Widok

Szczepienie 5 latka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny czy szczepiłyście swoje 5 latki (szczepionka podobno obowiązkowa między 5-6 rokiem życia).
Jak dzieci to znoszą? Czy wszystko jest ok?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
U nas też były dwie w formie zastrzyku. Na polio bezpieczniejsza jest w zastrzyku, szczególnie jak mama jest w ciąży lub ma się noworodka w domu.

"OPV (oral poliomyelitis vaccine) atenuowana, doustna szczepionka zawierająca żywe szczepy wirusów. Podane doustnie wirusy przedostają się do jelit, w których środowisku namnażają się i skąd następnie są wydalane z kałem. Ponieważ organizm oczyszcza się z nich przez okres kilku tygodni, osoba zaszczepiona może być przyczyną transmisji wirusów do swojego otoczenia.

IPV (inactivated poliomyelitis vaccine) inaktywowana, zawierająca zabite wirusy, stosowana domięśniowo."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja idę z młodą na szczepienie pojutrze, u nas jedna dawka doustnie, druga w zastrzyku.
szczepiłam wczoraj, dwie szczepionki w formie zastrzyku. Na razie nic się nie dzieje, nie ma nawet zaczerwienienia.
czy to szczepionki w formie zastrzyku czy doustne?
Również niedawno szczepiłam synka, nic mu nie było mimo, że wcześniejsze szczepionki były z odczynem zapalnym. Teraz obowiązkowo szczepi się rocznik 2008. My dostaliśmy szczepionki: imovax i inf DTPa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok dziękuję:-)
Szczepiłam,opcja bezpłatna - zero jakiejkolwiek reakcji,nawet zaczerwienienia nie było.

Nie ma się co martwić,jeśli wcześniej nic się nie działo to i teraz powinno być ok.
A brałyście opcję bezpłatną czy płatną? Podobno ta refundowana jest lepsza ale ja się kompletnie nie znam
U mojej córki wieeelki odczyn zapalny, przeszło po dwóch dniach.
tak, w czerwcu, dawka przypominająca, wszystko ok
podbijam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry