Widok

Swojskie wędliny

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki.
Znacie kogoś kto sprzedaje?

Niedługo święta i fajnie by było mieć takie pachnące kiełbaski i nie tylko.

Z chęcią zaopatrywałabym się raz na jakiś czas.
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po teorii czas na praktykę. Robiłam np kg kiełbasy i pilnowałam całego procesu. Nawet zaliczyłam falstart przy pierwszym wędzeniu kiełbasy ale szybko ogarnęłam i finalnie wyszła ok. Jak robisz na początek z małej ilości to jak zepsujesz to nie żal wywalić . Obecnie małe boczki się peklują i łososiowa- też w niewielkiej ilości.

Jeżli zastanawiasz się nad kupnem wędzarni, polecam zajrzeć sobie na stronę https://pietrzykwedzarnie.eu/kategorie/wedzarnie-elektryczne-z-generatorem-dymu1 Powinni dobrać odpowiednią.

Co polecacie dla totalnego laika w wędzeniu? Od czego zacząć na pierwszy raz?

W moim przypadku bardzo często zamawiam mięso u producenta tradycyjnych wędlin z dziczyzny Wędliny z Birczy, gdzie w ofercie znajdziecie m.in. parówki . Posiadają bardzo rozbudowaną ofertę, dostosowaną do najróżniejszych potrzeb klientów.

Można to bez trudu zrobić przez internet. Tutaj są naprawdę dobre wędlinki - https://paczkazrusiborza.pl/produkt/kielbasa-polska-wedzona-z-rusiborza-030-kg/. Wędzona kiełbasa od nich jest naprawdę pyszna więc warto zamówić. Wszystko przychodzi świeże, w super stanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam sklep: https://naturalne-wedliny.pl bardzo duży wybór wędlin i szybka wysyłka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A nie sprzedajecie przypadkiem na rynku przy Elbląskiej? ;) Coś mi się kojarzy, że od masarza z Małdyt kupowałam kilka razy pod koniec ubiegłego roku (biały dostawczak niedaleko stoisk z rybami)...

Gdzie jesteście w Gdańsku? Jaka macie ofertę?

Dzień dobry:)
My produkujemy swojskie wędliny:) pochodzimy z małdyt (warmińsko mazurskie). Robimy te wędlinki we dwójkę (ojciec i syn) należymy do dziedzictwa kulinarnego warmii mazur i powiśla:) w każdy czwartek jesteśmy w gdańsku:)
Też jestem ciekawa :D
A jakie są ceny?
Ta osoba o której pisałam nie ma sklepu. Robi te wędliny zupełnie prywatnie i odsprzedaje znajomym
a może ten kolega ma gdzieś stoisko, sklepik to sobie podjedziemy i zobaczymy ??
Myślę, że więcej osób byłoby zainteresowanych kupnem dobrych wyrobów.
Ja też :)
Ja też bym prosiła - siostryzet@wp.pl
Novia te wędliny przywozi mi kolega mojego kolegi. Dowiem się czy mogę przekazać kontakt i napiszę Ci na priv
mova-n a podasz jakiś kontakt? :)
wszystko zależy jakie to wędliny, jak cena no i jakość. Najlepiej wkleić swój cennik i podać maila kontaktowego do siebie.
Osobiście korzystam z takiej formy i jestem zadowolona. wszystko zgodnie z zamówieniem przyjeżdża do domu konkretnego dnia.
zależy jaki smak, jakość i ceny :]

jedna Forumka swego czasu miała sklep mięsny i oferowali dowóz zakupów :] fajne to było :] i miałam pewność, że dostanę dobre i świeże mięsko i wędlinki :]
A co powiecie na dowóz smacznych o naturalnym smaku wędlin bezpośrednio do domu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
poprosze cennik agusienkaj@wp.pl
hop na dzisiaj
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry