Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *8*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka-synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
21.01 bronka81
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
05.02 rurka102
06.02 Magamelka
08.02 gosiar - córeczka Weronika
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83 - synuś
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nowy wątek kochane

http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-i-Lutowe-Mamusie-2011-9-t183730,1,16.html
a ja wczoraj myślałam że zwariuję, cały czas nie czuję ruchów dziecka, ginekolog znalazł kręgosłup i potem nie mógł znaleźć serduszka, dopiero po jakimś czasie udało się namierzyć i biło na szczęście, ale co ja już przez te sekundy przechodziłam to se potraficie wyobrazić. Czy wasze USG też są takie niewyraźne? Ja nie widziałam ani rączek ani nic tylko kręgosłup :( zastanawiam się nad jakimś innym lekarzem żeby chociaż to połówkowe jakoś sprawdzić czy wszystko ok. Nie wiem co robić czy sama już zaczynam panikować czy to normalne. :(
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
no u mnie w rodzinie cukrzyca jest na każdym kroku i lekarz wiedząc o tym nie kazał mi przyspieszyć obciążenia glukozą...
kazał mi jedynie poobserwować cukier glukometrem przez 3 dni i wtedy będziemy wiedzieć co i jak...
także ja też chyba nie robiłabym wcześniej, bo z jakiegoś powodu robie się dopiero po 26 tyg... chociaż z drugiej strony skoro lekarz zaleca...
i bądź tu kurna człowieku mądry :/ każdy mówi ci inaczej a ty się zastanawiaj która wersja jest tą poprawną :/
inny dopuszczalny termin to tylko jesli badanie glukozy na czczo bylo za wysokie ( i to nei ten standardowy tets glukozy w ciazy tylko troche inne) Takze spokojnie 24- 28 tydzien i nei robic wczesniej
test robi sie 24- 28 tydzien
Dorotii- generalnie robi sie tak, jak pisałam, w tych tygodniach.
Gdzieś kiedyś słyszałam ze w awaryjnych przypadkach - cukrzyca w rodzinie, otyłośc itd- lekarze zalecaja glukoze kiedys tam wcześniej.

Ale nikt nigdy jeszcze wśród znajomych moich nie robił i nie rozmawiałam z nikim , kto by robił w 22-24 tygodniu.//

Podpytaj jeszcze lekarki.
A do kogo Ty chodzisz w Luxie?
witam! ja robiłam test glukozy tuż po wykryciu ze jestem w ciąży, czasem zachodzi taka potrzeba aby lekarz zlecił badanie teraz dopiero za jakieś 3 tyg będę powtarzać ...
to co Ania myslisz nie robić teraz tej glukozy? a lekarz z Luxmedu kazał mi to zrobić
heh aniu... powiem ci że generalnie słodkie to luuuubię i to bardzo... ale jakoś w ciąży mnie kompletnie do niego nie ciągnie... czasami tylko na jakąś czekoladę mam chęć (konkretnie to na milkę) i może na bułę z nutelką :D
tak więc perspektywa picia tego cholerstwa wręcz mnie odrzuca :/ no ale mam jeszcze troszkę czasu... ;)
Dorotii- który to lekrz "mądry" daje skierowanie na glukoz w 23 tyg ciązy??!!!

Chyba cos pomylił.

Min 26 tydzień ciązy to się robi.

Niemiłe jak choleeera:(- mdło, źle, dopiero teraz po drzemeczce trochę przejrzałam na oczy i zasuwam ogarnąć domek.

Devilku- jak lubisz słodkie, to też dasz radę, wypicie tego kubka pójdzie szybko jak weźmiesz go na 2 razy:)

U nas ładnie, moje zapalenie narazie w normie, ale coś czuję, że dzisisiejsza noc może być mało ciekawa;(

A te weselicho w sobotę mamy:( jeeeny:(
no bo ja jestem w 19 tygodniu a nie jak w podpisie moim w 17 :) i mam iść do lekarza za 3 tygodnie i wtedy mam się pojawić z tym wynikiem więc w sumie wychodzi że w normalnym czasie to badanie
dorotiii to szybko masz ją zrobić... bo normalnie to się robi ok dwudziestego któregoś tyg...

chociaż ja też już mam sobie skontrolować cukier (glukometrem) przez 3 dni jakieś 6 razy dziennie ;/ czyli przed i po głównych posiłkach :/
a ja już mam skierownie i mam tą glukozę zrobić ..... :(
hej dziewczyny :)

no ja mam połówkowe też 4.10 i też się nie mogę doczekać :) wcześniej idę jeszcze na 4d i jestem meeeeeega ciekawa jak ten nasz brzdąc wygląda :) i co tam położna dojrzy ;) mam tylko nadzieję, że nie wypatrzy nic złego :)

glukoza.... bllleeeee... już na samą myśl gardło mi ściska :/
pogoda faktycznie śliczna, niestety ja przy takiej mam spadek formy.... zawsze uwielbiałam słońce, upały lato... ale w ciąży nie służy mi taka aura :) na dodatek od rana u sąsiadów remonty- pukanie, stukanie, walenie i krzyki, śmierdzi lakierem, że aż mi słabo. Ja też czekam teraz na połówkowe mam 5.10 i mam nadzieję że się w końcu dowiem jaka płeć :]
jeju jak dzisiaj przepięknie!
hej dziewczyny!
ja wczoraj byłam u lekarza i wszystkie wyniki super:) trochę się bałam, że będzie coś nie tak, bo witamin prawie w ogóle nie biorę a jakoś super zdrowo się nie odżywiam, ale na szczęście wszystko jest ok :))
oleńka ja połówkowe mam 5 października i już nie mogę się doczekać, szczególnie że mam nadzieje poznać płeć:)
wczoraj od siostry dostałam pierwszą siatę ciuchów dla dzieciaczka, na szczęście ciuchy uniwersalne więc się przydadzą, tylko że nie mam gdzie to trzymać bo dopiero w przyszłym miesiącu mamy robić szafę . U nas jeszcze sporo do zrobienia jest w mieszkanku, bo dopiero dwa miesiące temu się przeprowadziliśmy:)
Witam:)

Jestem po NAJGORSZYM, DZIADOSKIM badaniu w ciąży- glukoza!!!!!!!!!!!!

Jezu, jakie to okropne;(....nie chcę tego nigdy więcej!!!!!

Mdli mnie jeszcze teraz, szok...paskudztwo na maxa!..bbeeee

Wyniki jutro.

NOC- spałam 2 h, może..w porywach.Ból taki, że myślałam,że mnie ktoś spod materaca nożem tnie...do tego Jankowi się coś śniło i ubzdurał sobie ,że tylko mama pomoże- a ja ruszyć się nie mogłam!

Odeśpię zaraz, jak tatuś zabierze go na spacer...
cześć dziewczyny!
ja też biorę prenatal staram się codziennie ale nie zawsze mi to wychodzi. W poprzedniej ciąży brałam elevit były super, wyniki miałam świentne i dobrze się po nich czułam, teraz nie jest źle ale chyba wrócę do elevitu:)
a moje maleństwo zaczyna szaleć coraz częściej daje o sobie znać! cudowne uczucie co dziewczyny?

teraz tylko czekam na 4 pażdziernika bo mam połówkowe:)
Hejka Dziewczynki, ja wczoraj byłam na Aqua Aerobicu, w końcu się sprężyłam bo stwierdziłam że normalnie przyda mi się trochę ruchu
- przez ponad 4 miesiące miałam same wymioty, więc z racji tego raczej trudno było iść na basen-w końcu się skończyły, a przed ciążą chodziłam prawie że codziennie.
Szymek wieczorem od tego skakania w wodzie chyba był w szoku bo latał mi po całym brzuchu :DD

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry