Widok

Szpital Redłowo

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie do dziewczyn, które niedawno rodziły w Redłowie. Jak to jest tam z kosmetykami dla malucha ? Trzeba mieć swoje czy szpital zapewnia?
Zamierzam pakowac torbe i tak się właśnie zastanawiam czy to tez pakowac czy sobie odpuscic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzeba mieć swoje. szpital używa swojej tylko parafiny i gencjany. koniecznie musisz mieć chusteczki nawilżane bo pielęgniarki nimi "myją" malucha. a poza tym to tylko jakiś kremik do pupy bo nic więcej raczej się nie przyda.
Czyli generalnie nie bawic sie w jakies zele do mycia czy mydelka, oliwki itp zapakowac chusteczki i coś do pupci tak?
Czyli generalnie nie bawic sie w jakies zele do mycia czy mydelka, oliwki itp zapakowac chusteczki i coś do pupci tak?
tak, to wystarczy. powodzenia :) jak byś miała jeszcze jakieś pyt odnośnie tego szpitala to chętnie pomogę.
Dzięki wielkie:) w takim razie może orientujesz sie jak wygladaja sale do porodu rodzinnego? i czy zaraz po porodzie mąż moze zostac z nami czy już mu dziękują? Jaka generalnie jest opieka? Mam jakiegos dziwnego stracha ze polozne bedą sie darły na mnie jak czegoś nie bede potrafiła zrobic itp. Trochę Cie zasypałam pytaniami:)
Są tylko trzy czyli jest ryzyko, że jak trafisz na moment kiedy będzie więcej porodów to będziesz rodziła tak jak inne przyszłe mamy tylko za kotarką. Sale rodzinne są czyste i ładne z nowoczesnymi łóżkami (widziałam wszystkie bo zwiedzałam podczas zajęć w szkole rodzenia) i tylko jedna ma wannę z hydromasażem ale do łazienki jest bardzo blisko. Niestety na sali poprodowej mąż już nie może z Tobą przebywać, nikt tam nie może wchodzić ale jest wydzielony pokój "odwiedzin", do którego Ty możesz przyjść niestety dzidziuś będzie musiał zostać za szybką, czyli tatuś będzie mógł przez cały Twój pobyt w szpitalu tylko pomachać do swojej pociechy.
pielegniarki "myją"dzieci chusteczkami?

o rany;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja trafiłm na super połżne, czułam się tam jak jakiś vip, bardzo mi pomogały i wspierały (chodź słyszałam opinie, że jak mocno krzyczysz i jesteś niemiła to rzadziej do Ciebie wpadają) ja darłam się oj jak ja się darłam i wszystkim się dostało mimo to nie odczułam aby położne omijały mój pokój.
tak tylko chusteczkami (kilka lat temu był tam gronkowiec i nie chcą powtórki więc w ten sposób się chronią, zero wody haha ale po umyciu chusteczkiami naoliwią dzidzię)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my mieliśmy poród rodzinny (i powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie innego), mieliśmy taką malutką salę a generalnie wygląd w tej sytuacji nie ma najmniejszego znaczenia ;) (taki normalny pokoik) mąż może zostać 2 godziny po porodzie z tobą na sali (bo przez tyle czasu się zostaje na tej porodówce). może przecinać pępowinę i poźniej pojść z połozną i patrzeć na mierzenie, ważenie, czyszczenie dzidziusia (no i może robić fotki przy tym!). położne są bardzo fajne - mnie się pytały czy potrafię oddychać, poprosiłam żeby mi powiedziały i to zrobiły. mówią generalnie co ze sobą robić ;) a przy bólach partych to już same mi mówiły że mam (i kiedy mam) krzyczeć i co robić żeby się maluch dobrze ułożył. prysznic jest na korytarzu (minus- jak ja chodziłam to śmierdziało papierosami bo chodzą tam palić kobiety, które leżą na patologii :/). ja miałam problem, że miałam skórcze a rozwarcia było brak ale w pewnym momencie wydawało mi się że zaczęły się bóle parte (na sr mówiła babka że są to takie jak by się chciało wypróżnić i że trzeba wtedy pójśc się zapytać położnej czy można rzeczywiście iść do toalety czy to już są te parte) ale położna mówiła że to jeszcze niemożliwe, kiedy po jakimś czasie sprawdziła to okazało się, że to rzeczywiście było już to (moja rada- jednak czasem lepiej "pomarudzić" i zaufać intuicji).
Fiu no to trochę sie uspokoiłam:) Nie zalezy mi na super extra warunkach chce szybko i sprawnie urodzic i wiac do domku wiec wyglad ma srednie znaczenie dla mnie, wazniejsza jest opieka.
Skoro tatus moze byc 2 h po porodzie ze mna to nie kumam kiedy niby oglada dzidzie przez szybe(kojarzy mi sie to z filmami) bo na nastepny dzien chyba normalnie moze juz nas odwiedzic tak?
po tych 2 godzinach przewożą ciebie i dziecko na oddział położniczy i tam już niestety tata nie wejdzie... wtedy już tylko ty będziesz mogła wyjść na odwiedziny a dzidzia zostaje właśnie za szybą (to jest moim zdaniem bardziej "korytarz"odwiedzin;). ma to swoje plusy i minusy (wiadomo zarazki). 2 doby da się wytrzymać, my byłyśmy 4 i było mi ciężko.
Damy radę:) Dzieki za wszystkie cenne informacje.
nie ma sprawy :) pewnie że dacie radę! jak by co, to pytaj dalej ;)
widzisz Justi czyli może w Wjherowie też powinni myć chusteczkami i nie byłaby mała chora co????O rany Boskie :)
ja rodziłam w Wejherowie 1,5 roku temu, dziecko zostało normalnie umyte pod wodą, sala porodowa ogromna z prysznicem, piłką, fotelem sako, krzesłem do porodu (jesli masz ochotę tak rodzić, z mega wygodnym łóżkiem porodowym....a do porodu możesz przyjąć każda pozycję stojącą, siedzącą, klęczącą, jaka Ci pasuje. Mąż jest podczas całego porodu - robi fotki, potem jest przy mierzeniu i później ma prawo razem z Tobą siedzieć w pokoju poporodowym, biorąc dziecko na ręcę, Było super. nei załapaliśmy żadnych chorób.
Czy do szpitala w Redłowie trzeba brać swój rożek, bo już nie mam gdzie go zapakować?
w szpitalu dają rożek i kocyk dla dziecka więc nie trzeba.
a to fajnie! dzięki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry