Widok
Styczniowe mamy 2010 cz. 14
Kolejna część :)
Kasia31 - 28 grudnia - dziewczynka Amelka :)
Kasandra 31 grudnia dziewczynka Kasieńka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec :) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Weronka - 2 luty - dziewczynka :) - Zosia
Kaandra, ja też coś z pakowaniem mocno na bakier, ale zbieram się za to jak na razie psychicznie ;)
Tak jak Ty nie wiem co zabrać itd. choć z drugiej strony z Adą i Mikim nie było internetu i dałam rade się spakować ;) Wszystko najważniejsze miałam.
Teraz tylko przy CC to chyba wezmę jedną torbę.
Pewnie na IP przebiorę się i nie wiem gdzie pójdę ;) Czy na patologię, czy od razu na salę operacyjną... Muszę jechać na Kliniczną podpytać :)
Natomiast co do nocki, dziś spokojna, ale chodzę dość późno spać, zasnęłam około 1-szej obudziłam się o 3-ciej, później o 5 z skurczem łydki... :(
No i jak widać, 8 a ja na nogach. Daniel poszedł do pracy, a ja wyszykuję sobie i dzieci i na 12sta jadę ich zawieźć do kina, a sama wpadnę do rodziców.
Później czeka mnie pieczenie, jutro mamy gości i trzeba jakieś cista zrobić, ale to akurat lubię robić :)
Benia1974 – 10 styczeń
Kasandra- 14 styczeń
aniella - 19 styczeń
Kaandra, ja też coś z pakowaniem mocno na bakier, ale zbieram się za to jak na razie psychicznie ;)
Tak jak Ty nie wiem co zabrać itd. choć z drugiej strony z Adą i Mikim nie było internetu i dałam rade się spakować ;) Wszystko najważniejsze miałam.
Teraz tylko przy CC to chyba wezmę jedną torbę.
Pewnie na IP przebiorę się i nie wiem gdzie pójdę ;) Czy na patologię, czy od razu na salę operacyjną... Muszę jechać na Kliniczną podpytać :)
Natomiast co do nocki, dziś spokojna, ale chodzę dość późno spać, zasnęłam około 1-szej obudziłam się o 3-ciej, później o 5 z skurczem łydki... :(
No i jak widać, 8 a ja na nogach. Daniel poszedł do pracy, a ja wyszykuję sobie i dzieci i na 12sta jadę ich zawieźć do kina, a sama wpadnę do rodziców.
Później czeka mnie pieczenie, jutro mamy gości i trzeba jakieś cista zrobić, ale to akurat lubię robić :)
witam w sobotę!jak czytam te wasze posty to ogarnia mnie lęk,wy już przygotowane na wszystko ba nawet spakowane co niektóre a u mnie wszystko albo w planach albo w rozsypce totalnej...no bo tak wszystkie moje dotychczasowe zakupy i zdobycze stoją sobie w wielkich torbach w garderobie ha,ha w komodzie którą mam zmieściłam ledwo ciuszki i czekam na kredens żeby się wreszcie rozpakować...łóżeczka planuję 2 jedno dostanę od siostry w spadku i postawię je w sypialni na piętrze a 2 kupuję turystyczne i wstawię je do salonu bo muszę tam zrobić taki kącik dla malutkiej żeby mieć ją na oku ,bo praktycznie cały dzień spędzam na dole.na razie na plus mamy skończone malowanie,i tak powolutku powolutku do przodu.dobrze że mam wskazówki od was co jak ile itp więc miejmy nadzieje że zdążę do świąt ze wszystkim byle tylko wszystko było w porządku!!myślę od rana co by tu dobrego dzisiaj upichcić bo tak rozpieściłam moją rodzinkę że jakby w sobotę i niedzielę nie było nic pysznego to byłby dramat chodzą na zmiany i szukają po szafkach ha,ha,jak macie jakieś ciekawe i smaczne przepisy to piszcie,dzielcie się kobietki!!miłego dnia!
Weroniczko, witaj :)
To obie rozpuściłyśmy nasze rodzinki :) U mnie to samo, weekend obowiązkowo coś pysznego, innego :)
Dziś na obiad u nas gyros z piersi kurczaka ( pychota ) do tego fyteczki i cacyki.
Później zabieram się za cisto, ale to na jutro bo goście się zwalają.
Przepis w wątku 13stym :) Pyszne, naprawdę :)
I kopiec kreta, bo coś córka za mną łazi żebym zrobiła, ale to już taki torebkowy ;) Mało mojego udziału :)
Spakować się zdążysz, nic się nie martw :) Choć powiem Ci tak ze swojego doświadczenie. Spakuj się i kup Małej wszystko teraz, bo sama końcówka ciązy to już mega lenistwo.
Mi się już ani nie chce prasować, ani prać, ani szykować siebie, ale powoli gromadzę wszystko do spakowania :)
Dziewczyny gdzie kupowałyście podkłady poporodowe i podpaski dla słonic ;) Jeszcze tego nie mam :)
Kupiłam wczoraj podpaski z belli, ale to chyba nie to co trzeba, one będę dobre po kilku dniach jak krwawienie troszkę ustąpi.
Na myśl o tych wielkich podpaskach śmiać mi się chce, bo od przynajmniej od 8-9 lat nie używam podpasek, a tu w takie mega trzeba się zaopatrzyć :)
To obie rozpuściłyśmy nasze rodzinki :) U mnie to samo, weekend obowiązkowo coś pysznego, innego :)
Dziś na obiad u nas gyros z piersi kurczaka ( pychota ) do tego fyteczki i cacyki.
Później zabieram się za cisto, ale to na jutro bo goście się zwalają.
Przepis w wątku 13stym :) Pyszne, naprawdę :)
I kopiec kreta, bo coś córka za mną łazi żebym zrobiła, ale to już taki torebkowy ;) Mało mojego udziału :)
Spakować się zdążysz, nic się nie martw :) Choć powiem Ci tak ze swojego doświadczenie. Spakuj się i kup Małej wszystko teraz, bo sama końcówka ciązy to już mega lenistwo.
Mi się już ani nie chce prasować, ani prać, ani szykować siebie, ale powoli gromadzę wszystko do spakowania :)
Dziewczyny gdzie kupowałyście podkłady poporodowe i podpaski dla słonic ;) Jeszcze tego nie mam :)
Kupiłam wczoraj podpaski z belli, ale to chyba nie to co trzeba, one będę dobre po kilku dniach jak krwawienie troszkę ustąpi.
Na myśl o tych wielkich podpaskach śmiać mi się chce, bo od przynajmniej od 8-9 lat nie używam podpasek, a tu w takie mega trzeba się zaopatrzyć :)
Kasiu u mnie sałatka z gyros z filetem z kurczaka jest co 2 tyg a wcześniej bywała nawet co tydz ja już na nią patrzec nie mogę a oni dalej nie mają dosyć wiec robie ja już automatycznie w 3 misach a sama jem co innego ha,ha ja mam jakiś wstręt do mięsiwa w ciąży po każdym w kazdej postaci mam mega zgagę,natomiast zajadam się warzywkami ,owocami i nabiałem a ciasta lubię robić i sprawiać przyjemność rodzince i gościom a sama często nawet nie próbuję taki ze mnie przypadek tylko chodze i pytam CZY DOBRE??? a mój mąż na to zawsze:ZJE SIĘ ha,haz tym KOPCEM KRETA to dobry pomysł,chyba skorzystam zaraz biorę się za listę zakupów dla męża pozdrawiam!
Witam się części 14:)) Za momęcik musze odszukać jeszcze 13,żeby doczytać co przegapiłam.
Kasi,ja podkłady zamawiałam na allegro,razem z majtkami,laktatorem i kilkoma innymi gadzetami:)
Jacek pojechał do pracy,a ja jestem totalnie wypluta.Zjadłam śniadanko i mały znowu czkawki dostał.Ostatnio coraz częściej mu się to zdarza.Do tej pory było raz dziennie,a wczoraj to nawet 4 razy.Swoją drogą nie lubie tego uczucia....
Kasi,ja podkłady zamawiałam na allegro,razem z majtkami,laktatorem i kilkoma innymi gadzetami:)
Jacek pojechał do pracy,a ja jestem totalnie wypluta.Zjadłam śniadanko i mały znowu czkawki dostał.Ostatnio coraz częściej mu się to zdarza.Do tej pory było raz dziennie,a wczoraj to nawet 4 razy.Swoją drogą nie lubie tego uczucia....
Zapomniałam wam się jeszcze pochwalić że termin ślubu mamy na 27 lutego przyszłego roku.Powinnam się wyrobić ze wszystkim po porodzie do tego czasu.Tylko gnębi mnie jedno:jak się ubrać?To tylko ślub cywilny i nie chciała bym na jeden raz wydać nie wiadomo ile kasy.Sama nie wiem....
A Styczniówka co tak zamilkła?od dłuzszego czasu milczy.Troszkę to martwiące.
To jak dziewczyny,która w czwartek wybiera się do Wojewódzkiego?
A Styczniówka co tak zamilkła?od dłuzszego czasu milczy.Troszkę to martwiące.
To jak dziewczyny,która w czwartek wybiera się do Wojewódzkiego?
witanko w słoneczną sobotkę :))
Kasiu co do zakupków tych akcesorii dla mamusiek i nie tylko to ja kupowałam u tego allegrowicza
http://www.allegro.pl/item815755304_podklady_poporodowe_absorgyn_najtaniej.html
to dobrze zaopatrzony sklepik i oprócz podkładów dla siebie kupiłam,podkłady na łóżko,podkład dla dzidzi,gaziki,majtki wieloraz.Hartman no i te pieluszki Newborny bo w sklepach ich mało a tu mają i w dobrej cenie 44szt za 29zł.A i wspomnę że uczciwie mają koszty wysyłki, dokładnie wg cennika poczty polskiej ani sztucznie zawyżonej złotówki więcej.Stąd tak jak mówisz końcówka ciąży i nic się nie chce więc tak nie wychodząc,nie suzkając po sklepach wszystko u jednego sprzedawcy i z dostarczeniem do domku..polecam jak jeszcze nie macie,ma jeszcze innych sporo rzeczy.
Gosiak co do czkawki to moja też często łapie ale bardziej pod wieczór przy leżakowaniu,już znalazłam patent jak jej pomóc he jak leżę na boczku i zaczyna czkać to przewracam się na plecy ale nóżki mam podgięte jak do porodu he i tak poleze z 3min.a potem na kolejny boczek ale przeciwny gdzie dzidzia ma główkę tak by była w pozycji bardziej pionowo i wtedy jej przechodzi he to tylko taki mój patencik,ale działa bo tez nie za bardzo lubie tego pulsowanka, zwłaszcza kiedy mam zasnąć ;))))
Kasiu co do zakupków tych akcesorii dla mamusiek i nie tylko to ja kupowałam u tego allegrowicza
http://www.allegro.pl/item815755304_podklady_poporodowe_absorgyn_najtaniej.html
to dobrze zaopatrzony sklepik i oprócz podkładów dla siebie kupiłam,podkłady na łóżko,podkład dla dzidzi,gaziki,majtki wieloraz.Hartman no i te pieluszki Newborny bo w sklepach ich mało a tu mają i w dobrej cenie 44szt za 29zł.A i wspomnę że uczciwie mają koszty wysyłki, dokładnie wg cennika poczty polskiej ani sztucznie zawyżonej złotówki więcej.Stąd tak jak mówisz końcówka ciąży i nic się nie chce więc tak nie wychodząc,nie suzkając po sklepach wszystko u jednego sprzedawcy i z dostarczeniem do domku..polecam jak jeszcze nie macie,ma jeszcze innych sporo rzeczy.
Gosiak co do czkawki to moja też często łapie ale bardziej pod wieczór przy leżakowaniu,już znalazłam patent jak jej pomóc he jak leżę na boczku i zaczyna czkać to przewracam się na plecy ale nóżki mam podgięte jak do porodu he i tak poleze z 3min.a potem na kolejny boczek ale przeciwny gdzie dzidzia ma główkę tak by była w pozycji bardziej pionowo i wtedy jej przechodzi he to tylko taki mój patencik,ale działa bo tez nie za bardzo lubie tego pulsowanka, zwłaszcza kiedy mam zasnąć ;))))
hej dziewczyny
juz 14 watek ... ciekawe w ktorym pierwszy maluch sie pojawi ...
moj dzis od wczoraj szaleje, z piersi czasem cos mi poleci ... ciekawe czy po porodzie w cycorach tez bedzie co trzeba ... :)
moja noga NA SZCESCIE kazdego dnia lepiej, dzis sie juz oparlam na piecie ale jeszcze nie chodze - dalej poruszam sie na krzesle - dobrze ze to nie zlamanie, ale noga ma piekne kolory ... no cudowne, fiolety, roze, zielenie ... no bajka :)
a wczoraj jeszcze opuszkiem dloni dotknelam rozgrzanego palnika ... masakra ... dziewczyny uwazajcie na siebie bo jak taka kaleka w tym tygodniu ze az sie boje z kanapy podnosic ze znow se cos zmajstruje :)
jeja nie wiem czy brac dla malego recznik czy nie ... ponoc na zaspie daja mase rzeczy ... wiec nie kce tego targac nie potrzebnie ... podklady na loznko kupie kilka bo ponoc srednio sie kwapia na zaspie ze zmianami a jak zaostanie to zawsze przyda sie przy przewijaniu czy nauce zycia bez pieluch ... kupilam tez 1 op. podpasior na po szpitalu + zwykle nocne
Gosiak gratulacje terminu ślubu :), a na slub kup sobie kremowa suknienke w sklepie z sukienkami np sylwestrowymi, czy na gildii i luzzz ... :)
juz 14 watek ... ciekawe w ktorym pierwszy maluch sie pojawi ...
moj dzis od wczoraj szaleje, z piersi czasem cos mi poleci ... ciekawe czy po porodzie w cycorach tez bedzie co trzeba ... :)
moja noga NA SZCESCIE kazdego dnia lepiej, dzis sie juz oparlam na piecie ale jeszcze nie chodze - dalej poruszam sie na krzesle - dobrze ze to nie zlamanie, ale noga ma piekne kolory ... no cudowne, fiolety, roze, zielenie ... no bajka :)
a wczoraj jeszcze opuszkiem dloni dotknelam rozgrzanego palnika ... masakra ... dziewczyny uwazajcie na siebie bo jak taka kaleka w tym tygodniu ze az sie boje z kanapy podnosic ze znow se cos zmajstruje :)
jeja nie wiem czy brac dla malego recznik czy nie ... ponoc na zaspie daja mase rzeczy ... wiec nie kce tego targac nie potrzebnie ... podklady na loznko kupie kilka bo ponoc srednio sie kwapia na zaspie ze zmianami a jak zaostanie to zawsze przyda sie przy przewijaniu czy nauce zycia bez pieluch ... kupilam tez 1 op. podpasior na po szpitalu + zwykle nocne
Gosiak gratulacje terminu ślubu :), a na slub kup sobie kremowa suknienke w sklepie z sukienkami np sylwestrowymi, czy na gildii i luzzz ... :)
czesć dziewczyny mnie też dzisiaj czeka impreza pożegnalna męża maja zwalic sie znajomi jako dobra gospodyni domu powiedziałąm każdy ma coś przynieś bo ja nie mam siły nic robić udoistępniam chate no i 3 minuty temu uśwaidomiłam sobie że dzisja są andrzejki gratukuje terminu ślubu jak byś chciałą jakieś namiary na kwaiciarnie itp to się odezwij mam fajną no i możesz liczyć na dobry rabacik a teraz lece kupić mężowi opłatek i powiększyć zdjęcie kasiulki żeby zabrał z sobą
Słuchajcie,takie głupie pytanko,ale te podkłady na łóżko to dla nas czy dla dzidzi?
Z tą sukienką to w sumie racja.Jakąś skromniutką i będzie z głowy.
Dejwi,to robisz już postępy.Do świąt będziesz już biegać:)
Też muszę coś Kiti wykombinowac z tą czkawką,ale zacznę od twojego sposobu.Moze również pomoże.
Mam depresje-nie ma się już w co ubierać:( masakra!!Ale stwierdziłam że nie będę świrowała i kupie sobie coś tylko na święta i na sylwestra.Nie chce nie potrzebnie kasy wydawać,jak do końca już tak blisko.
Zostało mi 40 dni do terminu.....buuuuu.....
Z tą sukienką to w sumie racja.Jakąś skromniutką i będzie z głowy.
Dejwi,to robisz już postępy.Do świąt będziesz już biegać:)
Też muszę coś Kiti wykombinowac z tą czkawką,ale zacznę od twojego sposobu.Moze również pomoże.
Mam depresje-nie ma się już w co ubierać:( masakra!!Ale stwierdziłam że nie będę świrowała i kupie sobie coś tylko na święta i na sylwestra.Nie chce nie potrzebnie kasy wydawać,jak do końca już tak blisko.
Zostało mi 40 dni do terminu.....buuuuu.....
podklady ... chyba tak dla bezpieczenstwa na poczatek po porodzie kladzie sie na lozko pod tylek zeby moc w kazdej chwilii wymienic i nie lezec w plamach krwii - chyba
zaspa ponoc to daje - ale 2 razy mi sie o uszy obilo ze zwlekaja z wymianą ich na czyste .. ja kupilam 1 paczke i jak trzeba bedzie mąż mi przywiezie - brak miejsca w walizce.
zaspa ponoc to daje - ale 2 razy mi sie o uszy obilo ze zwlekaja z wymianą ich na czyste .. ja kupilam 1 paczke i jak trzeba bedzie mąż mi przywiezie - brak miejsca w walizce.
Gosiak, z ta sukienką to chyba najlepiej w dzień sylwestra, albo kilka dni po, bo wtedy bedzie sporo obniżek. Tak jak któraś tu wspomniała, na Gildii tego mnóstwo i całkiem fajne się zdarzają.
Dziołchy, właśnie wróciłam z Auchana..co za szał, już sie zaczyna przedświąteczne szaleństwo. Ledwo zipię, ale za to jakie mam piękne zdobycze :))
dziś była przecena 50% wszystkich ubranek niemwlęcych! nakupowalismy tyle fajnych rzeczy, już na wyrost, włącznie z kurteczką zimową na przyszły rok, za jedyne...12zł!! ha, a jaka piękna :)) plus kilka mega fajnych bluz z kapturem, spodenki, bluzki...
i nawet dla siebie fajny strój na Wigilie kupiłam za niewielkie pieniądze.
Dziołchy, właśnie wróciłam z Auchana..co za szał, już sie zaczyna przedświąteczne szaleństwo. Ledwo zipię, ale za to jakie mam piękne zdobycze :))
dziś była przecena 50% wszystkich ubranek niemwlęcych! nakupowalismy tyle fajnych rzeczy, już na wyrost, włącznie z kurteczką zimową na przyszły rok, za jedyne...12zł!! ha, a jaka piękna :)) plus kilka mega fajnych bluz z kapturem, spodenki, bluzki...
i nawet dla siebie fajny strój na Wigilie kupiłam za niewielkie pieniądze.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Christopher Morley
Benia1974 – 10 styczeń
Kasandra- 14 styczeń
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
Hejka,
wreszcie dopisałam płeć do listy,
Gosiak, nie czytałam wprawdzie wcześniejszych wątków i nie wiem dokładnie co to za wyprawa do Wojewódzkiego w czwartek, ale sama jestem zainteresowana tym miejscem, jednak na szkole rodzenia położna z tego szpitala powiedziała, że ze względu na grypę wszelkie wizyty i odwiedziny, a także porody rodzinne są wstrzymane do odwołania,
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy na forum
Benia1974 – 10 styczeń
Kasandra- 14 styczeń
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
Hejka,
wreszcie dopisałam płeć do listy,
Gosiak, nie czytałam wprawdzie wcześniejszych wątków i nie wiem dokładnie co to za wyprawa do Wojewódzkiego w czwartek, ale sama jestem zainteresowana tym miejscem, jednak na szkole rodzenia położna z tego szpitala powiedziała, że ze względu na grypę wszelkie wizyty i odwiedziny, a także porody rodzinne są wstrzymane do odwołania,
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy na forum