no nie?

image
Dr zymula nie jest chyba najlepszym lekarze. Słyszałam o nim dużo negatywnych opinii. Najlepiej do swojego się zapisywać:-) Mąż też mnie zapisała do jakiegoś innego, ale ja zmieniłam termin i idę do mojej:-)

Ale jak by było coś nie tak to raczej by powiedział.
właśnie jak dostałam skierowanie na usg to powiedziała mi że musze je zrobić mdz 9 a 13 i tylko u niego był termin...więc poszłam...
ogolnie czytałam o nim że jest nie miły itd ale tego nie moge o nim powiedzieć poprostu zrobił to za co mu płacą nic ponad...
ale ok wkońcu powiedziałam mamie i siostrze czekam jeszcze żeby powiedzieć braciszkowi bo oni bardzo długo się starają. Barotwa miała teraz inseminację no i czekamy... Boże nawet nie wiecie jak bym chciała żeby wkońcu i im się udało!!!!

image
witam i ja w nowym wątku :-)

Ania ja też nie wiem jak można mieć troje dzieci :-D
moja siostra ma czwórkę i jakoś sobie radzi ale ona ma rozstrzał wiekowy bo córka 12l, syn 9l, córka 1,5 roku i syn 3 miesięczny, ja ją podziwiam!
Kosmisia - płeć to zależy od aparatury no i dzidzi bo na dobrym sprzęcie możesz już w okolicy 15-16 tyg chybaże maluszek nie chce współpracować... także troszkę cierpliwości tylko tyle nam zostało:)))

image
Kosmisia ja pierwszego syna zobaczyłam w 15 tc, córkę w 21 tc a teraz syna w 13 tc, chłopca łatwiej wypatrzeć i szybciej a moi dodatkowo pięknie rozkładali do badania nogi :-D
Szymula słyszałam, że jest do "d".
Nic nie tłumaczy, olewa szczególy, jest niedokładny, ale to opinie koleżanek moich.

Ale dlaczego nie powidaomili Cie, że Stachowiak nie ma??!!!Powinni sami przerejestrować Cię do niej, do tego lekarza, którego wybrałaś.

Ja w piątek mykam na usg, na 12 mam:)
aj wiesz co czasem wkurzam się na ten lux med
Olek dostał skierowanie na usg brzuszka w regulaminie jest że na wizytę czeka się max tydzień czy coś takiego. Ja rejestrując go w czerwcu zostałam zapisana na lipiec. Dopiero jak narobiłam tam rabanu to okazało się że za dwa dni mogę podjechać do gdyni. Bo w gdańsku lekarze są na urlopie i dopiero za miesiąc jakiś lekarz będzie w placówce... złatwili mi w gdyni że babeczka specjalnie przyjechała na to badanie.
tak samo wczoraj jak powiedziałam mężowi o badaniu to noramlnie myśłałam ze się tam przejedzie! a PApińska też mogła mi na wizycie powiedzieć że jej nie będzie w tych dniach, i że np mogę przyjśc 16 te 3 dni chyba by niezrobiły takiej różnicy bo jeszcze będę w 13 tyg.

image
No, oczywiście, oto mi chodziło.

Mi Wojtkiewicz zawsze mówi, czy akurat może jej nie być, że gdzieś wyjeżdza itd.

OLu, wiesz, ja często jak wizyta jest oddalona, dzwonię bezpośrednio do Lux we Wrzeszczu, a nie na infolinię, bo tam sajgonka!
Oprócz tego, zawsze mów, że sprawa pilna, oni mają awaryjne terminy.

Mnie wkurza fakt, że wizyta to jedno - usg druga para kaloszy.
Teraz się skumałam i od razu mówię, że chcę wizytę + konsultacje o jednej godzinie.
no własnie to jest głupota teraz już też będę mądrzejsza o to doświadczenie. Alepowiem ci że jak się dowiedziałam - na podstawie testu o ciąży- od razu zadzwoniłam żeby się umówić do Papińskiej to był dokładnie 11 czerca to pierwsza wizyta jaką udało mi się zaklepać to 19.08 potem po "rozmowie" z Tobą na foru stwierdziłam że umówię się do Wojtkiewicz a na infolinii mi powioedzieli że mają ne następny dzień wolny termin do papińskiej jakbym chciała więc od razu powiedziałam że będę. A luxie chyba też jest tylko 3 usg? za pozostałe się płaci? czy jak to jest?

image
witajcie!
ja zaczynam się rozglądać powoli za szkołą rodzenia ale widzę że może być z tym kłopot.
zależy mi na Rumi, Gdyni albo Wejherowie ale wszędzie w okolicy zajęcia na 17:00-17:30, co dla nas za wcześnie niestety, a sama chodzić nie chcę bo to bardziej dla mojego męża.
może wiecie gdzie są zajęcia późnymi popołudniami albo najlepiej w weekendy?
ja mam wizytę za tydzień u ginki i liczę że zrobi mi usg i może Ludek się pokaże :-)
miłego dnia
heh... a ja przespałam 5 wątek i się zastanawiam czemu wszyscy millczą :p ehhh... nie dość że dziury w pamięci to jeszcze w logicznym myśleniu :p
olenko dowiedziałaś się 11 czerwca o ciąży??? hehe ja też :) 9 już miałam nadzieję, a potwierdziło się 11 :D a 12 już u lekarza byłam i mi potwierdził :)
widzisz devil dużo nas łączy tak jak sobie czytam jak opowiadasz o wizytach i o zachowaniu męża to jak bym widziała mnie i mojego męza przy pierwszej ciąży:)
musimy się spotkac kiedyś - napewno na porodówce haha:)))
image
hehe no widzisz :) to milutko :) na porodówce? hmmm... wogóle nie widzę innego rozwiązania :) a spróbuj tylko terminu nie dotrzymać... ;p
spoko zacikam nogi ale jak nie da rady siadam na forum i pisze a Ty pakuj się i do szpital po drodze maleństwu wyjaśnisz dlaczego ma już wychodzić.
Mama mnie troszkę pocieszyła mówiła że drugie dziecko urodziła szybko aż się zdziwiła... mam nadzieję że ja też tak ekspresem to zrobie:)))
image
Z tego cow idzę- owszem, 3 lub 4 usg w Luxmedzie.
Mi to w sumie nie przeszkada, najwyżej jak będę czuła, że jeszcze mi potrzebne usg , to pójdę gdzies prywatnie.

W piątek idę na NFZ, a do Lux'a 19.stego, więc dwa pod rząd:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry