Widok

Szew okrężny w 21 tyg.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,

czy są tu mamy, które miały zakładany szew w 21 tc lub wczesniej?
czy udało Wam się donosić ciążę?

Bardzo się martwię czy mi się uda, to dopiero 21 tydzień, a szyjka ma 23 mm:((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zerknij do marcowgo watku, u nas chyba któraś Forumka miala zakładany szew.
Hej Maja,ja mialam skierowanie od mojego gin na szew,ale w szpitalu nie stwierdzili niewydol.szyjki ,ale ze sie skraca mocno to mam zalozony pessar,pewnie o tyd slyszalas. Narazie jestem w 24 tyg i tez sie boje ;( do jakiego szpitala jedziesz na szew?
do Redłowa.
Najpierw i tak muszę zrobić wymaz i jak będzie wynik ok to wtedy mam się umówić.
Mnie skierował lekarz pracujący w szpitalu więc mam nadzieję, że nie
podważą skierowania i założą szew. Podobno mniej zawodny...

A od kiedy masz pessar? Działa?
Aga M. już się melduję to ja z wątku marcowego miałam zakładany szew okrężny w 24 tyg ja miałam szyjkę niecałe 1,5 cm i stwierdzoną niewydolność Po założeniu szwu aż do ściągniecia u mnie to był 38 tydz. musiałam leżeć plackiem w domku z możliwością stawania do wc po zdjęciu szwu mogłam wrócić do normalnej ciąży Jak widać na moim suwaczku jestem teraz w 40 tyg +3 dni i dalej jestem w dwupaku przeterminowana i czekam z upragnieniem na poród Od ściągnięcia szwu mam 3 cm rozwarcia od pn już 4 cm ale nadal nie mam regularnych skurczów i czekam wiec myśle jak bardzo będziesz uważała na siebie to spokojnie donosisz albo i przenosisz ciąże :-) powodzenia w razie czego pytaj na prw odpowiem chyba że wyląduję na porodówce wreszcie :-)
3 tygodnie,a jutro idę na kontrolę.

Ja się w sumie ucieszyłam, bo ten cały zabieg mnie trochę przerażał :( , ale jak Twój lekarz pracuje w szpitalu to też inaczej zupełnie.

Mam nadzieję że u mnie pessar wystarczy, póki co się oszczędzam, nie dźwigam, mało chodzę .. zobaczymy jak tam ta szyjka jutro. MIałaś wcześniej jakieś problemy z ciążąmi? Czy to Twoja pierwsza? Ja urodziłam wcześniaka - w 35 tyg. To moja druga ciąża.
To w sumie moja 3 ciąża, ale jedną poroniłam.
Pierwszą ciążę przenosiłam, musiałam mieć poród wywoływany.
Potem poronienie i 2 łyżeczkowania:/
Co mogło nadwątlić szyjkę.
Ok czyli jest szansa, że się uda...

dziękuję.
mama z lata, powodzenia!
Miałam założony w 15 tyg leżenie, siedzenie w domu, uważałam do tego stopnia że jak upadła mi klamerka to mąż albo córka podnosili.
Zdjęty był w 37 tyg w szpitalu i nic kazali iść do domu i co tydzień do lekarza, potem się bałam ze przenoszę i dziecku coś się stanie to w 38 powiedziałam o tym lekarzowi, kazał się nie martwic i że miałam straszne obrzęki nóg za tydzień kazał sie zgłosić do szpitala. po dwoch dniach sie okazało że będzie cesarka. Dzisiaj synek ma 15 miesięćy ur się w 39 tyg z wagą 3860.
fajnie Gosia , ze sie meldujesz, bo Cie nie chcialam calkiem ujawniac:)
No i wyszły mi bakterie w posiewie więc najpierw muszę to wyleczyć, a potem dopiero szew:/

Jestem przestraszona, bo już chciałam mieć ten szew, byłabym spokojniesza, a teraz 6 dni leczenia:/

:((
Hej,
U mnie stwierdzono w 24 tc niewydolność, szyjka się skracała i tworzył się lejek ( rozwarcie wewnętrzne ) lekarz polecił założenie pessara - stwierdził, że szew w razie akcji porodowej itp. może np. pęknąć i uszkodzić szyjkę a pessar się sam zsunie - ale to już najbardziej czarny scenariusz.
Oczywiście musiałam leżeć !! chodzenie tyle co do WC, wieczorem szybki prysznic, wyjście z domu jedynie do lekarza. Dodatkowo brałam d*phaston.
Urodziłam w 39 tc, pessar ściągnięty pod koniec 36 tc.
Najważniejsze abyś dotrzymała do 32 tc, wtedy 95 % szans na uratowanie dzidziusia :)
Dodam, że przy pierwszej ciąży lekarka nie stwierdziła niewydolności, do 6 miesiąca pracowałam urodziłam w 33 tc - córka dostała 9 pkt :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mialam podobnie jak ty, bo trzecia ciaza a wczesniej jedno poronienie. Szew mialam od 19 tc a od 25 ddodatkwo krazek i nie musialam lezec, jedynie sie oszczedzac. Cora urodzona po terminie :)
a miałyście robiony posiew przed założeniem?
tak :)
Ja miałam chyba w 28 tc zakładany, napisałam o wszystkim tutaj: http://www.matulumatulu.pl/2013/02/a-to-byo-tak.html :)
Fajne:)

Ja już bym chciała ten szew, a tu te cholerne bakterie:/ Brałam antybiotyki więc to pewnie od tego.
Ale póki co przeleżałam 2 tyg od czasu stwierdzenia krótkiej szyjki i skróciła się o 2mm (może błąd pomiaru?) więc liczę, że wytrzyma jeszcze tydzień leczenia i założą mi to ustrojstwo...
hej, jak tam u ciebie? masz już założony szew?ja miałąm założony w 20 tyg. ciąży, teraz jestem w 26 tyg. Na razie się nic nie dzieje ale i tak się boję:( mam szyjkę 20mm.pozdrawiam
hej.
mam szew, byłam w szpitalu od środy do poniedziałku.
w poniedziałek idę do lekarza zobaczymy jakiej długości jest szyjka. Przy zakladaniu miałam 23mm.
powodzenia!
3mam kciuki!:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry