Widok

Styczniowe i Lutowe mamusie 2011 * 12*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zrobie nowy wątek, bo tam długaśno:

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander;)

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"wrzuciłam nas" tam miało być ;p
chmurko korzystając z tego, ze rozpoczęłaś nowy temat, to przyciłam nas w nowy wątek, bo ten to już długaśny nieco się zrobił... ;)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=196674&c=1&k=16
no mój mąż to od razu, bez wahania powiedział, żeby go kupić... ja się wahałam ze względu na kasę... (jednak przy małym dziecku każda złotówka się przydaje) ale przekonał mnie, że na bezpieczeństwie małego nie ma co aż tak oszczędzać i że nigdy nie wybaczyłabym sobe sytuacji w której coś nie daj boże by się stało, a ja mając okazję kupić, nie zrobiłam tego, bo chciałałam odłożyć na co innego... :/ i miał kurcze rację :( także też przestałam się wahać... nie kupowałam nowego, bo to już bardzo duży wydatek, ale używany działający także... :)
a przyznam ci się szczerze, że jeśli miałabym w swoim otoczeniu chociaż jedno dziecko, które się nie wybudziło, to nie byłoby mowy o tym, żeby nie kupić... :(
No ja też mam taką nadzieję, ale my też kupimy, wydatek spory, ale warto dla swojego spokoju
no ja ostatnio kupiłam od jednej z forumek :) co prawda mam wielką nadzieję, że nigdy nie będzie musiał spełniać swojej roli i że kupiliśmy go czysto profilaktycznie... sporo się nad tym zastanawiałam, bo to jednak wydatek (spory lub nie - zależy jak na to spojrzeć), ale stwierdziliśmy, że będziemy nieco spokojniejsi...
Dziewczyny a co myślcie o monitorach oddechu? My się właśnie zastanawiamy i jak na razie to chyba jesteśmy za. W naszym otoczeniu niestety 2 maluszków już się nie obudziło. Ja sobie tego nie wyobrażam, nawet nie chcę myśleć o takie sytuacji.Tylko nie wiem czy takie monitory naprawdę spełniają swoją rolę. Może wiecie coś na ten temat?
heh oleńko ja smarkam krwią już od dobrego miesiąca :( kiedyś pytałam lekarza (co prawda ogólnego) to powiedział, że tak raczej nie powinno być, ale z drugiej strony rozmawiałam z niejedną ciężarną (tudzież młodą mamusią) i zdecydowana większość uskarżała się na tego typu dolegliwości i że niewiele z tym dało się zrobić...
także nie wiem co o tym myśleć, ale staram się tym nie przejmować...
Oj, nikt mnie nie zmusi, żeby dalej pracować! Myślałam, że będzie łatwiej, ale zmęczenie daje o sobie już mocno znać! Jeszcze tydzień. 3.12 mam wizytę. Trochę się stresuję jak w pracy zareagują, ale co tam, nie to jest najważniejsze.
chmurko głowa do góry obiecałas sobie i nam ze już od grudnia idziesz na L4:)))

mały lubi ruch teraz jest to przyjemne, bo jest jeszcze malutki ale za kilka tygodni te jego kopnięcia będą już sprawiać ból.

od wczoraj smarkam krwią nie wiem czy to jakieś oslabienie czy co??
hehe oleńka też cię na wspomnienia wzięło :P

micasia całkiem sympatyczna ta stronka :)

chmurka na szczęście weekend przed tobą, to troszkę wypoczniesz... a już niedługo grudzień :D
Cześć dziewczyny!

Ja to cały tydzień nie wiem jak się nazywam, zasypiałabym wszędzie, gdzie się da. Nawet nie wiecie jak się cieszę, że dziś piątek, ale jutro się wyśpię!

Ja dziś znowu byłam kłuta, mam krew B Rh-, no i trzeba sprawdzić jak tam przeciwciała
http://www.nowamatkapolka.pl/informator/?group=14 znalazłam fajną stronkę jak dal mnie oczywiście ale che się nią z wami podzielić może którejś się też przyda :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
no jasne spróbuję może na oglądanie porodówki też się załapię - powspominam hihihi
ja mam szafę i 3 komody, będzie cięzko to ogarnać.
oleńka wg mnie idź spokojnie, powiesz pani w szkole rodzenia co cię konkretnie interesuje i może nie będziesz musiała na wszystko chodzić.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
ehhh oleńka ja wczoraj miałam taki melancholijny wieczór :( na chwilę obecną mi przeszło ;) zobaczymy na jak długo :P
pamiętaj, że póki co myślimy macicą, więc mamy prawo do takich wahań ;p
a co do szkoły rodzenia, to myślę, że jeżeli czujesz, ze chcesz sobie poprzypominać to warto spróbować :) w końcu 3.12 to nie aż tak daleko :)

micasia ja mam podobny problem :( też muszę się zabrać za sprzątanie i to w szafach, więc troszkę tego będzie a straaaaaasznie mi się nie chce :P
cisza, dziewczyny już weekend czują i rzadko wchodzą na forum. ja mam dziś w planach sprzątanie ale jakoś zabrać się nie mogę.
u mnie na szczęście cisza w sprawach skurczowych.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
dziewczyny tak sobie myślałam że może też bym się przeszła do tej szkoły rodzenia, chciałbym sobie przypomnieć kilka rzeczy tzn oddychanie itd. ale nie wiem czy nie bedzie za późno bo pisałyscie że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza a wizytę mam dopiero 3.12.

coś mam taki strasznie melancholijny nastrój wręcz depresyjny, nic mi się nie chce nie wiem czy to ta pogoda??
witam dziewczyny dzisiejszego poranka :)

co tu taka cisza?? ;> kurcze już 11:02 a tu nikogo niet?? ;> aż dziwne :)
dziewczyny jak tam wasze skurcze?? uspokoiły się troszkę???
mam nadzieję :)
ja Ci powiem tak że babeczki są na tyle w porządku że zrozumieją.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry