Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 6

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :)
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :)
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń

Witam Laski w nowym wątku :) To dopiero 6 a każda z nas już dawno po połówkowym jest :) ale ten czas leci, zaraz 7 miesiąc :) a raczej już :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, a co Wam pomaga na zgagę - macie jakieś sprawdzone sposoby? Mi wcześniej pomagało mleko lub maślanka, ale już nie działają, więc nie wiem czym się teraz ratuwać, a już naprawdę nie mogę z tym wytrzymać - niedługo chyba całkiem przestanę jeść!!!
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Curly, kup sobie migdały :) I zajadaj w wolnej chwili, naprawdę pomagają :)

Ja dziś mam jakiś kiepski dzień, chyba ta pogoda tak dobija :(
Nic mi się nie chce, rozleniwiona jestem, jakoś zero życia we mnie :/

Co do pokoi, ja też mam trzy, i moje dzieciaki mają osobne, chłopiec i dziewczynka 10 i 11 lat.
Więc marzyły im się pokoje własne, z resztą mi też. Święty spokój mam ;) Nie ma kłótni kto nabałaganił w pokoju :)
Mała w takiej sytuacji będzie z nami przez jakiś czas, a później przeniesiemy ją do córki pokoju, ale to daleka droga. Póki co, będzie miała swój kącik u nas.

Dzięki za radę z tymi migdałami:)
I przy okazji sorki za zdublowany post, ale sprzęt coś odmówił posłuszeństwa.

Ja nie wiem z tymi pokojami, bo tak sobie myślę, że najlepiej byłoby tak jak teraz - dziewczynki razem, a Mały w srugim pokoju sam. Ale myślę sobie z drugiej strony, że jak Natalka pójdzie już za rok do szkoły to bardziej jej się przyda własny pokój, żeby mogła mieć w nim choć trochę spokoju od brzdąców:) I dlatego planuję, że później Małego przeniesiemy na piętrówkę do Agatki na jakiś czas, dopóki i Agatka nie pójdzie do szkoły - wtedy znowu dziewczynki będą razem... ale to tak na razie tylko plaujemy, a jak będzie czas pookaże, więc zbytnio nie kombinujemy z urządzaniem:)

U nas dzisiaj też nieciekawie - dziewczyny obie zasmarkane i kaszlą. Postawiłam im już z rana bańki, lteraz eżą w łóżku i oglądają bajki:) Mam nadzieję, że rozgonimy to paskudztwo. I oby na mnie nie przeszło... W czwartek jadę do lakarza, więc mam nadzieję, że nie będzie z nimi tragicznie, żebym mogła je do Mamy podrzucić...
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Curly witaj wśród styczniowych mamusiek :) Na zgagę super są migdały tak jak Kasia pisze ja nie mogę migdałów i ratuję się rennie (tabletki do ssania reni) dla mnie super działają,, bo zgaga mnie męczy strasznie najgorzej w nocy!

Też zastanawiałam się kiedy zacząć to pranie, bo trochę tego jest niby te ciuszki takie malutkie a jednak :). Co do proszku to czytałam na forum od doświadczonych mam że lovela kiedyś była super, ale teraz jakość się dużo zmieniła i nie dopiera np plam po oliwce itd i większość polecała proszek dla dzieci Jelp i ja taki właśnie kupuję. Porównywałam ostatnio ceny różnych allegrowiczów z kosmetykami i najtaniej ma ten allegrowicz i w sumie duży wybór więc za jedną paczką można większość potrzebnych rzeczy kupić wkleję link może któraś z Was skorzysta:

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2702125&p=2&p=3

drugi też duży wybór i podobne ceny

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926&order=p&change_view=1&p=0

mi na zgage pomaga herbatka mietowa :)

Dziewczyny zakładam wątek numer 7 ;)
Któraś z Was kupowała pościel tą
http://www.allegro.pl/item730840881_10ele_posciel_hafty_z_moskitiera_70x140_milpol.html
Czy naprawdę jest taka ładna jak na zdjęciach ??
Dałam ogłoszenie na forum, że kupię, ale ogólnie jestem zdecydowana zamówić ją na allegro, tylko ciekawa jestem czy warta jest tych pieniędzy.
Jak jest odszyta ??
Czy te prześcieradło jest z taką falbanką jak na zdjęciu ??
Czy to osobny bajer ??
http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-mamy-2010-cz-7-t128515,1,16.html

Strona do nowego wątku, bo tan juz ponad 160 wiadomości ma :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry