Widok

Styczniowe mamy 2010 cz.12

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowa lista :)

Kasia31 - 28 grudnia - dziewczynka Amelka :)
Kasandra 31 grudnia dziewczynka Kasieńka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec :) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Weronka - 2 luty - dziewczynka :) - Zosia

Wpisałam siebie na grudzień i powoli muszę przywyknąć do myśli, że znam datę porodu :)

Czy któraś z Was chodzi do dr. Łukasiuk ?? Bo to ten lekarz wczoraj mnie przyjmował na IP i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej Laski

Ja tez powoli zaczynam panikować. Wciskam w siebie i w męża syropik czosnkowo - cytrynowo- miodkowy domowej roboty i jakos sie trzymamy.

Ahhh ... a kcialam juztro do kina isc :(

cześć dziewczyny ja treż gadałąm z mężem i postanowi łam unikać skupisk ludzi trzeba dmuchać na zimne szczepionki w ciązy odpadają tak mipowiedział mój ginekolog bo nigdy nie wiadomo jak ciężarna zareaguje na antyciała i może skończyć się poronieniem nie neguje tej opini nie wiem czyjest dobra czy zła po prostu przekazuje informnacje powiedzice w końcu na którą jutro to spotkanie i w którym miejscu dokładnie ja teraz muszę sie zapisać na te usg do olszewskiego żeby pożądnie dzidzie pomierzyć i chyba się umówie w tym tyg
Środa godzina 11:00 - wejście od kolejki (w środku, nie na zewnątrz :))

Spóźnialscy od godziny 11:05 szukać brzuchatych po knajpkach w GB - od parteru do góry - gdzieś będziemy :)

tak tak dokładnie jak pisze Dejwi ;)) dziewczyny do tych które piją tran, jakiej firmy pijecie? ja myślę nad Mollersem ? no i cytrynowym hihi dla zmiany smaczku
zmykam i biore sie za dalsze etapy pranka,slonko wychodzi trzeba korzystać póki jest :))))
Kitkat, ja i starsza córka łykamy tabletki Lysi, a młodszej daję właśnie Mollersa.
A co do spotkania, zazdroszczę Wam coraz bardziej... i też liczę na relację fotograficzną na kingo@wp.pl:)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
No to ja chyba też wybiorę się do apteki po jakieś zapobiegacze. Mam rutinoscorbin ale nie wiem czy mogę go brać. Wiem że w początkach ciąży jest niewskazany. Oprócz tego chyba muszę ruszy też miód, chociaż nie lubię.

Kasiu niestety nie wiem ila Mała waży bo moja P.doktor twierdzi że podawanie wagi teraz jest błędne:((( Dopiero tak za miesiąc zrobi dokałdne pomiary. Nie chciałam się z nią kłócić że każdy lekarz podaje itd.:( Mówiła tylko że patrząc po wilkości kości itp. to duża dzidzia będzie. Ale usg było niesamowite:) Mój mały słodziak:*

Kasiu dzięki za namiary na laktator od Larisy. Skontaktowałam się z nią podałą cenę i się zdecydowałam .Tylko cały czas czekam na konkretną odpowiedź bo nie wiem czy ona będzie chciała mi go wysłać bo mi cięzko będzie go odebrać osobiście.

Mam do Was małe pytanko. Czy spotlałyście się może z wysypką na brzuchu w ciąży? Bo ja dzisiaj rano zauważyłam takie małe czerwone krostki i swędzi mnie to:( Już zła jestem okropnie bo ciągle coś mnie łapie. NIe zmieniałam balsamów ani innych kosmetyków. Nowych rzeczy też nie jadłam. Normalnie jak nie urok to...

A spotkania też Wam bardzo zazdroszczę:( I też mam nadzieję że załapię się na oglądnięcie zdjęć:)
rutinoscorbin można brać a nawet trzeba wtsypke na brzuchu mogłaś dostać nie tylko od balsamów ale np owoców ostatnio czytałam ze w ostatnich miesiacach ciazy bardzo uczulaja jabłka u mnie sie sprawdziło
Który miałyście stwierdzony stopień dojrzałości łożyska podczas ostatniego USG?

Co do wysypki to nie wiem co doradzić, może faktycznie jak pisze Kasandra to od owoców - w sumie zaczął się sezon mandarynkowy:)
Mnisia super, że mogłam pomóc :)
Magda u mnie łożysko w 32TC było II stopnia.
Co do tranu, mój lekarz powiedział, że można łykać w ciąży, ale później przez 3 h nie łykać witaminek bo się nie wchłoną
witam Was w nowym wątku.

Ja dziś już bardziej do żywych wróciłam migrena minęła ale żeby nie było za różowo tak bolą mnie zęby że powietrze mi nawet przeszkadza brrr chyba już zadzwonię do dentysty i umówię się na luty bo pewnie z 10 dziur już mam!! tylko na którą godzinę się poumawiać jak ja nie wiem kiedy nasza kruszynka będzie miała pory karmienia? no cóż najwyżej odciągnę i z butli się da. A życie i tak pokaże jak to będzie :)

no już jutro spotkanie :) NIE ZAPOMNIJCIE APARATU :)
znalazłam fajny cieplutki rożek zastanawiam się czy nie kupić zwłaszcza że jako kocyk też można użyć, a ja jakoś nje mogę trafić na fajny ciepły kocyk jak Wam się podoba?
http://www.allegro.pl/item809585596.html#gallery
Styczniówko bardzo ładny ten rożek :) a jeśli chodzi o kocyki, to są bardzo ładne w Akpolu za 44zł. a te same w Smyku za 79zł ;)
Byłam w szoku jak zobaczyłam cenę w Smyku, ta sama firma, ta sama wielkość, ten sam wzór, ten sam kolor tylko cena inna :/
Macie już dziewczyny dla swoich córeczek kombinezoniki, bo znalazłam śliczny, ale ja już mam dwa więc trzeciego nie będę kupować :)
Podaję linka może któraś się zainteresuje :)

http://allegro.pl/item813650691_rozowy_z_zajaczkiem_68cm.html
Kasiu Ty masz oko na te aukcje:))
Ja też mam już dwa kombinezony awięc nie skorzystal ale rzeczywiście jest śliczny.

Co do kocyków to z takich grubszych mi się podoba z babyono ale wolałabym obejrzeć na żywo. W tym tyg.jadę do Akpolu i może tam jakiś fajny znajdę. Kasiu a jaki to kocyk taki fajny właśnie z Akpolu?

Ale zobacz sobie: http://www.allegro.pl/item812548844_kocyk_babyono_mieciutki_80_x_110cm_6_kolorow.html

Kurcze dziewczyny zadrapię się chyba na śmierć. Piję calcium i mam nadzieję że ta cholerna wysypka zniknie.
Mnisia, takie same są w Akpolu :) za 44zł :)
Jak masz blizej do Smyka podjedź tam i zobacz, ale kup w Akopu :)

Masz chyba w 3 kolorach i różne wzory ( rysunki )
Zerknęłam na firmę, nazywa się bobas biz kocyk akrylowy.
Nawet w Mama i Ja nie mają takiego wyboru kocyków co w Akoplu, przynajmniej mieli miesiąc temu
O to super, będzie taniej niż z allegro:) Dizęki!

A macie jakas taka konkretna ostateczne liste zakupow na kompie? Bo ja ciagle dopisuje, potem skreslam. Moja szwagierka to juz wogole kazala mi polowe wyrzucic i mowila ze jakbym cos potzrebowala to pozniej sie dokupi.Ale kto wie jak to potem bedzie. Wole chyba wszystko juz pokupowac. Czy Wy np. kupowalyscie z kosmetykow dla dziecka wszysto-bo na poczatku za duzo i tak podobno nie mozna uzywac.
Mnisia ja mam jakąś wyprawkę z netu ściągniętą to wyślę Tobie zaraz na @.
Z kosmetyków to ja kupiłam:
żel do mycia ciała i włosków HIPP
oliwkę
krem do buźki
mokre chusteczki
patyczki do uszu (i przemywania pępuszka)

kupiłam HIPP bo jest o 1 dnia życia, a np nivea wszędzie piszę po 1 miesiącu życia. Nie wiem czy tak jest bo badań nie robili na noworodkach? pewnie tak. Choć sporo mam używa od narodzin, ale ja sama używam HIPPa i bardzo lubię tą firmę :)

jeszcze z apteki muszę kupić spirytus, gaziki i sól fizjologiczną.

Też patrzyłam na te kocyki na allegro ale do końca wzory mi nie pasują :/

wyślijcie mi liste też na e/meila kasandra23ona7@wp.pl no iweźcie jutro listę tej wyprawki do gb to razem potworzymy
dziewczynki niestety ale nie będzie mnie na jutrzejszym spotkanku,tak więc styczniówko nie zrobię foteczki którą ci obiecałam ;( no chyba, że któraś z was dziewczynki weźmie aparacik i cyknie brzuszkową fotkę.
Życzę udanego spotkanka, tak samo fajowego jak było pierwsze no i zróbcie miejsca na Wedlowskie pyszności ! czekam na relacyjkę :)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry