Widok

Swissmed poród 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny a na kiedy macie termin porodu? Ja na połowę stycznia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak jak podwyższa standard to cena wzrośnie, ta podwyżka do siedmiu była bodajże w maju . z tego co wiem podwyżka za CC będzie do 8 tyś , słyszałam od jednego ginekologa tam pracującego,
Myślę że max podniosą cenę tak żeby zrównać cenę z warszawskim medicoverem tam jest 8900
hej dziewczyny,
dzwoniłam na oddział i pani powiedziała, ze nie ma mowy o likwidacji, po prostu przenoszą się w inne miejsce o podwyższonym standardzie ( podejrzewam, że podwyższone ceny też beda, choć pani tego jeszcze nie wiedziała). Niedługo ma się ukazać info na stronie.

Ufff, bo się już trochę zdenerwowałam....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A to 7 za CC już było od jakiegoś czasu. Myślałam, że jeszcze ma wzrosnąć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na stronie jest info, ze za cc planowane jest 7 tys. jest na to zapotrzebowanie ( wskazania medyczne, strach przed sn, ), wiec wiecej, ale jak cc po probie sn to nadal 6.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
A skąd wiesz, że podniosą cenę za CC?
Nie wiem gdzie. Może ktoś inny ma info.
Odnośnie zmiany cen też nic nie wiem.
Gdzie ? I dlaczego cenę za CC podniosą?
Nie ma mowy o zamknięciu. Będzie przeniesiona. I ma to się odbyć bezboleśnie.
właśnie tam dzwoniłam, będą się przenosić już ponoć na początku grudnia i wtedy mówiła, żeby zadzwonić, to poda więcej szczegółów...
Ja dostałam tylko info - od Pani w punkcie pobrań, że likwidują a w zamian ma być onkologia, nie było info o przeniesieniu :(
kolezanka dzwonila na oddział wiec ze źródła
image
A skąd macie takie info?
z tego, co czytałam mają przenieść położnictwo na zaspe
image
świeże info jest takie - że od stycznia 2015 zamknięta zostaje porodówka i oddział położniczy
Opowiedz wszystko co i jak. Świeże info się przyda.
rodziłam w styczniu 2014 macie jakieś pytania może ? chętnie odpowiem :)
Ja myślę, że właśnie w tym terminie też będę szła na kwalifikację :)
Krokus, ja mam termin na 15.12, ale może coś szybciej się ruszy... :)
a moze wziąc taką lampkę "duszka" do kontaktu? co myślicie?

a z innej beczki nastawiam się na kwalifikacje na weekend po NOwym Roku, kto dołączy?:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

do góry