Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kolejna część :)

Kasia31 - 28 grudnia - dziewczynka Amelka :)
Kasandra 31 grudnia dziewczynka Kasieńka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec :) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Weronka - 2 luty - dziewczynka :) - Zosia

Kaandra, ja też coś z pakowaniem mocno na bakier, ale zbieram się za to jak na razie psychicznie ;)

Tak jak Ty nie wiem co zabrać itd. choć z drugiej strony z Adą i Mikim nie było internetu i dałam rade się spakować ;) Wszystko najważniejsze miałam.
Teraz tylko przy CC to chyba wezmę jedną torbę.
Pewnie na IP przebiorę się i nie wiem gdzie pójdę ;) Czy na patologię, czy od razu na salę operacyjną... Muszę jechać na Kliniczną podpytać :)

Natomiast co do nocki, dziś spokojna, ale chodzę dość późno spać, zasnęłam około 1-szej obudziłam się o 3-ciej, później o 5 z skurczem łydki... :(

No i jak widać, 8 a ja na nogach. Daniel poszedł do pracy, a ja wyszykuję sobie i dzieci i na 12sta jadę ich zawieźć do kina, a sama wpadnę do rodziców.

Później czeka mnie pieczenie, jutro mamy gości i trzeba jakieś cista zrobić, ale to akurat lubię robić :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj styczniówko ty to naprawdę jesteś dzielna! każda z nas walczy z jakimiś dolegliwościami a to przed wczesne skurcze,nieprzespane noce,choróbska przeziębieniowe ale to pikuś dosłownie pan pikuś w porównaniu do tego co ty bidulko przechodzisz.Całe szczęście,że jesteś pod fachową opieką a medycyna teraz takie cuda potrafi,że wierzę że wszystko będzie dobrze i dzidzia posiedzi jeszcze w brzuszku i szczęśliwie przyjdzie na świat.Bądź dzielna jak do tej pory i myśl że wszystko to znosisz dla tej małej cudnej istotki,która siedzi pod twoim serduszkiem :))))
Ojjj Kasieńka widziałam że grudniowe mamusie zaczynają się rozpakowywać,ale na ciebie jeszcze nie pora he te skurcze to faktycznie wyglądały jak już cos konkretniejszego taka siła i częstotliwość,dobrze że wszystko okej, a znak dla ciebie jest taki że musisz więcej leżakować i dać sobie na luz.dobrze,że u ciebie koniec 37tyg.już tuż tuż, wtedy jak zresztą wiesz mówi się o donosznej ciąży i dzidzia ma wszystko co potrzeba no ale niech jeszcze pomieszka u mamci ;))) sama zaraz ide po nospę,ja niby mam łagodnie i rzadko te skurcze ale i tak mam brac nospe wiec idę po moją dawkę rozkurczową blee
Nowy wątek dziewczyny, zapraszam do pisania
http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-mamy-2010-cz-15-t136275,1,16.html

Widzę, że nareszcie doczekałyśmy się wyczekiwanych wieści od Styczniówki. Dobrze, że piszesz, bo wszystkie się martwimy co u Ciebie:) Trzymaj się i dbaj o siebie, a resztę zostaw lekarzom - na pewno zrobią wszystko, zeby Wam pomóc. A my potrzymamy kciuki i się za Was pomodlimy:)

U mnie dzisiaj fantastyczna noc - nie spałam tak już od dawna - Agatka ani razu w noicy mnie nie wołała i przespałam całą noc jak niemowlę. Aż w szoku byłam jak się rano obudziłam:)

Mam nadzieję, że dzisiaj dotrze do mnie wózeczek - już się nie mogę doczekaż, żeby go pooglądać i wypróbować:)

A co do Amalki, Kasiu, to rzeczywiście pogadaj z nią na spokojnie - niech się jeszcze nie wygłupia, ma czas:)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Styczniówko, ufff, jak dobrze, że piszesz.
Jestem z Tobą myślami i wierzę, że wszystko będzie dobrze. W jakim szpitalu leżysz ??
Moja znajoma na Zaspie była operowana podczas ciązy (7mc ) Teraz ma sliczną miesięczną córeczkę.

a zmieniając temat, za dużo się pochwaliłam, ze nie mam już skurczy :( Dzisiejsza noc to koszmar :( Nie dość, że skurcze, to bardzo bolesne i występujące co 30 sekund :( Gdyby nie ich częstotliwość to chyba bym jechała na IP z myślą, że to poród już się zaczął.

O godzinie 1 w nocy jak mnie ból chwycił to myślałam, że zwariuję.
Połknęłam no-spę ale podziałałam dopiero około 3 w nocy, tak więc prawie 2 h skurczy co 30sekund.
Dobrze, że idę w sobotę do lekarza i mam nadzieję, że jestem pozamykana na 10 spustów, jeszcze przynajmniej 2 tyg niech Amelia siedzi w brzusiu, bo za mała na wychodzenie jeszcze jest.
do przemywania pępuszka faktycznie najlepszy zwykły spirytus, ale 96% to za mocny, musi byc rozrobiony do 70% czyli 3 części spirytusu i 1 część wody.
Gosiak, nie baw sie w tą gencjanę, bo wszystkie ciuszki po tym do wywalenia, nie da sie tego podobno wyprać.

aniella, dzięki za namiary na Ziajkę, ja jej właśnie szukam już od kilku dni, po różnych aptekach i drogeriach, ale nie ma...czyli jednak SuperPharm najlepszy, może jutro podjadę nawet, to od razu ten Disnemar kupię.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
o matko, aż musiałam 2 razy przeczytać czy to styczniówka! całe szczęście, że się odezwała..
jest mi tak przykro, że nie ma dla nas lepszych wieści...Boże, jakie z nas wszystkich szczęściary! musimy to doceniać każdego dnia...

Christopher Morley
Styczniówka, ja dobrze, że napisałaś.

Dobrze, że jesteście pod fachową opieką. Lekarze wiedzą co robią.
Trzymajcie się dzielnie (chociaż i tak Cię podziwiam za postawę).

Dobrej nocy.
Część dziewczyny,

Króciutko bo nie mam za bardzo siły. U nas cały czas nie wesoło, bo oprócz problemów z Córcią wynaleźli też u mnie nowość i muszę być operowana. Teraz zastanawiają się ginekolodzy z chirurgami czy operować w trakcie ciąży czy rozwiązać ciążę i od razu mnie operować. Generalnie żadne wyjście nie jest dobre ponieważ operacja w trakcie ciąży jest dużym zagrożeniem, a szybsze rozwiązanie też jest zagrożeniem ponieważ córcia jest bardzo malutka waży trochę ponad kilogram i płucka też jeszcze nie rozwinięte w pełni. Strasznie się tym wszystkim martwię, ale muszę wierzyć że wszystko będzie dobrze.
Za długo razem z niunią o siebie walczymy tyle już przeszłyśmy i to też przejdziemy tego muszę się trzymać.
Straszne w tym wszystkim jest też to, że w takiej sytuacji nie mogę się nawet z mężem zobaczyć tylko telefon nam został, a w trudnych chwilach być samemu to podwójny ciężar. Zarówno dla mnie jak i dla mojego męża który martwi się o mnie i o córcie.
Nie mogę więcej pisać bo mam niestety też skurcze i muszę leżeć płasko.
Trzymajcie się kochane i życzę Wam dużo zdrówka.
Dziękuję Wam za ciepłe słowa, że jesteście z nami i trzymacie kciuki.
Za jakiś czas się odezwę
Jak zwykle z pewnym opóźnieniem, ale udało mi się nieco przeczytać.

Co do maści na brodawki, to drogi Purelan Medeli ma dokładnie ten sam skład co tania Ziajka Lano maść - 100 % lanoliny, więc chyba nie ma sensu przepłacać.
Ziajkę można kupić za 6,49 zł w dużej aptece na parterze Galerii Bałtyckiej (zapomniałam teraz jak ona się nazywa, ale pewnie wiecie, o co chodzi). W tym samym miejscu teraz w grudniu mają obnizki o 40 % na kosmetyki dla kobiet w ciąży i dzieci (np. Mustela, ale też inne, promocje na tran, magnez itp. itd.)
Co do pielęgnacji pępka niemowlaka to na szkole rodzenia powiedzieli, że potrzeba do tego jałowych gazików i zwykłego spożywczego spirytusu 96%.
Dejwi, zrobiłam syrop. Dzięki za przepis. Właśnie się przegryza.

Zawiozłam męża do lekarza - dostał antybiotyk za 78 zł i dwa inne leki. Zgroza. Nie ma tańszych zamienników.

No i taki mam nastrój smutny. Cały dzień zbierałam się za prasowanie ciuszków i dnia mi nie straczyło...

Może macie przepis na rybę po grecku? Co się daje poza pietruszką i marchewką do opatulenia?
Dziewczyny,tyle tutaj pykacie że ciężko zadążyć :))

Ten pomysl na spakowanie sie do siatki to fajna sprawa :) I chyba zastosuje:) Również widziałam te miniaturki kosmetyków w rossmanie i się nad nimi zastanawiam:)

Bylam dzisiaj a aptece po te podkłady do szpitala i wiecie co?zapłaciłam za 5 szt 12 zł,a na allegro widziałam za 5zł.ięc przy większej ilości warto chyba zamówić.Ile tego wogóle spakować do szpitala?Kupiłam też te czopki glicerynowe.
Co macie do pielęgnacji pępka dzidziusia?Babka w aptece dała mi fiolet gencjanowego,a że się nie znam to mogła wcisnąć mi wszystko;)

Też słyszałam o tym ze lekarze po terminie porodu nie chca już zwolnień wystawiac i że dobrze w takim razie pójść do lekarza ogólnego,poprosić o zwolnienie na byle co.

Dziewczyny nie rodzcie do stycznia:))trzymajcie nogi razem:))
U mnie narazie żadnych skórczy nie ma,chociaż chciała bym mieć to już za sobą.Narazie mały kopie strasznie mocno i bolesnie.W zasadzie to już chyba nie kopniaki,tylko wypychanie nóżki,albo rączki.
Też boli mnie krok i powiem nawet więcej;nigdy nie miałam problemów z mięśniami Kegla,a teraz jak siusiam to juz mi ciężko je ścisnąć.

Mam nadzieję że dzisiaj po łóżeczko pojedziemy.Jacek ciągle wraca pózno z pracy:(

Pogode mamy totalnie do niczego.Wróciłam dzisiaj z zakupów kompletnie przemoczona.

Czy któras z was mieszka może we wrzeszczu?
Wygląda na to że do porodu wyląduje u teściów i tam zostane do czasu kiedy dostaniemy kredyt.Przeraża mnie to bo wiem że teściowa we wszystko będzie mi sie wcinała,ale z drugiej strony,wiem również że otrzymam od niej dużo pomocy przy dziecku.I co tu myśleć???

Miałam zadzwinić do szpitala wojewódzkiego,dowiedzieć się co z tymi spotkaniami z anestezjologiem,ale się wstrzymam do przyszłego tyg i zapytam lekarza jak to wygląda.Mam tyle pytań do niego że przez co najmniej pół godz od niego nie wyjde.Wykończe go wkońcu:))heh:))

Dziewczyny,zajadajcie tran i dużo cytryny żeby jakoś te chorubska odgonić.Gdzieś na forum wyczytałam,że lekarz jakiejeś ciężarówki powiedział że być może za ok 2 tyg zniosą zakaz odwiedzin w szpitalach.Ale to tylko gadanie,żadnej pewności nie ma.Poczekamy-zobaczymy jak to będzie naprawdę.
dziewczyny, dzięki za wieści odnośnie wcześniejszego macieżyńskiego. ja bym pewnie tematu nie drążyła i zawierzyła lekarzowi z tym zwolnieniem.

Kiti i Dejwi, ja odpuszczam spotkanie z PBKM. Przemyśliwałam sprawę wzdłuż i w szerz, ale jednak jakoś nie mam co do tego 100% pewności. I nie chodzi juz o pieniądze, bo to przy zdrowiu dziecka nie ma znaczenia, ale...jakoś zawierzam wszystko niebiosom i wierzę, że dziecko będzie zdrowe.
Christopher Morley
no extra też się cieszę bo to nie mało taka zniżka ;) Dejwi ja ogólnie siedzę cały czas w domku ze wzgl.na te głupie skurcze,narazie w miarę się uspokily ale i tak mam nakaz leżakowania.jeśli będzie okej to na tą chwilę podjadę do ciebie czy gdzieś sie umówimy-jak bedziesz wolała,będę musiała tylko załatwić sobie kierowcę.więc spokojnie poczekamy na przyszły tydzień ;)) no właśnie może Ada też się zdecydowała?
eeeeeeeee nooooooooooo KITI REWELKA!!!!!

pogadam dziś z mężem i w przyszlym tyg robimy spotkano z ta babka.
dam znać wieczorem jaki termin mi pasuje

rewelacja KITI :) ale sie ciesze bo juz zestresowana bylam na maksa i kciałam juz podpisywać umowe !! :)

A Wam jak pasuje termin? Wiem ze Ty KITI i Adarechota macie chrapkę na to spotkanie ... dajcie znac
:)
Yupiiiiiiiiiiiiii

HALLO HALLO DEJWI !!!! i co miałam noska żeby się wstrzymać na promocje świąteczną w PBKM hihihi UWAGA kosztuje teraz tylko 1390zł !!! czyli 400zł w kieszeni yuupii ;)))) no to będzie można spokojnie zawrzeć umowę,jesli jeszcze któras chętna zainwestować w zdrówko swojej dzidzi to zapraszamy.Spotkamy sie któregoś dnia w jednym miejscu z przedstaw.banku ;))
Hejo.

No faktycznie jakie nowiny od rana tutaj;p
Wolalabym zeby takicj nizspodzainek u mnie nie bylo:)
Ja sie zdecydowalam jednak na rozowa posciel ze wzgledu na meza (ja wolalam beżow). Z pwodou jego nieobecnosci to nieczego nie mogl wybrac dla Malej wiec niech juz chociaz kolor poscieli bedzie jego decyzja. Niech sie chociaz z tego cieszy;p

Badanie na posiew robilam wczoraj.Teraz czekam tydzien na wyniki.A WR to tez na samym poczatku tylko.Mam nadzieje ze lekarz wie co robi:)

Ja kupowalam Purelan z allegro za 37zl (babka ze SR sprzedawala po 44zl) ale razem z innymi rzeczami wiec oplacalo mi sie bo za jedna przesylka wszystko szlo.
Jakby co to tu jest link: http://www.allegro.pl/item824803050_medela_purelan_krem_na_podraznione_brodawki_37g.html
hihi ale nowinka Dejwi że u ciebie miala by być córeczka a nie synuś,już końcoweczka a tu taką nowinę ci lekarz powiedział,że być może? he, myślę że dobrze robisz nie idąc już na dodatkowe usg nie ma co tam dzidzi falami zamęczać i tak już niedługo rozwiązanie zagadki nastąpi a kochać będziesz tak samo czy to bedzie Rafalek czy Raffaellka ;)))))
z tym macierzynskim są jaja,ale tak jak Kasia mówi nikt łaski nie robi a ZUS niewie kiedy mamy termin porodu więc nie dajcie się w manewrować w żadne odmawianie chorobowego.jak byłam na kursie kadrowo-płacowym to właśnie babka z zusu mówiła że jakoś to się utarło i że często lekarze nie chcą dawać zwolnienia a ona jako pracownik zusu mówiła że nie ma takiego przepisu i żeby walczyć o swoje i nie dać się wpuścić w maliny,bo tylko będziemy na tym stratne.
też kiedyś taki syropek robiłam:) teraz osobno przyjmuję wszystkie jego składniki;)

ja też Wam tak mówię jak Kasia - nie trzeba iść wcześniej na macierzyński, choć słyszałam, że wielu lekarzy taką praktykę stosuje.
przecież to bez sensu - nawet same terminy porodu są ustalane "pi razy drzwi" jakby na to nie patrzeć, a zależą od wielu czynników...
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
nie szklanki tylko litra

1/8 szlanki wody

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry